AKP'YE YAKIN MEDYADAN ALAATTİN ÇAKICI İDDİASI:SÜRECİ SABOTE Mİ EDİYOR?

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Haksöz Haber, “Alaattin Çakıcı reform diye ortaya konulan süreci sabote etmek üzere ortaya atılmış gibi bir durumda. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ne cevap verecek?” diye sordu.

GÜNDEM 19.11.2020 12:32:10 0
AKP

Yeni Akit gazetesi yazarı Kenan Alpay’ın da yazarları arasında bulunduğu HAKSÖZ Haber sitesi, Alaattın Çakıcı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdığı tehdit içeren mektup hakkında yeni bir iddiada bulundu. Haksöz Haber’in iddiasına göre; Alaattin Çakıcı söz konusu mektubu Erdoğan’ın başlattığı reform sürecini sabote etmeye yönelik olarak yazdı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün son bir haftadır birkaç kez yargıda reform, hukukta reform, demokratikleşme ve ekonomide yeni atılımlar diye üzerine basa basa kurduğu cümlelerin karşılığında üstelik de Devlet Bahçeli’nin özel isteği ile henüz yeni cezaevinden çıkmış/çıkarılmış bir kişi (ki hakkında cinayetten gaspa onlarca suçlama var ve bu kişi – Alaattin Çakıcı) kalkıyor Cumhuriyet Halk Partisi yani ana muhalefet partisi lideri hakkında sadece hakaret değil aynı zamanda açıkça tehdit içeren cümleler kuruyor…

Bu cümlelerin ajitasyondan da öteye provokasyon olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizdiği yeni yol haritasını adeta sabote etmeye dönük bir girişim olduğunu düşünmemek mümkün değil. Alaattin Çakıcı reform diye ortaya konulan süreci sabote etmek üzere ortaya atılmış gibi bir durumda.

Bu söylemlere karşı Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ne söyleyecek, nasıl bir tutum alacak; bu da önemli çünkü Kemal Kılıçdaroğlu her yönden eleştirilebilir ama açıkça hakaret ve tehditle karşı karşıya kalırsa, bunu da daha önceden birçok suça karışmış, bu suçları bizatihi organize etmiş bir kişi yaparsa bunun karşısında Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının sessiz kalması normal değildir, makul değildir. Ve bu en temelde de cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son bir haftadır topluma güven telkin etmek üzere vermiş olduğu mesajları imha etmek, inkar etmek anlamına gelecektir. Buna karşı kamuoyunun duyarlı olması lazım. Ama özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onu destekleyen kesimlerin son derece duyarlı olması ve bu hakaretleri, bu tehditleri CHP’den önce açıkça reddetmesi, kınaması, ayıplaması gerekmektedir. Yoksa bu çok baş ağrıtıcı bir mesele olarak karşımıza çıkar.

Bu durum, Alaattin Çakıcı’nın, Kemal Kılıçdaroğlu’na şu veya bu zararı verebileceği anlamına gelmez ama 90’lı yıllar Türkiye’sinin yani organize suç çetelerinin siyasetçileri, bakanları böyle tehdit ve şantajla hizaya çektiği görüntüleri hatırlatır. Bu ise en temelde hükümetin güvenini sarsar ve alınmak istenen yolu da daha başlamadan imha etmiş olur.”

'SABOTE ETMEK OLARAK GÖRÜYORUM'

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay da, 'Mafyanın vesayetine karşı çıkıyoruz. Ben bunu tek kelimeyle AKP hükümetinin yargıda reform, ekonomide yeni yatırımlar söylemini sabote etme olarak görüyorum' dedi.

'MAFYA SİYASETİ BÖYLE OLUR'

Gazeteci Alican Uludağ da, 'Devlet Bahçeli gerçekten güçlü bir siyasetçi. Mafya lideri arkadaşını, iktidar partisine tahliye ettirdi.

Erdoğan hukuk reformu dediği dönemde, Bahçeli'nin içeriden çıkarttığı kişi Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti. Savcılar sus pus.

Mafya siyaseti böyle olur.' değerlendirmesinde bulundu.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ

Dün gece saatlerinde Bahçeli, Alattin Çakıcı'ya sahip çıkmıştı. Bahçeli, ölüm tehditleri alan Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.

Bahçeli şu açıklamaları Twitter'dan yapmıştı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun habis ve hastalıklı konuşmaları dikkatle incelendiğinde nasıl bir girdabın içine düştüğü, nasıl bir hezeyan ve melanete gömüldüğü gayet net olarak anlaşılacaktır. Üslubunun kindarlığı, siyaset usulünün kirliliği herkesin malumudur.

Kılıçdaroğlu’nun terörist Demirtaş’a hürmet ve hayranlığı bellidir. Soros’un tetikçisi ve tedarikçisi Osman Kavala’ya sevgi ve sempatisi bilinmektedir. Ellerinde Mehmetlerimizin kanı bulunan bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerle iç dışlı olduğu ise son derece berraktır.

Bu durum kapsamında CHP Genel Başkanı’nın hakaret ve hıyanetlerine sosyal medyadan yayımladığı bir açıklamayla tepki gösteren değerli Ülküdaşım Alaattin Çakıcı’ya mafya bozuntusu demek, yeraltı dünyasının karanlık yüzü suçlaması getirmek müfterilik, seviyesizlik, rezilliktir.

Elbette üzerine atılı suçların bedelini uzun yıllar cezaevinde kalarak ödemiş bir vatan evladıdır. Kılıçdaroğlu mafya arıyorsa, yeraltı dünyasının kanlı yüzlerini görmek istiyorsa el ele, gönül gönüle olduğu hainlere bakması, şayet onuru varsa nedamet duyması tavsiyemdir.

Kılıçdaroğlu, aleyhine işleyen gündemi değiştiremez, yama tutmayan açıklarını asla kapatamaz. PKK’yla işbirliğinin, FETÖ’yle diyaloglarının demokratik faturasına mutlaka katlanacaktır. CHP’nin tarihi sorunu Kılıçdaroğlu ve ekibidir. Bu sorun kanserleşmiş, vücuda yayılmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16073,63%-0,32
  • DOLAR

    44,36% 0,06
  • EURO

    51,43% 0,24
  • GRAM ALTIN

    6346,23% -1,20
  • Ç. ALTIN

    10945,35% 0,00

İlgili Haberler


AKIN GÜRLEK SESSİZLİĞİNİ AÇIKLADI: ERDOĞAN TALİMATI İDDİASI GÜNDEMDE

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI

CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

EKONOMİDE KARAMSAR TABLO: ZAM VE KUR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA

“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”

İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY

ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE

GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI

BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST

GÜRLEK TARTIŞMASINA MHP MÜDAHİL OLDU: “KAPSAMLI AÇIKLAMA ŞART”

ADLİYEDE GERGİN SABAH: VEKİLLERE YASAK, 402 SANIKLI DAVADA KRİTİK 9. CELSE

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DEV ZAM KAPIDA, DOSYA BAKANIN MASASINDA!

MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI

HATAY’DA SAĞANAK KRİZİ: ALTINÖZÜ’NDE TOPRAK YOLU YUTTU!

OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ

İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"

ÜNİVERSİTE AFFI GELİYOR: ERDOĞAN ONAYINA GİDECEK ŞARTLAR BELLİ OLDU!

İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK

ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI

KILIÇLI YEMİN RETTİ: EBRU EROĞLU'NUN TSK'YA DÖNÜŞ UMUDU MAHKEME ENGELİNE TAKILDI!

GÜRLEK DUYURDU: BİLİRKİŞİLİKTE ŞEFFAFLIK VE HIZ DÖNEMİ

Yükleniyor

loading

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA

  • Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17