AKP'Lİ ÖZBOYACI: HANIMEFENDİYİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN ZİYARET YAPTIK

AKP’li Selman Özboyacı’nın Çevre Ajansı Kurulmasına ilişkin kanun teklifini Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sunduğu öğrenildi. AKP’li Selman Özboyacı zi

GÜNDEM 4.12.2020 01:34:56 0
AKP

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AKP’li Selman Özboyacı’nın Çevre Ajansı Kurulmasına ilişkin kanun teklifini Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sunmasını eleştirdi. Murat Bakan, “Bir ülkede tek adam rejiminden daha kötü bir şey varsa o da bütün kuvvetlerin; yasamanın, yürütmenin, yargının bir ailede toplanmasıdır” dedi. Özboyacı, “Hanımefendiyi bilgilendirmek için böyle bir ziyaret yaptık” yanıtı verirken; AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Devlet başkanlarının eşleri görevleri gereği de sosyal sorumluluk projeleri yürütür” dedi. Bunun üzerine Bakan, “Yasama faaliyeti sosyal sorumluluk projesi mi” diyerek Özkan’ı eleştirdi.
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuştu.
CHP’li Bakan, 20 dakikalık konuşmasında kanuna ve iktidarın çevre politikalarına dair eleştirilerini sıraladı. Bakan, AKP Konya Milletvekili Selman Özboyacı’yı kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeden, Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’a sunması üzerinden eleştirdi. Bakan şöyle konuştu:
'TÜM KUVVETLERİN TEK AİLEDE TOPLANMASI, TEK ADAM REJİMİNDEN DAHA KÖTÜ'
“Arkadaşımız, kanun teklifini hazırlamış, komisyondan geçmiş, Meclis’e gelmeden sunum yapmaya kime gidiyor biliyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanının eşine gidiyor. Cumhurbaşkanının eşine bir milletvekili gidip ‘Kabul edildim huzura, kanunu sundum’ der mi ya, böyle bir şey var mı? Yani bunu birinin anlatması lazım, bunun neresi politika? Yasama organının bir üyesi gidip Cumhurbaşkanına da değil, Cumhurbaşkanının eşine sunum yapıyorsa orada yasama, yürütme, yargı tek kişinin elinde de değil, tek ailenin elinde birleşmiş demektir. Ve bir ülkede tek adam rejiminden daha kötü bir şey varsa o da bütün kuvvetlerin; yasamanın, yürütmenin, yargının bir ailede toplanmasıdır.
AKP'Lİ ÖZBOYACI: HANIMEFENDİYİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN ZİYARET YAPTIK
Bunun üzerine AKP’li Selman Özboyacı “Hanımefendi Cumhurbaşkanımızın eşleridir, sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir, çevreye oldukça duyarlıdır” dedi. Özboyacı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz de bu konuyla alakalı, istişare ettiğimiz diğer bütün STK’ler gibi, Hanımefendiyi bilgilendirmek için böyle bir ziyaret yaptık. Bunun kanun yapmayla hiçbir ilgisi yoktur, zaten Komisyondan geçmiş bir kanun teklifi, bugün Genel Kurul’da görüşülmektedir. Kesinlikle Hanımefendinin bu konularda da böyle ucuz siyasi polemiklere konu olmamasını rica ediyorum. Murat Bey’in böyle bir amacının olmadığını biliyorum ama kendisi bu konudaki gayretimizi biliyor.”
BAKAN: 'BEN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIM, BİLİN’ DİYE GİDİYORSUN
Özboyacı’ya yanıt veren CHP’li Bakan, “Yasa Meclise gelecek, beş gün önce gidip sunum yapıyorsun. Benim bunu aklım almıyor. Cumhurbaşkanıyla görüşsen yine iyi, ‘Cumhurbaşkanının eşine sunduk’ Bu ne anlatır biliyor musunuz? ‘Ben buradan siyasi bir ikbal bekliyorum, Hanımefendi bu konularda önemli, ben bakın böyle bir şey yaptım, bunu bilin efendim’ demeye gidiyorsun ve ‘Kabul edildim’ diyorsun. Eğer yasama organında bir milletvekili kanun teklifi hazırlayıp, kanun Meclis’e gelmeden ‘Hanımefendinin huzurunda kabul edildim, sundum’ diyorsa orada yasama, yürütme, yargının kuvvetler ayrılığı tamamen ortadan kalkmıştır” dedi.
AKP'Lİ ÖZKAN: KİME NE ZARARI VAR”
Tartışmaya dahil olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Konu Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle ilgili başka bir tartışmaya döndü” dedi. Özkan, şöyle konuştu:
“Devlet başkanlarının eşleri görevleri gereği de sosyal sorumluluk projeleri yürütür. Bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi kendileriyle ilgili sosyal sorumluluk projesi yürütmüşse ve yasama süreci içerisinde İçtüzük aşamaları gerek teklif gerek komisyon aşamaları geçmiş, bu hususta zaten yasanın içerisi tekemmül etmişse, bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşiyle bu hususu paylaşmanın kime ne zararı var? Bu ülkede terör örgütleriyle karanlık kapılar arkasında konuşma yapanlar var. Avrupa’da, Türkiye aleyhtarı lobilerle toplantı yapanlar var onlarla toplantı olacak Sayın Cumhurbaşkanımızın eşiyle paylaşılmayacak, biz bunu kabul etmiyoruz. Böyle bir anlayış ne parlamenter sistemde var ne Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminde var ne de yarı Başkanlık sisteminde, reddediyoruz.”
BAKAN: YASAMA FAALİYETİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ Mİ
CHP’li Murat Bakan’ın Özkan’a yanıtı ise şu şekilde oldu:
“Yasama faaliyeti sosyal sorumluluk projesi mi? Biz yasa yapıyoruz. Ben 2015’te milletvekili oldum. Babam emekli astsubay, astsubay derken ordunun emekçisi bir astsubaydır, oto makinistidir. Milletvekili olacağım zaman dedim ki, ‘Baba, sen astsubay maaşıyla 3 çocuk yetiştirdin, sizin özlük haklarınızı savunacağım.’ ‘Sadece bizi savunma yavrum, uzman çavuşlar var, polisler var, onları da savun, onlar da vatana hizmet ediyor’ dedi. Bu Meclis’e, bu vatan evlatlarıyla ilgili en çok kanun teklifi veren, soru önergesi veren milletvekillerinden birisiyim. Madem ‘terör mücadele’ falan diyorsun ya kardeşim, hadi gelin beraber şu uzman jandarmanın statü problemini çözelim, astsubayın tazminat problemini çözelim, polisin 12’ye 12 mesaisini çözelim. Hadi gel beraber 3600 ek göstergeyi çözelim. Hamaset olmaz, onlar evine ekmek götürüyor, bir emirle ölüme gidiyorlar vatan için. Onları çözelim. Burada çevre konuşuyoruz her en ufak bir şeyde sen ‘terör’ diyorsun. Bırak o zaman, terörle mücadele edenlerin özlük haklarını hep beraber bu parlamentoda çözelim; zor mu?”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14008,87%-1,23
  • DOLAR

    42,92% 0,06
  • EURO

    50,52% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5991,01% -4,14
  • Ç. ALTIN

    9839,57% -2,66

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU HAKKINDA AĞIR İDDİA: BELEDİYE ÇALIŞANLARI AKP ÜYELİĞİNE ZORLANIYOR

MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN SKANDALI AÇIKLADI: TAHLİYELERİN ARDINDAN TELEGRAM’DA SUÇ İLANLARI

ŞİLE BELEDİYESİ’NE İKİNCİ DALGA OPERASYON: 15 KİŞİ TUTUKLANDI

HAKAN BAHÇETEPE’DEN “HUKUKSUZ TUTUKLAMA” İSYANI: NE İLE SUÇLANDIĞIM BİLE BELLİ DEĞİL

 “ÇOCUKLAR ÖLMESİN” DEDİLER, TUTUKLANDILAR: MESEM DAVASINDA TAHLİYE

SAĞLIKTA ÖVGÜ DOLU TABLO: ERDOĞAN SİSTEMİ ANLATTI

TÜRKİYE’DE GEÇİM ÖYLE BİR NOKTADA Kİ… SABANCI BİLE DAYANAMIYOR

AİHM’DEN İMAMOĞLU HAMLESİ: DOSYA ÖNCELİKLİ İNCELENECEK

YENİ YILDA FATURALARA ZAM GELECEK Mİ? BAKAN “ZAM YOK” DEDİ, GİZLİ ARTIŞ TARTIŞMASI BÜYÜDÜ

MULLAOĞLU MECLİS’TE AÇIK KONUŞTU: HATAY’DA AYNI EV DE YOK, AYNI YER DE

AYLARCA YAVAŞ İLERLEYEN HATAY, ERDOĞAN’IN ZİYARET TAKVİMİYLE HIZLANDI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAN’A AÇIK DESTEK: “BU BİR İTİBAR VE HAYSİYET SUİKASTİDİR, DERHAL SON VERİLMELİ”

İMAMOĞLU’NDAN SORUŞTURMALARA SERT TEPKİ:MASUMİYET KARİNESİ AYAKLAR ALTINDA…

Yükleniyor


YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

  • Salı 10.8 ° / -0.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9