AVUKATLAR GÜNLERİNİ KUTLAMADI

Avukatlar Günü'nde açıklama yayınlayan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, gündemdeki gelişmelerden dolayı Avukatlar Günü'nü kutlamayı unuttuk dedi. Dönmez, Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı

GÜNDEM 6.04.2020 11:54:39 0
AVUKATLAR GÜNLERİNİ KUTLAMADI

Avukatlar Günü dolayısıyla Hatay'da buruk bir tören düzenlendi.açıklamada, “Bu yıl 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlamıyoruz. Hukuk devletine, laik Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızla; kutsal mesleğimiz uğruna canını veren meslek şehitlerimizin anısı önünde ve savunma tarihi boyunca mesleğimizi ayakta tutmaya çalışan tüm meslektaşlarımız önünde saygı ile eğiliyoruz. Tedbirler sebebiyle Atatürk Anıtına temsili olarak çelenk sunulmuş ve ekteki basın duyurusu kamuoyu ile paylaşılmıştır.
 
5 Nisan 2020, Avukatlar Gününde, dünyamız küresel bir salgının yarattığı yeni bir sosyal ve ekonomik sarsıntının içerisinde yol alıyor. Coronavirüsün yarattığı küresel salgın sebebiyle yeniden karılan dengeler; toplanan vergilerden, devlet yönetim sistemlerine, devletlerin bütçelerine, sağlık, eğitim ve adalet yatırımlarına kadar birçok şeyin sorgulanmasına yol açıyor. Dünya, Nazım Hikmet’in dizelerindeki gibi; yüzünü bile görmediği, hiç kimse zorlamamışken, en güzel şeyin yaşamak olduğunu bildiği halde, yaşamak ağır bastığı için insanlar için ölebilenleri konuşuyor. Canını hiçe sayarak yurttaşlarımızın sağlığı ve salgının önlenmesi için uğraşan tüm çalışanlara teşekkürlerimizi sunuyor, canını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar hep hayatımızın kahramanları olmaya devam edecekler. Dileriz ki, içinde bulunduğumuz küresel salgın, yurttaşlarımızın tamamının ve devletlerin işbirliğiyle ve en az hasarla ülkemizden ve dünyadan tamamen geçer gider ve devletler dersler çıkararak sistemlerini, bütçelerini buna göre düzenlerler. Bu salgın bittiğinde dünya için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eve kapanmış vaziyette Avukatlar Günü kutlanmaz elbette. Ancak sadece bu yıl değil, neredeyse son on yıldır Avukatlar Gününü kutlamayı unuttuk. Bu yıl da, Coronavirüs etkisiyle yargıda ve ortak yaşamda hayatın her türlü faaliyetin durma noktasına geldiği bir süreçten geçiyoruz. 
 
Salgın süresince; çalışma hayatımız durma noktasına gelirken, bu fırsattan istifade işten çıkarmaların olmaması için önlem alınmalı, yurttaşların sağlık hizmetleri ücretsiz olmalı, sağlık çalışanları korunmalı ve bu dönemde dezavantajlı kesimler yoksullar, göçmenler ve tutuklu/hükümlüler elbette korunmalıdır. Ancak, sağlık sorunları ve Coronavirüs önlemleri adı altında yurttaşlarımızın haklarını geriye götürecek ve savunma mesleğini fiilen yapılmaz hale getiren önlemlerin kalıcılaşmasına yol açabilecek, geçici ve tedbir mahiyetindeki her türlü düzenlemenin sonradan idari ve yargısal olumsuz pratiklere dönüşmesine izin vermeyeceğiz. İdarenin her türlü eylem ve işlemlerinin denetimsiz bırakıldığı yargısal bir pratiği de kabul etmiyoruz, yargının şeklen bile bağımsız ve tarafsız görüntü vermeye bile çalışmamasını da kabul etmeyeceğiz. Yargıya duyulan güvenin tarihin en dip seviyesini gördüğü ve yurttaşlarımızın da böyle zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğu ve tek güvencesi olan savunmanın sesini kısmaya yönelik girişimleri kabul etmiyoruz, savunmasız bir yargı hayaline de izin vermeyeceğiz. Tüm hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini, hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağlamaya çalışan Avukatlar, şimdi de Coronavirüs etkisinden en çok etkilenenler arasında yer alıyorlar. Küresel salgın öncesi zaten ekonomik ve sosyal bir yok oluş sarmalının içine sürüklenen meslektaşlarımızın mevcut şartlarda ne zor durumda olduklarını görüyor ve biliyoruz. Coronavirüs salgınından önce de, zaten yatıramadıkları primlerinin, zaten ödeyemedikleri faturalarının, vermek zorunda kaldıkları KDV/Stopaj/Gelir Vergisi beyannamelerinden doğan ödeyemedikleri tahakkukların, ödeyemedikleri kiralarının etkisinde ve bunların hiç birini yansıtmadan, onurla mesleklerini sürdürmeye, angarya haline dönüşen CMK hizmetlerini vermeye devam ediyorlar. Yıllar önce verdikleri hizmet karşılığı alamadıkları beraat vekalet ücretlerine, adli yardım alacaklarına yıllar sonra coronavirüs etkisiyle Adalet Bakanlığının ödeme yapmasını ve alacaklarına kavuşabilmeyi bekliyorlar. Bu ödemeler için engel olan neydi soruyoruz.
 
Yargı reformları peş peşe gelirken, bu reformların hiç birinde avukatlar yararına hiçbir ekonomik ve sosyal tedbirin olmayışını görebiliyoruz. Yeşil pasaport ambalajının, 2006 yılında kaldırılan mesleki sınavın 2020 yılında konulmasındaki tutarsızlığı da not ederek, tarihin en ağır mesleki sorunları ile boğuşan avukatlar için son on yıldır hiçbir kazanım sağlanmamasının, ağır sosyal ve ekonomik sorunlar karşısında hiçbir kalıcı tedbirin bilerek ve isteyerek alınmamasının, var olan kazanımların da, farklı sistem ve isimler altında tek tek avukatların elinden almasının önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Mesleğimize böyle bir kötülüğü kim yaparsa, kim olursa; biz de o anlayışın tam karşısındayız. Bu zor günler geçer de, avukatlar ne bu zamanda ne de geçmiş zamanda mesleklerini yapamaz hale getirenleri unutmazlar. Avukatları açlıkla terbiye etmeye çalışan, mesleğin yok oluşunu izleyen, hiçbir tedbir almayan, almak istemeyen anlayışa karşın avukatlar onurlu tarihlerinden bir zerre bile ödün vermezler. Avukatlar tüm olumsuzluklara karşın, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmeye ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmaya devam edeceklerdir. Biz avukatız, savunmanın sesi kısılırsa yurttaşlarımızın nefesi kesilir. Kesilmek istenen de avukatların sesi değil, tam da yurttaşlarımızın sesidir, nefesidir. 
 
Bu gerçekler karşısında yıl da 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlamıyoruz!Bu zor zamanlarda avukatlık hizmeti vermeye devam eden tüm meslektaşlarımızla birlikte yan yana yürüyen büro emekçilerimize, zorunlu hizmetleri eksiksiz yürüten ve avukatlara hizmet eden baro emekçilerimize teşekkür ediyoruz.Hukuk devletine, laik Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızla; kutsal mesleğimiz uğruna canını veren meslek şehitlerimizin anısı önünde ve savunma tarihi boyunca mesleğimizi ayakta tutmaya çalışan tüm meslektaşlarımız önünde saygı ile eğiliyoruz. Savunma hiçbir zaman susmadı, susmayacak” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'BOZDOĞAN-29' OPERASYONLARINDA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

İYİ PARTİLİ UZ'UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU'NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR:ERDOĞAN VİCDANA GELSİN, ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜN

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER’DEN DESTEK

AKP’DEN DEM PARTİ’YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI

ÖZEL’DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM GENEL KURULU'NDA CHP VE MHP ARASINDA 'MANİSA' TARTIŞMASI

ERDOĞAN: İSRAİL İLE YOĞUN TİCARİ İLİŞKİLERİ AYAKTA TUTMUYORUZ, O İŞ BİTTİ

SPORDAN SORUMLU ESKİ DEVLET BAKANI MEHMET ALİ YILMAZ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA ZEKİ YİĞİT YENİDEN SEÇİLDİ

YARGITAY 23 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR…

ÖZGÜR ÖZEL: BİRİLERİ AKSİNİ SÖYLESE DE BU MECLİS TEK SANDIKLA KURULMUŞ MECLİSTİR

YANIKÖMEROĞLU'NUN KATILIMIYLA CHP'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 126 OLDU

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASI...GÖKÇE GÖKÇEN: "TÜM SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKANA KADAR HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA VERİLEN ARA KARARA TEPKİ: "BU KATLİAM GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"

Yükleniyor


YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16