BABACAN: AĞBAL'IN GÖREVDEN ALINMASI İSTİKRARSIZLIK

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir öneride bulundu.

GÜNDEM 21.03.2021 18:09:21 0
BABACAN: AĞBAL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini Türkiye Varlık Fonu Başkanı olarak atadığını bunun Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu belirten Babacan, “Bir kararname ile ‘ben Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı Merkez Bankası Başkanı olarak görevlendirdim’ der ve geçer işin başına, kendi yapar. ‘İndir faizi yükselt faizi’ der. Kestirme bir çözüm” diye konuştu.
Babacan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın atanmasından 130 gün sonra görevden alınması ve İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilmesi hakkında ANKA Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı.
'KENDİSİNİ ATASIN”
Ağbal'ın görevden alınması kararını istikrarsızlık olarak değerlendiren Babacan, şunları söyledi:
“Bu kadar hızlı bir şekilde Merkez Bankası Başkanlarını değiştirmek açıkçası büyük bir istikrarsızlık kaynağıdır. Kötü yönetimdir. Aslında Sayın Erdoğan’ın yapacağı kestirme bir çözüm var. Niye bu kadar uğraşıyor bu işlerle bilmiyorum. Biliyorsunuz Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı kendisini bir göreve atadı. Cumhurbaşkanı, ilk defa kendisini Varlık Fonu’nun Başkanı olarak görevlendirdi. Aslında benzer bir şeyi Merkez Bankası için de yapabilir. Hiç uğraşmasın böyle, o insanlara da yazık. Diyebilir ki bir kararname ile, ‘ben Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı Merkez Bankası Başkanı olarak görevlendirdim’ der ve geçer işin başına, kendi yapar. ‘İndir faizi yükselt faizi’ der. Kestirme bir çözüm biz buradan önerelim kendisine, yoksa bu insanlara da yazık. Yani koskoca kurum, bir ülkenin ekonomi yönetimindeki en itibarlı olması gereken kurum, adeta şamar oğlanına çevrilmiş durumda. Yani bu şekilde bir yönetimden ekonomide istikrar çıkmaz. Ekonomide güven tesis edilemez.”
“HAFTANIN DÜŞMANI PANOSU VAR. HER HAFTA DİKKAT EDİN BİR KONU GÜNDEME GELİYOR”
Babacan, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kanun tasarısını dönemin Başbakan Yardımcısı olarak imzaladığı anımsatılarak, bugün ortaya çıkan durumu nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
“Benim hükümette olduğum dönemin önemli bir bölümü Türkiye’nin özgüveninin yüksek olduğu, Türkiye’nin refah seviyesinin tarihi yüksek seviyelere ulaştığı ve pek çok konuda köklü çözüm üretildiği bir dönemdi. Ve o dönemde elde edilen bütün başarılara katkı sunmaktan ben hep gurur duydum. Ancak, şu anda Türkiye öyle bir hale geldi ki her anlamda geriye gidiyor. Her anlamda bant geriye sarılıyor, ülke 1990’lı yıllara dönmüş durumda. Hükümet ülkenin sorunlarını çözemediği için sürekli olarak düşman üretme gibi bir dürtüsü var. Haftanın düşmanı panosu var. Her hafta dikkat edin bir konu gündeme geliyor. Ve bu konu tartışılan konu oluyor. Propaganda makinesi ile bu konuyu genişletiyorlar. Ve ülkenin gerçek gündemini yani işsizliği, yoksulluğu ve hayat pahalılığını örtmek için bu gündem maddelerini kullanıyorlar. Ancak bu İstanbul Sözleşmesi, kadına şiddet meselesi öyle sıradan bir konu değil. Böylesine önemli bir konuda, meseleyi daha köklü bir çözüme ulaştıracakken, meselenin daha köklü bir şekilde çözülmesi için yeni yasal düzenlemeler gerekirken belki yeni Uluslararası anlaşmalar gerekirken mevcudu yok etmek, mevcudu yürürlükten kaldırmak gerçekten büyük bir akıl tutulması. Biz bunu büyük bir esefle karşıladık. Meclis’ten geçen bir yasanın Meclis’ten geçen uluslararası sözleşmenin iptalini yine, ancak aynı erkle yasama erkiyle, Meclis tarafından yapılması gerekir. 550 kişilik, 600 kişilik Meclis’ten oylanarak geçen, madde madde görüşülen bir Uluslararası Sözleşme’nin tek bir kişinin imzasıyla ortadan kaldırılması büyük bir Anayasa ihlali, büyük bir hukuk ihlali; bununla da mutlaka sonuna kadar mücadele etmek zorundayız.
'MESELE KADINA ŞİDDETSE BUNUN YERELİ OLMAZ'
Babacan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın İstanbul Sözleşmesi hakkında yaptığı açıklamalara ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bu evrenselliği görmezden gelip, çok temel bir insan hakkını kadın hakkını Türkiye’de yerele göre farklı değerlendirmek, çağdışı bir değerlendirmedir. Biz buna kesinlikle katılmıyoruz. Mesele kadına şiddetse, bunun böyle yereli olmaz. Bunun kültürden kültüre değişen bir değerlendirmesi olamaz. Buna kırmızı çizgi ile bakmak lazım. Kadına şiddete ve aile içi şiddete hep beraber, topyekun sapasağlam bir duruş ortaya koymak lazım.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,46% 0,07
  • EURO

    49,46% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5762,08% 0,31
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

ÖZEL’DEN İKTİDAR UYARISI: “YENİ SALDIRILAR MUTLAKA GELECEK, DAHA FAZLASINI GÖZE ALDIM”

SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

GAZETECİ FURKAN KARABAY TAHLİYE EDİLDİ

KOMİSYON SONRASI İLK TEMAS: DEM PARTİ HEYETİ İMRALI’DA ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜ

BARZANİ'NİN OFİSİNDEN BAHÇELİ'YE YANIT: IRKÇILIKTAN VAZGEÇTİĞİNİ SANIYORDUK

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

SOSYAL GÜVENLİKTE KARA DELİK: 200 BİN SAHTE SİGORTALI TESPİT EDİLDİ

BORSA OPERASYONUNDA ŞOK DALGA: GÖKHAN GÖNÜL VE AREF AYNI DOSYADA!

14 GAZETECİ KOVULDU, YÖNETİM DEĞİŞTİ, TEKİN’DEN NET MESAJ: DOĞRU ADIM!

TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI

ŞAMPİYONLUK HATTI KARIŞTI: DEV DERBİDE KART FIRTINASI VE SON NEFES GOLÜ!

DARBE POLEMİĞİ BÜYÜYOR: AKP’DE TARTIŞMA, MHP’DEN REST, TAYYAR’DAN YENİ MESAJ

CHP–DEM GERİLİMİNE ÖZEL FRENİ: “CANLARI SAĞ OLSUN, TARTIŞMA BİTMİŞTİR”

PİYASALARA ŞOK DARBE! BORSA MANİPÜLASYON AĞINA EŞ ZAMANLI BASKIN

FUTBOL DÜNYASINI SARSAN FON DAVASI: ERZAN’A 102 YIL HAPİS

İMAMOĞLU’NA BERAAT VEREN HAKİM MARAŞ’A ‘ATANMIŞ’

ÖZDİL ÖNCESİ BÜYÜK DEĞİŞİM: SÖZCÜ, PEKER’İN AVUKATIYLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

ÖZEL'İN LİSTESİNDE SÜRPRİZ YOK: CHP'DE YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU!

İKTİDAR MEDYASININ HEDEF ALDIĞI İMAMOĞLU DAVASI HAKİMİNE SÜRGÜN

CHP’DE BÜYÜK KURULTAY HAMLESİ: PM 80 KİŞİYE ÇIKTI, MYK YENİLENDİ… HEDEF TEK: İKTİDAR!

BAKAN TUNÇ'TAN FATİH ALTAYLI AÇIKLAMASI

11. YARGI PAKETİ KAPIDA: BANKA HESAPLARINA 48 SAATLİK ‘ASKI’, HATLARA SIKI TAKİP, CEZALARA SERT AYAR

AVUKATI AÇIKLADI: ÖCALAN’IN KOŞULLARI YENİDEN DÜZENLENDİ!

PAPA 14. LEO İLK YURT DIŞI ZİYARETİNDE TÜRKİYE'DE: ANKARA, İSTANBUL VE İZNİK'E GİDECEK

Yükleniyor


SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

  • Çarşamba 18.3 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Perşembe 18.6 ° / 8.3 ° false
  • Cuma 19.4 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8