BABACAN: FAİZ TALİMATLA DÜŞMEZ, GÜVENLE DÜŞER 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, döviz kurundaki yükselişi; “Zannediyor ki ‘bütün yetkiyi elimde topladım, tek imza ile aklıma gelen her şeyi yaparım, bu ülkenin ekonomisini de düzeltirim.’ Düzeltemezsin.

GÜNDEM 20.11.2021 22:13:55 0
BABACAN: FAİZ TALİMATLA DÜŞMEZ, GÜVENLE DÜŞER 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sivas il kongresinde konuştu. Konuşmasına, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak başlayan Babacan, şunları söyledi:
“FAİZ TALİMATLA DÜŞMEZ, GÜVENLE DÜŞER: Bundan iki buçuk ay önce Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla açıklanan orta vadeli ekonomik programda yani bırakın öyle iki, üç ayı, üç yıllık bir ekonomik program, 2022, 2023 ve 2024’ü içeren bir ekonomik program, iki buçuk ay önce Resmî Gazete’de yayınlandı. Bu yayınlanan programda 2022 için dolar kuru hedefi 9,30. 2023 için 9,80. 2024 için 10,30. Şaka gibi değil mi? Hani üç sene, beş sene program yaparsınız da program güncelliğini yitirir. Siz daha iki buçuk ay önce Resmî Gazete’de bir ekonomik program açıklıyorsunuz ve bunu bu ülkenin tek yetkili tek sorumlu Cumhurbaşkanı olarak açıklıyorsunuz ve ‘bizim dolar kuru hedefimiz, 2022’de 9,30, 2023’te 9,80, 2024’te 10,30’ diyorsunuz. Daha 2021 yılı bitmede kur 11’i geçti. Bu nasıl bir plansızlık. Bu nasıl bir hesapsızlık, bu nasıl bir iş bilmezlik. Böyle bir ülkede insanlar önünü görebilir mi? İnsanlar neye güvenecek. Ekonomi güvenle yürür, güvenle. Güven olmayınca ekonomi olmaz… İnsanlar güvenmeyince ekonomi asla düzelmez. Faiz talimatla düşmez. Faiz güvenle düşer. Zannediyor ki ‘bütün yetkiyi elimde topladım, tek imza ile aklıma gelen her şeyi yaparım, bu ülkenin ekonomisini de düzeltirim.’ Düzeltemezsin. Mümkün değil. Çünkü anlamıyorsun, bilmiyorsun.
TÜRKİYE ARTIK BİR YOL AYRIMINA GELDİ: Vatandaşımızın hangi konuda sorunu varsa, bizler yurttaş olarak hangi konuda sorun yaşıyorsak hepsini tek tek çözmek için hepsini hazırlıyoruz. Çok detaylı çalışıyoruz. Hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye artık bir yol ayrımına geldi. Bu karanlık tünelden çıkışın artık ışığı göründü. DEVA Partisi’nin emaneti teslim alma zamanı geldi, çok az kaldı.
BİZİM MAYAMIZDA KARŞILIKLA SEVGİ VAR, SAYGI VAR: Türkiye’de hiçbir şey eskisi olmayacak… Sokak ortasında ‘nerede bu devlet’ diye kendini sahipsiz hisseden vatandaşlarımız olmayacak. Askerin parmak salladığı, bürokrasinin kendini siyasetin üzerinde gölge irade ilan ettiği, yargının kendisini yürütmenin yerine koyduğu günler asla bir daha gelmeyecek…gücü ele geçirenin zayıfı ezdiği, nöbetleşe zorbalığı hüküm sürdüğü, üsttekinin alttakine baskı yaptığı bir Türkiye’ye asla bir daha izin vermeyeceğiz. Bu konuda herkes müsterih olsun. Bir yandan da Türkiye’yi asla öfkeye teslim etmeyeceğiz. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki her gecenin bir sabahı her kışın bir baharı her kavganın da bir barışı vardır. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, kutuplaşmadan, bağırıp çağırıştan hiç kimseye hayır gelmez. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki, adaletsiz hesaplaşma huzur getirmez… Bizim yolumuz belli. Bizim mayamızda karşılıkla sevgi var, saygı var… İşte biz yepyeni bir sayfa açmaya geliyoruz. 19 yıldır yıpranmış, yönetim kapasitesini yitirmiş, günü birlik hesapların içinde kaybolmuş bu iktidarı önümüzdeki ilk seçimde değiştireceğiz. Yola çıkarken yazdığı hedeflerin, ideallerin, sözlerin hepsini yolda yürürken kaybetmiş olan bu iktidarı ilk seçimde uğurlayacağız.
İKTİDAR TARAFINDAN GASP EDİLMİŞ NE KADAR HAK VARSA ONLARI DA DERHAL TANIYACAĞIZ: Ülkemizi bir intikam veya rövanş sarmalına, bir devri sabık dönemine girmesine de asla izin vermeyeceğiz. Bugünkü iktidara AK Parti’ye destek vermiş, destek veren, tüm vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Hiç kaygınız olmasın… Kazanılmış haklarınızın, helal lokmalarınızın hepsinin güvencesiyiz. Tüm haklarınız hukukla teminat altındadır. Bugünkü iktidar tarafından gasp edilmiş ne kadar hak varsa onları da derhal tanıyacağız.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,19% 0,03
  • EURO

    51,13% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7114,10% 0,03
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

“MİLYONLUK TAPULAR ORTAYA SAÇILDI! ÖZEL: ‘MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’”

İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI

GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”

KREŞ TARTIŞMASI SİYASETİ GERDİ: TEKİN’DEN ÖZEL’E AĞIR YANIT

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

MMK’DA TİS KRİZİ BÜYÜYOR: İŞÇİLER YÜRÜYÜŞ EYLEMİ BAŞLATTI

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI

ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Yükleniyor

loading

İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI

GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”

KREŞ TARTIŞMASI SİYASETİ GERDİ: TEKİN’DEN ÖZEL’E AĞIR YANIT

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

  • Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17