BAKAN VARANK, KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI: 'FAŞİST BİR GENEL BAŞKAN DEDİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "faşist' bir genel başkan" deyince TBMM Genel Kurulu'nda tansiyon yükseldi.
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri kırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığının bütçesi üzerinde eleştiri ve soruları yanıtlarken ideolojik nedenlerle sermaye düşmanlığı yapan siyasi grupların dünyanın her yerinde olduğunu ancak ırk, dil, din, kimliğine göre 'sermaye faşistliği' yapan siyasi anlayış sadece Türkiye'de bulunduğunu belirterek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 'faşist' suçlamasında bulundu. Varank, 'Ama bu normal eğer ortada 'Bize oy veriyorsanız öğretmensiniz ama Cumhur İttifakı'na oy veriyorsanız öğretmen değilsiniz' diyen faşist bir genel başkan varsa bu tavır normal' dedi.
Varank'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kast ederek 'faşist' demesi üzerine Meclis'te tansiyon yükseldi.
Genel Kurul'daki tartışma TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK - Üretim yapmanın, istihdamın oluşturmanın ne kadar zorlu ve fedakarlık isteyen bir iş olduğundan haberiniz yok. Eğer olsaydı bizim yaptığımız gibi ülkemizde katma değer ve istihdam oluşturan yerli ya da yabancı fark etmez, her yatırımcıyı koruyup kollardınız. Ama siz türlü çarpıtmalarla 'Yok şu ülke, yok bu ülke.' diyerek hem ülkenin hem Meclisin gündemini meşgul ediyor, bu ülkenin enerjisinden çalıyorsunuz. (AK PARTİ sıralarından alkışlar; CHP sıralarından 'Yuh!' sesleri, gürültüler, sürekli sıra kapaklarına vurmalar) İdeolojik saiklerle sermaye düşmanlığı yapan siyasi grupların dünyanın her yerinde olduğunu görebiliriz.
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Biz hırsızların düşmanıyız, hırsızların. Hırsızların düşmanıyız biz, sermayenin değil. Senin sermayen 5'li çete.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK (Devamla) - Ama ırkına, diline, dinine, kimliğine göre sürekli sermaye faşistliği yapan bir siyasi anlayış maalesef bir tek Türkiye'de mevcut. (CHP sıralarından gürültüler, sürekli sıra kapaklarına vurmalar)
RAFET ZEYBEK (Antalya) - Rüşvete karşıyız, rüşvete!
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK (Devamla) - Ama bu normal eğer ortada 'Bize oy veriyorsanız öğretmensiniz ama Cumhur İttifakı'na oy veriyorsanız öğretmen değilsiniz.' diyen faşist bir genel başkan varsa bu tavır normal. (CHP sıralarından gürültüler, sürekli sıra kapaklarına vurmalar)
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Faşist sensin, faşist sensin!
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK (Devamla) - Hiç merak etmeyin, biz size karşı idmanlıyız. Her şeye rağmen, özellikle de muhalefete rağmen Türkiye'yi yatırımların cazibe merkezi yapmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. (CHP sıralarından 'FETÖ'cü!' sesleri, gürültüler, sürekli sıra kapaklarına vurmalar)
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Edepsiz, politika yapacaksan milletvekili ol. Sayın Başkan, sana da yazıklar olsun.
BAŞKAN - Devam et, devam et, Sayın Bakan, devam et.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK (Devamla) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; yatırımcıların önünü açacak politikalar uyguluyoruz. Yatırım teşvik sistemimizi sahadan aldığımız geri bildirimlerle sürekli iyileştiriyoruz. Yıllardır beklenen ilçe bazlı bölgesel teşvik sistemini ocak ayından itibaren uygulamaya başlıyoruz. (CHP sıralarından 'FETÖ dışarı!' sesleri, gürültüler, sürekli sıra kapaklarına vurmalar)
Buradan başörtülüleri attığınız zamanlar aklınıza geldi herhâlde. (CHP sıralarından 'Yuh!' sesleri, gürültüler, sıra kapaklarına vurmalar)
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Terbiyesizlik yapma!
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK (Devamla) - Bu noktada, savunma sanayisinden başka bir sektörü teşvik etmediğimizi söyleyenler öğrensin diye ifade etmek istiyorum. Düzenlediğimiz 47.285 teşvik belgesinin sadece yüzde 1'i savunma sanayisine aittir. Ülkemizin AR-GE ve yenilik kapasitesini de güçlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla âdeta sıfırdan inşa ettiğimiz Ar-Ge ve Yenilik Ekosistemi, bugün en parlak dönemini yaşıyor. Ülkemizde Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısı 1.611'e, bu merkezlerde çalışan personel sayısı 74 bine ulaştı. 87 teknoparkımızda 7 bine yakın firma yenilikçi işlere imza atıyor. Teknoparklardaki genç girişimcilerimizin dünya çapında ses getiren başarılarına gururla şahitlik ediyoruz. İşte, 1,8 milyar dolar değerlemeye sahip Türkiye'nin ilk 'unicorn'u olan 'Peak Games'in tohumları bir teknoparkta atıldı. (CHP sıralarından sürekli sıra kapaklarına vurmalar)
BAŞKAN - Devam edin, devam edin; siz devam edin.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK (Devamla) - Ama sesim kısılıyor.
HASAN ÇİLEZ (Amasya) - Sayın Bakanım, durmak yok yola devam.
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin teknik personelinden gelen bilgiyi aktarıyorum: Sisteme zarar veriyorsunuz şu anda. Yapmayın. Bakınız, biraz sonra Engin Altay... Bir dakika, bir dakika... Bir susar mısınız ya? (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar; CHP sıralarından gürültüler, sürekli sıra kapaklarına vurmalar)
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK (Devamla) - Ama biz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kıtaları aşan vizyonu sayesinde dünyaya nefes olduk, olmaya da devam edeceğiz. (AK PARTİ sıralarından 'Bravo' sesleri, alkışlar)
-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,37% -0,17
-
GRAM ALTIN
6254,23% -0,35
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
İlgili Haberler

MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
ÜNİVERSİTE AFFI GELİYOR: ERDOĞAN ONAYINA GİDECEK ŞARTLAR BELLİ OLDU!
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI
“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi
ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
Yükleniyor
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
ÜNİVERSİTE AFFI GELİYOR: ERDOĞAN ONAYINA GİDECEK ŞARTLAR BELLİ OLDU!
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
KILIÇLI YEMİN RETTİ: EBRU EROĞLU'NUN TSK'YA DÖNÜŞ UMUDU MAHKEME ENGELİNE TAKILDI!
- Salı 16.7 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu


