BABACAN: "DEVLETİN GÖREVİ HER VATANDAŞI OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEKTİR
Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Devletin görevi, hiç kimseyi belli kalıplara sokmak değildir. Devletin görevi, vatandaşlarını dönüştürmeye çabalamak değildir. Devletin görevi, toplum mühendisliğine soyunmak d
Bu ülkenin bütün farklılıklarını, kültürel çeşitliğini zenginlik olarak bilip, bir arada daha mutlu ve daha yüksek bir refaha ulaşmak için yürüyebiliyorsanız işte o devletin gerçekten yapması gereken görevi yerine getirdiği bir Türkiye demektir” dedi.
Babacan, Şanlıurfa’da partisinin 1. Olağan il kongresinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkedeki güvensiz ortamın kaynağı olduğunu söyleyen Babacan, “İstiklal Marşının girişinde söylediği gibi, 'Artık konuşmaktan fikirlerden farklı kimliklerden, dünyadan gelecekten, korkmayan cesur özgür ve zengin bir Türkiye istiyoruz. ‘Korkma Türkiye’ diyorum. Bugünden çok daha zor şartlarda, 1923’te Cumhuriyeti kurduk. 1950’de demokrasiye doğru önemli bir adım attık, bunu bir kere daha yapabiliriz” diye konuştu.
Babacan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
'DEVLETİN GÖREVİ HER VATANDAŞI OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEKTİR: Devletin görevi her vatandaşı olduğu gibi kabul etmektir. İnsan olmaktan kaynaklanan ve anasından emdiği ak sütü gibi helal olan bütün haklarını olduğu gibi tanımaktır. Devletin görevi, hiç kimseyi belli kalıplara sokmak değildir. Devletin görevi, vatandaşlarını dönüştürmeye çabalamak değildir. Devletin görevi, toplum mühendisliğine soyunmak değildir. Bu ülkenin bütün farklılıklarını, kültürel çeşitliğini zenginlik olarak bilip, bir arada daha mutlu ve daha yüksek bir refaha ulaşmak için, yürüyebiliyorsanız işte o devletin gerçekten yapması gereken görevi yerine getirdiği bir Türkiye demektir.
KORKMA TÜRKİYE DİYORUM: Kimliği inancı ideolojisi ne olursa olsun, herkesi özgürlük, hak, adalet, demokrasi, ehliyet, fırsat eşitliği, hesap verebilirlik ilkeleri etrafında yeni bir toplumsal sözleşme yapmaya davet ediyoruz. Artık konuşmaktan fikirlerden farklı kimliklerden, dünyadan gelecekten, korkmayan cesur özgür ve zengin bir Türkiye istiyoruz. İstiklal Marşı’nın girişinde söylediği gibi, ‘Korkma Türkiye’ diyorum. Bugünden çok daha zor şartlarda, 1923’tecumhuriyeti kurduk, 1950’de demokrasiye doğru önemli bir adım attık bunu bir kere daha yapabiliriz.
GÜVEN ORTAMI YOK: Türkiye’nin 4 bir köşesine baktığımızda yatırımlar durmuş durumda. Son 2 yıldır çalışan sayısı hızla azalıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiğinden bu yana çalışan sayısı azalıyor. Bir yandan her yıl 1 milyona yakın gencimiz iş aramaya başlıyor. Bunun ülke için ne kadar vahim bir tablo olduğunu anlamamak güç değil. Güven ortamı mevcut yönetim eliyle oluşturulamaz. Yapamayacaklar.
ARTIK YENİLİK ZAMANI: Artık eski hesaplaşmaları kavgaları bırakıp yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi. Kavgalar, hesaplaşmalar hiçbir sorunumuza çare olmadı, olmuyor. Geçmiş doğruları ve yanlışlarıyla içinden geçtiğimiz ortak geçmişimizdir geçmiş değiştiremeyiz birbirimizi geçmiş üzerinde uzlaşmaya zorlamak zorunda da değiliz, geleceğin ipleri bizlerde.
BİR KARIŞ TOPRAK SUSUZ KALMAZDI: Maalesef hükümetin aklı, kafası rant projelerinde. Yıllardır GAP projesi hala tamamlanamadı. Burada bu projeye ihtiyaç varken, sürekli ‘Kanal İstanbul’ diye duyuyoruz. Bir ‘Kanal İstanbul’ parasına Güneydoğu Anadolu’da suyun götürülmediği bir karış toprak kalmaz önceliklerinizi neye göre kurguluyorsunuz.'
-
BIST 100
16279,45%0,16
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,11% 0,19
-
GRAM ALTIN
7088,58% -0,33
-
Ç. ALTIN
11553,96% -0,29
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI
SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
Yükleniyor
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
“KÖPRÜ VE OTOYOLLAR İÇİN KRİTİK İDDİA: ÜCRETSİZ GEÇİŞLER TARİH OLABİLİR”
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
“MİLYONLUK TAPULAR ORTAYA SAÇILDI! ÖZEL: ‘MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’”
İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI
GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”
- Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli
- Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


