BABACAN: "BUGÜNKÜ ANAYASAYA UYMAYANLARIN BİZ YENİ ANAYASA'KONUŞALIM, ÇALIŞALIM' DEME HAKKI OLAMAZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir araya geldi. Anayasa Mahkemesinin Enis Berberoğlu için verdiği karar hakkında bir soruya Babacan, " Bugünkü anayasaya uymayanlar

GÜNDEM 9.02.2021 01:36:25 0
BABACAN: "BUGÜNKÜ ANAYASAYA UYMAYANLARIN BİZ YENİ ANAYASA

Davutoğlu ise, 'Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlar doğrultusunda, alt mahkemelerin harekete meseleyi neticelendirmesi ve hukuk üzerine düşen gölgeyi ortadan kaldırması esastır' diye konuştu.
Davutoğlu, Babacan ile parti genel merkezinde bir araya geldi. İki Genel Başkan partilerinin hazırladığı 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundular. Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenleyen iki isim, ileriki süreçte sık sık bir araya geleceklerini ve parti genel merkezlerinin yakın olmasından dolayı komşuluk vurgusu yaptılar. Davutoğlu ve Babacan açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. 
BABACAN: 'ANAYASA HERKESİ BAĞLIYORSA CUMHURBAŞKANI'NI DA BAĞLAR'
Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin bir soruya Babacan, şu yanıtı verdi:
'Anayasa Mahkemesinin kararları herkes için bağlayıcıdır. Fakat şunu üzülerek gördük ki Anayasa Mahkemesi'nin en son gerekçeli kararında, Anayasa Mahkemesi bunu hatırlatma ihtiyacını hissetti. Dedi ki ‘Anayasa Mahkemesi'nin kararları uygulanır’ diye adeta hükümete yönetime bir hukuk dersi vermek zorunda kendisini hissetti. Bir ülkenin eğer Anayasa’sı herkesi bağlıyorsa; yürütmeyi, yasamayı hatta farklı yargı organlarını da bağlıyorsa Cumhurbaşkanı’nı da bağlar. Böyle bir tablodan artık biz hukuk devleti olarak bahsedemeyiz. Böyle bir ülke hukukun üstünlüğünün gözetildiği bir ülke olamaz. Burada yapılması gereken Anayasa Mahkemesi’nin oy birliği ile aldığı bir karar ve gerekçeli uzun ve adeta bir evrensel hukuk dersi verme niteliğinde yazdığı gerekçeli kararla vardığı noktanın derhal gecikmeksizin uygulanması gerekir. Aksi halde bugünkü anayasaya uymayanların biz yeni anayasa ‘konuşalım, çalışalım’ deme hakkı olamaz.'
DAVUTOĞLU : 'GENEL OLARAK HASTALIK BURAYA DA YANSIYOR'
Aynı soru üzerine Davutoğlu, şu açıklamayı yaptı:
'Genel olarak gördüğümüz hastalık buraya da yansıyor.  Hukuk hiyerarşisinin Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararın ve gayet de kapsamlı bir gerekçeyle açıklanmış kararın, aksine bir tutumla daha alt mahkemelerin tavır almasını beklemek zaten doğru değildi. Dolayısıyla; Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlar doğrultusunda, alt mahkemelerin harekete meseleyi neticelendirmesi ve hukuk üzerine düşen gölgeyi ortadan kaldırması esastır.
BABACAN: ' HER BİR VATANDAŞIMIZIN ANNESİNİN KONUŞTUĞU DİLİ KONUŞMAK, ÖĞRENMEK, YAŞATMAK,EN DOĞAL HAKKIDIR'
DEVA Partisinin ana dil ve anayasa çalışmaları hakkındaki görüşleri sorulan Babacan, 'Eğer bu ülkenin birliğinden beraberliğinden bahsediyorsak, bu toplumun kaynaşmasından bahsediyorsak her bir vatandaşımızın annesinin konuştuğu dili konuşmak, öğrenmek, yaşatmak, geliştirmek en doğal hakkıdır. Bir insanın annesinin konuştuğu dili konuşması, bunu öğrenmesi bu dilin yaşatılması temel bir insan hakkıdır. Biz ana dili konusuna, tamamen temel bir insan hakkı konusu olarak bakıyoruz. Ve vatandaşlarımızın annelerinden emdikleri süt kadar helal olduğunu ısrarla, inatla söylüyoruz kim ne derse desin. Bu anadili üzerinden de kimse bu toplumun içerisine fitne tohumları atmasın. Senin ana dilin farklı senin ana dilin faklı diye bunun üzerinde siyaset, yayın yaparak, yayın politikası izleyerek bu ülkeyi hiç kimse bölmeye parçalamaya kalkmasın. Eğer bu ülkenin birliğinden beraberliğinden bahsediyorsak, bu toplumun kaynaşmasından bahsediyorsak herbir vatandaşımızın annesinin konuştuğu dili konuşmak, öğrenmek, yaşatmak, geliştirmek en doğal hakkıdır' dedi.
BABACAN: 'ŞU ANDA BİR DIŞ POLİTİKADAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL'
Türk dış politikası hakkındaki soruya da Babacan, 'Şu anda bir dış politikadan söz etmek mümkün değil. Tamamen tek bir kişinin duygularıyla, dürtüleriyle yürüyen bir dış ilişkiler seti var. İçeride oluşturulmaya çalışılan hava dışarıda düşman çok, dolayısıyla yoksul, fakir ama dışarıya karşı mücadele eden ve bu mücadele sebebiyle de fakir düşen bir Türkiye algısı yaratmak için de özel bir çaba var'  yanıtnıı verdi.
Davutoğlu da 'Dış politika bir vizyon ve zihniyet meselesidir. Bugün özellikle Amerika Birleşik Devletleri Trump’tan Biden’a geçerken bütün yatırımını Trump’a yapmış olan ve Trump’ın bütün dünyada tenkit edilen yaklaşımları içinde aptal olma mektubuna da muhatap olduktan sonra hala Trump’a yatırım yapan bir dış politika anlayışının vizyon, öngörü. itibar. iddia argümanları olamaz. Dış politika rasyonalite gerektirir, akıl gerektirir, vizyon gerektirir, strateji ve vizyon gerektirir' dedi.
BABACAN: 'ÜLKEDEKİ SİSTEMİN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ'
Bir gazetecinin sosyal medyada başlatılan 'Erdoğan'ın yanındayız' kampanyası hakkında yönelttiği bir soruya Babacan, şu yorumu yaptı:
'Türkiye de ne zaman ki bir siyasi partinin bayrağı Cumhurbaşkanlığı forsunun yanına kondu, partili bir Cumhurbaşkanı göreve başladı, aslında devlet yapısının devleti oluşturan omurganın da sonu verilmiş oldu. Sistemin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor bu. Bazı mülki idare amirlerinin kendilerini mecburen bu tür şeyler yapmakta görmeleri bütün bu resme baktığımızda çok da tuhaf değil. Ülkedeki sistemin nereden nereye geldiğini üzülerek görüyoruz. Eğer gerçekten düşman istiyorlarsa o haftanın panosuna yazsınlar işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ve gitsinler onunla mücadele etsinler. Kime neyi şikayet ediyorlar. Ülkenin gerçek gündemini örtmek için her türlü çabayı gösteriyorlar ve bundan sonra da göstermeye devam edecekler, bu kimseyi şaşırtmasın. Her alanda başarısızlıkla bu ülkeyi maalesef karşı karşıya bıraktılar. Bunun faturasını, bunun bedelini bu ülkenin vatandaşları ödüyor. Dolayısıyla; lüzumsuz konuları tartışma alanı haline getirmektense ülkenin sorunlarını çözsünler. Ben bir vatandaş olarak onu bekliyorum. Her vatandaşında beklentisi bu ülkenin sorunlarını bir an önce çözmeleri, başka alanda vakit kaybetmemeleri.'
DAVUTOĞLU: 'BİR ÜLKENİN CUMHURBAŞKANININ BÖYLE BİR SOSYAL DESTEK KAMPANYASINA İHTİYACI OLMAZ'
Davutoğlu'da şu açıklamayı yaptı: 
'Meşruiyetini doğrudan halkın rızasıyla test edilmesinin güç olduğu dönemlerde, sık sık sosyal medya kampanyalarıyla meşruiyet kazanma çabasıdır. Ülkenin Cumhurbaşkanın iki güne bir yanındayız kampanyalarıyla ayakta kalmaya çalışması, en büyük zaaftır. Bir ülkenin Cumhurbaşkanının böyle bir sosyal destek kampanyasına ihtiyacı olmaz. Gerçekten yanında olunduğu biliniyorsa bu dile getirilmez yaşanır.'

 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

NAZMİ CEYLAN'DAN İSKENDERUNLULAR'A MESAJ!

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

HALKIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERECEĞİZ

CEYLAN,ŞOV YAPMADIK İCRAAT YAPTIK…

TÜİK: EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ MART AYINDA 100 OLDU

SAVAŞ: ZOR GÜNLERİ DE HATAY HALKI İLE BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

MANSUR YAVAŞ KALECİK'TE: "İŞLERİ GÜÇLERİ ADAM KARALAMAK. NİYE? DÜZEN DEVAM ETSİN DİYE"

ÖZEL’DEN GENÇLERE: “ASLA ENSEYİ KARARTMAYALIM. GİTMEYİ DÜŞÜNÜRSEK İŞTE O ZAMAN KAYBEDERİZ”

İMAMOĞLU: “DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI HÜKÜMET VERDİ. BİN 19 İNCELEMEDEN AKLANMIŞ OLDUK”

YSK'NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

LAİKLİK MECLİSİ'NDEN KURTULMUŞ'A ''LAİKLİK GÜNÜ'' TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP’Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"

MURAT KURUM’UN SEÇİM HEDİYELERİNİ ÇÖPE ATAN MURAT ÜNALMIŞ’TAN AÇIKLAMA: KİMSEYE YALTAKLANMADIM

TİP UZMAN RAPORUNU AÇIKLADI

SAVAŞ: HALK İRADESİ ADİL BİR ŞEKİLDE SANDIĞA YANSIMALI

DEPREMZEDELERLE İFTAR ANLAMLI İFTAR…

HBB SEL VE TAŞKINLARA MÜDAHALE EDİYOR

İSKENDERUN'DA ALEVİ KANAAT ÖNDERİ MEHMET ASLAN'DAN CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK

31 MART’TA HATAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ

İSKENDERUN ÇOCUK VE GENÇLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ'NE ZİYARET

MSB: IRAK’IN KUZEYİNDE 3 PKK’LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: FATİH'TE BİR KADINA SALDIRAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL, DEPREMDE EVLERİ YIKILAN HAK SAHİBİ MAĞDURLARI ZİYARET ETTİ

KAYITLI 61 MİLYON 441 BİN 882 SEÇMEN YEREL YÖNETİCELERİNİ SEÇECEK

SAVAŞ: BİZİ BİRBİRİMİZE KIRDIRMAYA ÇALIŞTILAR.

HBB’DEN 20 FARKLI KONTEYNERKENTE ÇOCUK OYUN ALANLARI

ERDOĞAN: "EVLATLARIMIZIN HAYATININ HER ANINDA YANINDA OLACAĞIMIZ BİR SİSTEM KURDUK

BAKANLIKTAN “İNTERNETTEN BEBEK SATIŞI” İDDİASINA İNCELEME

ERDOĞAN, ÇORUM'DA: MUHALEFETİN SIRTINDA YUMURTA KÜFESİ YOK AMA BİZİM VAR

Yükleniyor


YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

MANSUR YAVAŞ KALECİK'TE: "İŞLERİ GÜÇLERİ ADAM KARALAMAK. NİYE? DÜZEN DEVAM ETSİN DİYE"

ÖZEL’DEN GENÇLERE: “ASLA ENSEYİ KARARTMAYALIM. GİTMEYİ DÜŞÜNÜRSEK İŞTE O ZAMAN KAYBEDERİZ”

İMAMOĞLU: “DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI HÜKÜMET VERDİ. BİN 19 İNCELEMEDEN AKLANMIŞ OLDUK”

YSK'NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.4 ° / 14.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13