BAHÇELİ GRUP TOPLANTISINDA AYM, MUHALEFET VE OSMAN KAVALA’YI HEDEF ALDI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündeme ilişkin açılamalarda bulunan Bahçeli, Anayasa Mahkemesi, muhalefet ve tutuklu iş insanı Osman Kavala'yı hedef aldı.

GÜNDEM 26.10.2021 14:53:53 0
BAHÇELİ GRUP TOPLANTISINDA AYM, MUHALEFET VE OSMAN KAVALA’YI HEDEF ALDI!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM), muhalefet ve tutuklu iş insanı Osman Kavala'yı hedef alan açıklamalarda bulundu.
Anayasa Mahkemesi'ni 'AYM öyle bir hale gelmiştir nerede bir hain, nerede Türkiye’nin kuyusunu kazmak için faal halde bulunan çapulcu varsa onlarla yan yanadır' ifadeleriyle hedef alan Bahçeli, AYM'nin kapatılması gerektiğini savundu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına rağmen tutukluğu devam eden iş insanı Osman Kavala'yı da hedef alan Bahçeli, Osman Kavala'nın vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini savundu. Bahçeli, 'Kavala ilgili önerimiz şudur. Bu Soroşçu’nun mahkemesi karara bağlanır, hüküm verilirse önce cezasını Türkiye’de çekmesi sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi milli bir zarurettir' diye konuştu.

Muhalefete ilişkin de 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine itiraz edip ne idüğü muallak olan güçlendirilmiş parlamenter sistemin peşinde koşanlar 15 Temmuz'un rövanşını isteyen FETÖ ve PKK'nın suyuna giren yozlaşmış partilerdir' ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti: 'Cumhurbaşkanlığı sistemi yönetim sisteminde muazzam bir reformdur. Sonumuzu hazırlamak isteyen çevrelere milli bir cevaptır. Sistem krizine oynayan suyu bulandırarak devleti ve milleti aciz düşürmek için fırsat kollayanlar yabancı muhbirleridir. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasi olmadığını, gerçek demokrasiyi getireceklerini söylüyor. Kılıçdaroğlu'na kim ne söylüyor ise yanlış söylüyor, komik düşürüyor, yanlışa sürüklüyor. Bu gidişle dost gördükleri postuna samanı dolduracaklardır.'
'TÜSİAD İŞİNE BAKSIN'
Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) laiklik, demokrasi ve ekonomiyle ilgili eleştirilerine yanıt veren Bahçeli, 'TÜSİAD'ın açıklamasını esefle kınadığımı belirtiyorum. TÜSİAD kendi işine bakmalı. Milletin vermediği yetkiyi kullanma hevesinin gayretkeşliğine düşmemelidir' dedi.
Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:
Önümüzdeki cuma günü Cumhuriyet'in kuruluşunun 98. yıldönümünü gururla kutlayacağız. 100. yıla şunun şurasında 2 yıl kalmıştır. Cumhuriyetin vasfı millet egemenliğine dayanması, demokrasiyi sistem olarak benimsemedir.

Rejim değişti diye yaygara koparanlar iflah olmaz bir yalancı hastalığına kapılan gafillerdir. Rejim başka, hükümet ve yönetim sistemi başkadır. Türkiye'de rejim cumhuriyettir, yönetim sistemi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir.
Cumhuriyete karşı çıkanlar manda ve himaye hayranları idi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine itiraz edip ne idüğü muallak olan güçlendirilmiş parlamenter sistemin peşinde koşanlar 15 Temmuz'un rövanşını isteyen FETÖ ve PKK'nın suyuna giren yozlaşmış partilerdir. Bunlar emperyalistlerin kurşun askeri haline gelmiştir. Dün Ali Kemaller vardı bugün de aynıları ortadadır. 29 Ekim 1923'ün mihmandarı büyük Türk Milleti'dir. Cumhurbaşkanlığı sistemi halk oylaması ile gerçekleşmiş, Milletimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tasdik etmiştir. 4 yıl önce Cumhurbaşkanlığı sistemine dünya üzerinde çok az şekilde karşılaşılan şekilde kansız ve kavgasız geçilmiştir. Cumhurbaşkanlığı sistemi yönetim sisteminde muazzam bir reformdur. Sonumuzu hazırlamak isteyen çevrelere milli bir cevaptır. Sistem krizine oynayan suyu bulandırarak devleti ve milleti aciz düşürmek için fırsat kollayanlar yabancı muhbirleridir. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasi olmadığını, gerçek demokrasiyi getireceklerini söylüyor. Kılıçdaroğlu'na kim ne söylüyor ise yanlış söylüyor, komik düşürüyor, yanlışa sürüklüyor. Bu gidişle dost gördükleri postuna samanı dolduracaklardır.
'KILIÇDAROĞLU’NUN CHP GENEL BAŞKANI OLMASI İNANILMAYACAK BİR TALİHSİZLİK'
Türkiye'de demokrasi yok demek egemenliğin yegane sahibi Türk milletine en ağır hakaret, en soysuz suçlamadır. Böylesi bir şahsın CHP Genel Başkanı olması inanılmayacak bir talihsizliktir. Türkiye'de demokrasi vardır ve hakimdir. Kılıçdaroğlu'nun gözüyle bakınca maalesef her yer zillet. Bu şahıs aziz Atatürk ile çelişmektedir. 100. yıl dönümünde cumhuriyetin hakkını koruyacak zillet değil, millettir.
Ne CHP eski CHP'dir, ne de Türkiye zillete müsaade edecektir. Türkiye'yi lider ülke seviyesine biz taşıyacağız. Üreten, refah sağlayan, herkesin sorunlarını çözmüş bir milli ekonomiyi, terörün kökünü kazımış bir hukuki bünyeyi el birliğiyle, güç birliğiyle ve Cumhur İttifakı'yla sağlayacağız. Cumhuriyet bedava kazanılmamıştır. İşbirlikçi kalpazanlara asla bırakılmayacaktır. Demokrasi ittifakkından bahsedenler milli mücadeleden intikam almak isteyenler bölünme ve yıkım sevdalılarıdır. Ne CHP eski CHP'dir, ne de Türkiye zillete müsaade edecektir. Türkiye'yi lider ülke seviyesine biz taşıyacağız. Üreten, refah sağlayan, herkesin sorunlarını çözmüş bir milli ekonomiyi, terörün kökünü kazımış bir hukuki bünyeyi el birliğiyle, güç birliğiyle ve Cumhur İttifakı'yla sağlayacağız. Cumhuriyet bedava kazanılmamıştır. İşbirlikçi kalpazanlara asla bırakılmayacaktır. Demokrasi ittifakkından bahsedenler milli mücadeleden intikam almak isteyenler bölünme ve yıkım sevdalılarıdır.
10 BÜYÜKELÇİ'NİN AÇIKLAMALARI
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından seviyesiz bir açıklama yapılmış. 10 büyükelçilik Türkiye’ye hukuksuz bir çağrıda bulunmuşlardır. Türkiye’nin iç hukuk düzeni 10 büyükelçi grubu tarafından hedef alınmıştır. Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiştir.
'AYM KAPANMASIN DA TERÖRLE MÜCADELEYE SÜNGER Mİ ÇEKİLSİN?'
Soros uşağı olan Kavala 4 Ağustos 2015'te PKK'yı rasyonel politikalar yürüten bir örgüt olarak değerlendirecek kadar gözünü karartmıştır. Anadolu Kültür ile zehir saçmıştır. Anayasa Mahkemesi 22 Mayıs 2019'da Zühtü Arslan'ın da bulunduğu 5 üyenin karşı oyuyla 'kişi hürriyetinin ihlal edilmediğine' karar vermiştir. AYM öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain, nerede bir çapulcu varsa onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş'ın yanında duran bu mahkemedir. Osman Baydemir ile hak ihlali kararı veren 30 bin lira tazminat ödenmesine hükmeden bu mahkemedir. Hem canımızı hem paramızı alıyorlar. Şehitlerimizin kana bulanmış haklarını AYM'nin asla umursamayacağını herkes görmeli. Hainin, katilin, teröristin hak ihlaline maruz kaldığını iddia eden mahkemenin, şehitlerimize, gazilerimize, polislerimize, yetimlerimize söyleyecek tek bir sözü olamaz. Dağda hak aradıklarını söyleyen caniler AYM'nin kapısından girmişlerdir. AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? Demirtaş, Kavala, Baydemir davalarında hak ihlali var diyen hakimler bunu külahıma anlatsınlar. Dahası Mehmetçiklere söylesinler. FETÖ'cülerle, bölücülerle ilgili süren mahkemeler kısa süre içinde sonuçlandırılmalıdır. Dokunulmazlık tezkereleri süratle görüşülmelidir. Terör örgütüne destek verenlerle ilgili karar alınmalı, süratle sonuçlandırılmalıdır.
OSMAN KAVALA'NIN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNDU
Bu Sorosçu'nun hükmü verilirse önce cezasını Türkiye'de çekmesi, sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi zaruriyettir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kendi çıkarları adına hiçbir dış misyon şefi nüfuzu altında tutamayacaktır. Herkes haddini bilsin, saygısızlığa tahammülümüz yoktur.
ABD'YE F-35 TEPKİSİ: PARAMIZI VERMELİDİR
ABD, PKK'ya silah verirken F-35'in parasını iade etmeye henüz yanaşmamıştır. Haydut devlet statüsüne düşmek istemiyorsa paramızı vermelidir. Türkiye'nin istediği F-16'ların maliyeti 7 milyar dolardır. ABD, S-400 konusunu Türkiye ile ilişkilerin ağırlık konusu yapmıştır. Biden yönetimi S-400'ler ile ilgili kararını tescil etmiştir, bu sorun çözülmeden diğer konuları ele almayacağını belgelemiştir.
Rusya'dan S-400 almayın, alsanız da kullanmayın dayatması yapan ABD güvenlik konseyinde ortaktır. Madem Rusya'dan rahatsızlar, Güvenlik Konseyi üyeliğinden neden ayrılmıyorlar? Türkiye, ABD'nin PKK'ya verdiği silahlardan rahatsızdır. Bu her defasında iletilmiştir. Roma'da düzenlenecek G-20 zirvesinde Erdoğan-Biden görüşmesinde anlaşmazlıkların çözülmesi başlıca temennimdir.
'TEZKEREYE EVET DİYECEĞİZ'
Tezkereye ön şartsız evet diyeceğimizi kararlılıkla beyan ediyorum. Herkes tarafını belirlemelidir.'


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HBB VE ANSA-GİAD İŞBİRLİĞİ İLE TAMAMLANAN KONTEYNERKENT HİZMETE AÇILDI

BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ OLARAK NAZMİ CEYLAN'I DESTEKLİYORUZ

HATAY’I İMRENİLEN ŞEHİR YAPACAĞIZ

EPDK'NIN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ İÇİN VERDİĞİ BORÇ ERTELEME KARARI RESMİ GAZETE'DE

ÖZGÜR ÇELİK, SANDIK GÜVENLİĞİ BİZE EMANET...

BAKAN YERLİKAYA'DAN "FETÖ OPERASYONU" AÇIKLAMASI: "70 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

GÜRER: DEDEDEN TORUNA HARÇLIK DÖNEMİ BİTTİ....

KKTC'NİN ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERHÜRMAN: "YOKSULLAŞIYORUZ, YOKLAŞIYORUZ VE ÇOCUKLARIMIZ GÖÇ EDİYOR"

NAZMİ CEYLAN'DAN İSKENDERUNLULAR'A MESAJ!

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

HALKIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERECEĞİZ

CEYLAN,ŞOV YAPMADIK İCRAAT YAPTIK…

TÜİK: EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ MART AYINDA 100 OLDU

SAVAŞ: ZOR GÜNLERİ DE HATAY HALKI İLE BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

MANSUR YAVAŞ KALECİK'TE: "İŞLERİ GÜÇLERİ ADAM KARALAMAK. NİYE? DÜZEN DEVAM ETSİN DİYE"

ÖZEL’DEN GENÇLERE: “ASLA ENSEYİ KARARTMAYALIM. GİTMEYİ DÜŞÜNÜRSEK İŞTE O ZAMAN KAYBEDERİZ”

İMAMOĞLU: “DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI HÜKÜMET VERDİ. BİN 19 İNCELEMEDEN AKLANMIŞ OLDUK”

YSK'NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

LAİKLİK MECLİSİ'NDEN KURTULMUŞ'A ''LAİKLİK GÜNÜ'' TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP’Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"

MURAT KURUM’UN SEÇİM HEDİYELERİNİ ÇÖPE ATAN MURAT ÜNALMIŞ’TAN AÇIKLAMA: KİMSEYE YALTAKLANMADIM

TİP UZMAN RAPORUNU AÇIKLADI

SAVAŞ: HALK İRADESİ ADİL BİR ŞEKİLDE SANDIĞA YANSIMALI

DEPREMZEDELERLE İFTAR ANLAMLI İFTAR…

HBB SEL VE TAŞKINLARA MÜDAHALE EDİYOR

İSKENDERUN'DA ALEVİ KANAAT ÖNDERİ MEHMET ASLAN'DAN CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK

31 MART’TA HATAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ

İSKENDERUN ÇOCUK VE GENÇLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ'NE ZİYARET

MSB: IRAK’IN KUZEYİNDE 3 PKK’LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yükleniyor


EPDK'NIN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ İÇİN VERDİĞİ BORÇ ERTELEME KARARI RESMİ GAZETE'DE

ÖZGÜR ÇELİK, SANDIK GÜVENLİĞİ BİZE EMANET...

BAKAN YERLİKAYA'DAN "FETÖ OPERASYONU" AÇIKLAMASI: "70 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

GÜRER: DEDEDEN TORUNA HARÇLIK DÖNEMİ BİTTİ....

KKTC'NİN ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERHÜRMAN: "YOKSULLAŞIYORUZ, YOKLAŞIYORUZ VE ÇOCUKLARIMIZ GÖÇ EDİYOR"

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.4 ° / 14.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13