BABACAN: FAİZ TALİMATLA DÜŞMEZ, GÜVENLE DÜŞER 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, döviz kurundaki yükselişi; “Zannediyor ki ‘bütün yetkiyi elimde topladım, tek imza ile aklıma gelen her şeyi yaparım, bu ülkenin ekonomisini de düzeltirim.’ Düzeltemezsin.

GÜNDEM 20.11.2021 22:13:55 0
BABACAN: FAİZ TALİMATLA DÜŞMEZ, GÜVENLE DÜŞER 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sivas il kongresinde konuştu. Konuşmasına, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak başlayan Babacan, şunları söyledi:
“FAİZ TALİMATLA DÜŞMEZ, GÜVENLE DÜŞER: Bundan iki buçuk ay önce Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla açıklanan orta vadeli ekonomik programda yani bırakın öyle iki, üç ayı, üç yıllık bir ekonomik program, 2022, 2023 ve 2024’ü içeren bir ekonomik program, iki buçuk ay önce Resmî Gazete’de yayınlandı. Bu yayınlanan programda 2022 için dolar kuru hedefi 9,30. 2023 için 9,80. 2024 için 10,30. Şaka gibi değil mi? Hani üç sene, beş sene program yaparsınız da program güncelliğini yitirir. Siz daha iki buçuk ay önce Resmî Gazete’de bir ekonomik program açıklıyorsunuz ve bunu bu ülkenin tek yetkili tek sorumlu Cumhurbaşkanı olarak açıklıyorsunuz ve ‘bizim dolar kuru hedefimiz, 2022’de 9,30, 2023’te 9,80, 2024’te 10,30’ diyorsunuz. Daha 2021 yılı bitmede kur 11’i geçti. Bu nasıl bir plansızlık. Bu nasıl bir hesapsızlık, bu nasıl bir iş bilmezlik. Böyle bir ülkede insanlar önünü görebilir mi? İnsanlar neye güvenecek. Ekonomi güvenle yürür, güvenle. Güven olmayınca ekonomi olmaz… İnsanlar güvenmeyince ekonomi asla düzelmez. Faiz talimatla düşmez. Faiz güvenle düşer. Zannediyor ki ‘bütün yetkiyi elimde topladım, tek imza ile aklıma gelen her şeyi yaparım, bu ülkenin ekonomisini de düzeltirim.’ Düzeltemezsin. Mümkün değil. Çünkü anlamıyorsun, bilmiyorsun.
TÜRKİYE ARTIK BİR YOL AYRIMINA GELDİ: Vatandaşımızın hangi konuda sorunu varsa, bizler yurttaş olarak hangi konuda sorun yaşıyorsak hepsini tek tek çözmek için hepsini hazırlıyoruz. Çok detaylı çalışıyoruz. Hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye artık bir yol ayrımına geldi. Bu karanlık tünelden çıkışın artık ışığı göründü. DEVA Partisi’nin emaneti teslim alma zamanı geldi, çok az kaldı.
BİZİM MAYAMIZDA KARŞILIKLA SEVGİ VAR, SAYGI VAR: Türkiye’de hiçbir şey eskisi olmayacak… Sokak ortasında ‘nerede bu devlet’ diye kendini sahipsiz hisseden vatandaşlarımız olmayacak. Askerin parmak salladığı, bürokrasinin kendini siyasetin üzerinde gölge irade ilan ettiği, yargının kendisini yürütmenin yerine koyduğu günler asla bir daha gelmeyecek…gücü ele geçirenin zayıfı ezdiği, nöbetleşe zorbalığı hüküm sürdüğü, üsttekinin alttakine baskı yaptığı bir Türkiye’ye asla bir daha izin vermeyeceğiz. Bu konuda herkes müsterih olsun. Bir yandan da Türkiye’yi asla öfkeye teslim etmeyeceğiz. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki her gecenin bir sabahı her kışın bir baharı her kavganın da bir barışı vardır. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, kutuplaşmadan, bağırıp çağırıştan hiç kimseye hayır gelmez. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki, adaletsiz hesaplaşma huzur getirmez… Bizim yolumuz belli. Bizim mayamızda karşılıkla sevgi var, saygı var… İşte biz yepyeni bir sayfa açmaya geliyoruz. 19 yıldır yıpranmış, yönetim kapasitesini yitirmiş, günü birlik hesapların içinde kaybolmuş bu iktidarı önümüzdeki ilk seçimde değiştireceğiz. Yola çıkarken yazdığı hedeflerin, ideallerin, sözlerin hepsini yolda yürürken kaybetmiş olan bu iktidarı ilk seçimde uğurlayacağız.
İKTİDAR TARAFINDAN GASP EDİLMİŞ NE KADAR HAK VARSA ONLARI DA DERHAL TANIYACAĞIZ: Ülkemizi bir intikam veya rövanş sarmalına, bir devri sabık dönemine girmesine de asla izin vermeyeceğiz. Bugünkü iktidara AK Parti’ye destek vermiş, destek veren, tüm vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Hiç kaygınız olmasın… Kazanılmış haklarınızın, helal lokmalarınızın hepsinin güvencesiyiz. Tüm haklarınız hukukla teminat altındadır. Bugünkü iktidar tarafından gasp edilmiş ne kadar hak varsa onları da derhal tanıyacağız.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15563,28%0,12
  • DOLAR

    43,28% 0,07
  • EURO

    50,78% 0,75
  • GRAM ALTIN

    6594,58% 1,53
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 1,61

İZMİR’DE TARİKAT GÖVDE GÖSTERİSİ: YURTTAŞA YASAK, MENZİL’E SERBESTLİK

BAHÇELİ’DEN ÇİFTE ÇIKIŞ: SURİYE UYARISI, EMEKLİYE “SEFALET ÜCRETİ” VURGUSU

DİYANET’E BAĞLI KUR’AN KURSUNDA ÇOCUKLARA ŞİDDET KAMERADA

MESS İLE UZLAŞMA SAĞLANAMADI: TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

MS HASTASI TAYFUN KAHRAMAN CEZAEVİNDE DÜŞTÜ, HASTANEYE KALDIRILDI

TUTUKLU ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN HAKKINDAKİ TEST SONUCU BELLİ OLDU

EKONOMİ ÇÖKÜK, ADALET TARTIŞMALI… SANDIKTA MAKAS AÇILMADI

SELVİ’DEN BAKIRHAN’A SERT SUÇLAMA: “SÜREÇ KARŞITLARININ SİYASİ UZANTISI”

‘ERDOĞAN’IN MEKTUP ARKADAŞI’ YASA DIŞI BAHİSTEN GÖZALTINDA

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR: GAZZE MEKTUBU, SURİYE KRİZİ VE EKONOMİ MASADA

19 YILDIR AYNI YERDE, AYNI SORU: HRANT DİNK NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

SURİYE’DE CEPHELER SUSTURULDU: ŞAM–SDG MASASINDA ATEŞKES İMZASI

SAMSUN'DA ÇOCUKLARIN 'HUSUMET' DEHŞETİ: 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK İKİ GENCİ BIÇAKLADI!

DİYANET’TE DEĞİŞEN NE? YENİ BAŞKAN, ESKİ ALIŞKANLIK: MEDİNE’DE LÜKS ZİRVE

HBB: SAYIŞTAY BULGULARI TAVSİYE NİTELİĞİNDE, USULSÜZLÜK İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

DEPREM ÜZERİNDEN HATAY TARTIŞMASI: YAYMAN–ÖZEL HATTI GERİLDİ

TİRYAKİ’NİN ÇIKIŞI TARTIŞMA YARATTI, ÖZEL HATAY’DA BAŞKA BİR HAT ÇİZDİ

KARTALKAYA FACİASINDA TÜYLER ÜRPERTEN İDDİA: EĞİTMENLER ÇOCUKLARI ARKADA BIRAKTI

“OĞLUNU ÖLDÜRDÜK, SIRA SENDE” MESAJI: SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’IN 'MAKYAJLI' TÖRENİNE SERT TEPKİ: "BRANDA ÇEKEREK HATAYLIYI KANDIRAMAZSIN!"

AKP’Lİ VEKİL EMEKLİ MAAŞINDAKİ KRİZİ “UZUN YAŞADINIZ” DİYEREK ÇÖZDÜ

ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

İDDİALAR İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI, MÜLKİYET KAYITLARI AKP’LİYİ GÖSTERDİ

MHP’Lİ İL BAŞKANINDAN 20 BİN LİRALIK MAAŞ TARTIŞMASINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ADLİ TIP RAPORU GELDİ: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU İÇİN NEGATİF SONUÇ

DÜN MOTORİN, BUGÜN BENZİN: TABELA YİNE DEĞİŞTİ

SEMBOLİK AMA AĞIR: MACHADO’NUN NOBEL HAMLESİ BEYAZ SARAY’DA YANKILANDI

31 YILLIK DİPLOMA DAVASI SİLİVRİ’DE: İMAMOĞLU  YARGI ÖNÜNDE

Yükleniyor


BAHÇELİ’DEN ÇİFTE ÇIKIŞ: SURİYE UYARISI, EMEKLİYE “SEFALET ÜCRETİ” VURGUSU

MESS İLE UZLAŞMA SAĞLANAMADI: TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

MS HASTASI TAYFUN KAHRAMAN CEZAEVİNDE DÜŞTÜ, HASTANEYE KALDIRILDI

EKONOMİ ÇÖKÜK, ADALET TARTIŞMALI… SANDIKTA MAKAS AÇILMADI

SELVİ’DEN BAKIRHAN’A SERT SUÇLAMA: “SÜREÇ KARŞITLARININ SİYASİ UZANTISI”

‘ERDOĞAN’IN MEKTUP ARKADAŞI’ YASA DIŞI BAHİSTEN GÖZALTINDA

  • Çarşamba 9.6 ° / 4.2 ° Güneşli
  • Perşembe 8.9 ° / -0.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 1.7 ° / 0 ° Hafif karla karışık yağmur

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9