ARINÇ TÜRKÇE OLİMPİYATLARININ HEPSİNE KATILDIM

Bülent Arınç'ın Ankara'yı parsel parsel sattı sözleri ile ve FETÖ'nün talimatları Erdoğan'a karşı çıkmakla suçladığı Melih Gökçek hakkında bomba açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 26.06.2020 01:38:58 0
ARINÇ TÜRKÇE OLİMPİYATLARININ HEPSİNE KATILDIM

Arınç'a katıldığı bir televizyon programında, 'Melih Gökçek ile aranızdaki husumetin nedeni nedir' sorusuna yanıt verdi. Arınç, 'Benim onunla hesaplaşmama gerek kalmadı. Ben kolunu kestim, o sakalımı tıraş etti' dedi.
Arınç şöyle devam etti:
İftiraları sebebiyle kızım, damadım ve torunlarımı perişan etti. Bunun ahireti, hesap günü var.
'FETÖ'CÜ MÜSÜNÜZ?'
Arınç, 'FETÖ'cü müsünüz?' sorusuna, 'Türkçe olimpiyatlarının hepsine katıldım. Meclis başkanıyken ödül de koydum. Benim söylediklerimi Binali Yıldırım da Erdoğan da söyledi. Eğer bizi aldatmışlarsa bu suç bizim değil' diyerek yanıt verdi.
İşte Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları;
-Çocukken idolünüz kimdi?
Çocukken kimseyi kendime örnek seçmemiştim. Yıllar içinde gelişti.
-Babanız yaşasaydı CHP'li mi olurdunuz?
Hayır olmazdım. CHP'li olmak o dönem memurlar için bir işti, bir meslekti, bir düşünceydi. Tercih olarak babam onları desteklediğini göstermişti. Daha sonra hepimiz kendi yolumuzu çizdik. O zamanki hava öyleydi. 
-Nur cemaati üyesi misiniz?
Üyesi değilim sadece derslerine gittim. Namazlar kılınır Risale-i Nur'dan bir bölüm okunur ve onlar bunun anlamını söylerlerdi. Ben sadece dinleyiciydim. Bir süre devam ettim. Fetullah Gülen'in ortaya çıkması daha sonradır. 80-90'dan sonra o cemaatten tard edilmiştir Fetullah Gülen. Nurcuları aynı kefeye koymak büyük bir yanlıştır. Nurcular siyasete hiç bir zaman talip olmamışlardır.
-FETÖ binlerce insanın beynini nasıl yıkadı?
Bunun cevabı 2 dakikada verilmez. Kendilerini bu kadar gizleyen çok kötü, çok hesaplı bir örgütle karşı karşıyayız. İnsanlar bir yönüyle eğitime, bir yönüyle maneviyatına bakarak bunlara inandılar. Bunların karanlık yüzlerini maalesef çoğumuz göremedik. Masum değiliz hiçbirimiz.
-FETÖ'cü müsünüz?
Bu bana yapılabilecek en kötü iftira olur. Bu sözün arkasından başkalarına da sormanız gerekir. Türkçe olimpiyatlarının hepsine katıldım. Meclis Başkanıyken ödül de koydum. Çünkü Türkçe'nin konuşulması, Türkçe'nin uluslararası bir dil haline gelmesi, İstiklal Marşı'nın okunması bizi etkiliyordu. Bunların okullarına da gittim. O okullarda da Türkiye aleyhine hiçbir faaliyet sezinlemedim. Benim söylediğim sözleri Binali Yıldırım da söyledi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan da söyledi. Çünkü biz inanıyoruz. Biz zahire göre hareket ederiz. Zahire göre derken dış görünüşüne bakarız. Kimsenin kalbini yarıp da bakmadık. Hiçbir istihbarat raporunun, hiçbir emniyetin, askeriyenin istihbaratlarında bunlar 15 Temmuz gibi bir kalkışma yapabilirler diye bir notun gelmediği MGK toplantılarına katılmış biri olarak söylüyorum. Eğer bizi aldatmışlarsa, bizi yanıltmışlarsa bu suç bizim değil. Biz bu faaliyetleri sezseydik kafalarını ezerdik. Ama 15 Temmuz'da bir facia yaşadık. Bu facianın yaşanabilir olduğunu kimse önceden söylemedi. Evet emniyetteki, asker içindeki bir yapılanmadan zaman zaman bahsedildi ama böylesine bir 15 Temmuz hain kalkışmasını kimse söylemedi. O yüzden kendimi bu noktada  bir suçlu olarak görmüyorum. Hele hele FETÖ'cü olarak görmüyorum.
-Eskiden abilik ve vicdanı temsil ederken AK Parti'de şu an hangi değeri temsil ediyorsunuz?
Gene aynı şey. Bu partinin vicdanı, abisi diyorlar. Ben bugün Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesiyim. Eski bir milletvekili sıfatının ötesinde eski bir Meclis Başkanıyım. AK Parti'nin kurucusuyum. Konuştuğu zaman konuşması günlerce gündem olan bir insanım. Herkesin vicdanına hitap ediyorum. Doğruların peşindeyim.
-Damadınızın FETÖ sempatisini biliyor muydunuz?
Biliyordum tabi. Sempatisi derken onların okullarına hayranlık duymuştu. Bunun ötesinde milyonlarca insanın yaptığını söylüyorum ben. Türkçe olimpiyatlarında ne konuştuysam konuştum hiçbirisini inkar etmem. Ama siyasi olarak, maddi olarak ne verdim ne aldım. İnanın hiçbirimiz 15 Temmuz'da bunlar darbe yapar diye hiç düşünmedik. Şu televizyonlarda konuşan emekli albaylar vs. Hiçbir şey bilmiyorlar. Hepsi aldatıldı. Bugün en çok bağıranlar zamanında en çok onunla içli dışlı olanlardı.
-Ekrem Yeter damadınız olmasaydı beraat eder miydi?
Yüzde yüz beraat ederdi. Çünkü dosyayı biliyorum. Bu bilgi, belgelerin çoğu gizli tanığa dayanıyor. Oradaki iddiaların hiçbiri ispatlanamadı. Şimdi iş istinaf mahkemesinde. Burada benim damadımın ismi üzerinden bu işin yürütülmesi çok çirkin. Yargıya inanmak zorundayız. Başka ikinci bir yargımız yok.
-Bülent Arınç KHK mağduru mu?
Ben KHK mağduru değilim. 2015 Haziran'ında siyasetten ayrıldım ve 2016 Temmuz'una kadar hükümette değildim. OHAL'den sonra yapılacak en doğru iş şüphe bile olsa bazı kamu görevlileri hakkında tedbir alınması gerekirdi. Ben o yüzden KHK'ları normal karşıladım. Ama ne zamana kadar? 4 yıl geçti aradan ve bu örgüte sempati duyduğunu zannettikleri veya ilişki gördükleri insanları ihraç ettiler. Buraya kadar doğru.  Ama ondan sonra işin hukuki boyutunun başlaması lazımç. KHK'lar bir faciadır sözünün önünde ve arkasında 40 dakika var. Ben doğrudan faciadır demiyorum. Bu bir ihtiyaçtı ama bazı yerlerde o kadar kötü kullanıldı ki insanlar işsiz kaldı, aileler bölündü ve hükümetimizden takipsizlik kararı alan ve hakkında hiç dava açılmayan insanların görevlerine iade edilmelerini istiyorum.
-Türkiye bağırsaklarını temizledi mi?
Ben 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' sözünü  2009 Mart ayında mali seçimler yapılırken Van'da söyledim.  Bu aylar yeni yeni bazı gazetelerde şu ortaya çıktı, bu ortaya çıktı, şurada cunta planları yapıldı... Bunların konuşulduğu bir zamandı. Cuntacılık Türkiye'de bir gelenektir. AK Parti iktidara geldi, cunta heveslileri bizi vesayet altına almak istediler. Biz onlara karşı direndik ve başardık. Dolayısıyla bu planlar programlar özellikle Taraf gazetesinde yayınlanmaya başlayınca ben bu faaliyetlerin deşifre olmasından fevkalade memnun oldum ve bu sözleri söyledim. Bu sözlerin Ali Tatar'la  ya da bir başkasıyla ilgisi yok. Bu o tarihlerde Balyoz'du şuydu buydu 2 çanta dolusu belge gelip de onların üzerinden Fatih Camii şöyle olacak, Süleymaniye sorusu böyle olacak, ıslak imzalı bir takım belgeler ortaya döküldüğünde 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor bu operasyonlarla' dedim. Fakat bu operasyonlarda savcı ve hakim rolündeki alçaklar sonradan herkesi aynı potaya koyunca iş çığırından çıktı. Ve ortaya bir hukuk rezaleti çıktı.
-Damadı Ekrem Yeter FETÖ'den yargılanmıştı
FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan hakkında dava açılan Ekrem Yeter, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmıştı. Mahkeme,17 Ekim 2019'daki celsede Yeter hakkında 'delil yetersizliği'nden beraat kararı vermişti.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, verilen beraat kararının gerekçeli kararını yazdı. Kararda, Yeter'in üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği, örgütle bir bağının olmadığını söylediği belirtildi. Yeter'in Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve hesabın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı öncesi açıldığının tespit edildiği kaydedilen kararda, çağrı sonrası 2014 yılı Ocak ve Şubat aylarında hesapta artışın olmadığı, 2014 yılı Mart ayında ise bakiyede artış meydana geldiğinin belirlendiği ifade edildi.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

İKTİDAR PARTİSİNDE BÜYÜK ERİME

DÖNMEZ'E BEKBELEDE YOĞUN İLGİ...

HBB VE ANSA-GİAD İŞBİRLİĞİ İLE TAMAMLANAN KONTEYNERKENT HİZMETE AÇILDI

BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ OLARAK NAZMİ CEYLAN'I DESTEKLİYORUZ

HATAY’I İMRENİLEN ŞEHİR YAPACAĞIZ

EPDK'NIN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ İÇİN VERDİĞİ BORÇ ERTELEME KARARI RESMİ GAZETE'DE

ÖZGÜR ÇELİK, SANDIK GÜVENLİĞİ BİZE EMANET...

BAKAN YERLİKAYA'DAN "FETÖ OPERASYONU" AÇIKLAMASI: "70 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

GÜRER: DEDEDEN TORUNA HARÇLIK DÖNEMİ BİTTİ....

KKTC'NİN ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERHÜRMAN: "YOKSULLAŞIYORUZ, YOKLAŞIYORUZ VE ÇOCUKLARIMIZ GÖÇ EDİYOR"

NAZMİ CEYLAN'DAN İSKENDERUNLULAR'A MESAJ!

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

HALKIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERECEĞİZ

CEYLAN,ŞOV YAPMADIK İCRAAT YAPTIK…

TÜİK: EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ MART AYINDA 100 OLDU

SAVAŞ: ZOR GÜNLERİ DE HATAY HALKI İLE BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

MANSUR YAVAŞ KALECİK'TE: "İŞLERİ GÜÇLERİ ADAM KARALAMAK. NİYE? DÜZEN DEVAM ETSİN DİYE"

ÖZEL’DEN GENÇLERE: “ASLA ENSEYİ KARARTMAYALIM. GİTMEYİ DÜŞÜNÜRSEK İŞTE O ZAMAN KAYBEDERİZ”

İMAMOĞLU: “DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI HÜKÜMET VERDİ. BİN 19 İNCELEMEDEN AKLANMIŞ OLDUK”

YSK'NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

LAİKLİK MECLİSİ'NDEN KURTULMUŞ'A ''LAİKLİK GÜNÜ'' TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP’Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"

MURAT KURUM’UN SEÇİM HEDİYELERİNİ ÇÖPE ATAN MURAT ÜNALMIŞ’TAN AÇIKLAMA: KİMSEYE YALTAKLANMADIM

TİP UZMAN RAPORUNU AÇIKLADI

SAVAŞ: HALK İRADESİ ADİL BİR ŞEKİLDE SANDIĞA YANSIMALI

DEPREMZEDELERLE İFTAR ANLAMLI İFTAR…

HBB SEL VE TAŞKINLARA MÜDAHALE EDİYOR

İSKENDERUN'DA ALEVİ KANAAT ÖNDERİ MEHMET ASLAN'DAN CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK

31 MART’TA HATAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ

Yükleniyor


EPDK'NIN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ İÇİN VERDİĞİ BORÇ ERTELEME KARARI RESMİ GAZETE'DE

ÖZGÜR ÇELİK, SANDIK GÜVENLİĞİ BİZE EMANET...

BAKAN YERLİKAYA'DAN "FETÖ OPERASYONU" AÇIKLAMASI: "70 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

GÜRER: DEDEDEN TORUNA HARÇLIK DÖNEMİ BİTTİ....

KKTC'NİN ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERHÜRMAN: "YOKSULLAŞIYORUZ, YOKLAŞIYORUZ VE ÇOCUKLARIMIZ GÖÇ EDİYOR"

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.4 ° / 14.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13