AKP'Lİ BELEDİYEDE MİLYONLARCA LİRALIK USULSÜZLÜKLER

CHP’li Cemal Sataloğlu’nun raporuna göre AKP’li Beykoz Belediyesi’nin ihalelerinde milyonlarca liralık usulsüzlükler yapıldı. Spor organizasyonları için alınan ürünler depoda kalmasına karşın ödeme yapıldı ancak eğitimler online

GÜNDEM 16.04.2021 16:22:01 0
AKP

AKP’li Beykoz Belediyesi’nin 2020 yılı içerisinde kamu zararına neden olan birçok uygulama gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, 2020 yılı denetim raporuna şerh koyan CHP’li meclis üyesi Cemal Sataloğlu, hazırladığı raporda, ihalelerde rekabet sağlanamadığını, bitmeyen işe hak ediş ödemesi yapıldığını, salgının dikkate alınmadığını ve kamu zararını ortaya koydu. 
Rapora göre AKP’li meclis üyesi Ömer Faruk Akbulut’un şirketinin aldığı alışveriş kartı ihalesinde tutarsızlıklar görüldü. Toplamda 479 bin 550 TL tutarın kart numaraları aynı olan kartlara “Beykoz Koli” açıklaması adı altında yüklendiği belirlendi. Kartları kimin kullandığı ise tespit edilemedi. Sataloğlu kamu zararının tespiti ve sorumluların cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
DEPODAKİ ÜRÜNE ÖDEME
Beykoz Belediyesi’nin AKP’li meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu 2020 Yılı Denetim Komisyonu raporu tamamlandı. Komisyonun tek CHP’li üyesi Cemal Sataloğlu rapora şerh koydu. Sataloğlu hazırladığı şerh raporunda şu çarpıcı tespitlere yer verdi: 
- Belediye tarafından “2020 yılı gençlik ve spor hizmetleri müdürlüğüne bağlı merkezlerde yapılacak olan eğitim, bayan spor salonları ve spor organizasyonları mal alımı” ihalesi yapıldı. 11 ay süreli iş için 3 milyon 437 bin 337 lira bedelle Klon Reklam Yapım Organizasyon Şirketi ile sözleşme imzalandı. Alınan mallar depoya kondu. Eğitimlerin bir bölümü online yapıldı, bir bölümü ise koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edildi. Ancak belediye 17 Mart - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında şirkete peyderpey olmak üzere toplam 2 milyon 603 bin 538 lira hak ediş ödemesi yaptı. 
- Belediye, salgınla mücadele kapsamında dezenfektan hizmet alımı için Cleanet Temizlik Anonim şirketi ile 16 Nisan 2020 tarihinde 2 milyon 626 bin TL üzerinden sözleşme imzaladı. 24 Temmuz 2020 tarihinde ise yüzde 13.4 oranında iş artışına gidilerek sözleşmedeki tutara ek 351 bin 884 lira artış yapıldı. Belediyenin şirkete daha iş tamamlanmadan yani 20 Nisan 2020 tarihinde 2 milyon 273 bin 860 TL ödeme yapması dikkat çekti. Sataloğlu raporda bu ihaleye ilişkin “İdare, 21 gün önce kurulmuş olan yüklenici firmanın mali yetersizliğini sözleşme imzalandıktan 4 gün sonra ihale bedelinin yüzde 74’ünü ödeyerek gidermiştir. 3 ay süreli bir iş için ödemenin yüzde 74’ünün yapılması ile yüklenici firmaya bir avantaj sağlamıştır. 
Siyasi himayecilik, ihalenin amacıyla bağdaşmamakta ve ihale sürecinin etkinliğini ortadan kaldırmaktadır. Kamu ihalelerinde rekabetin sağlanması bakımından isteklilerin fazlalığı kamu yararı ile ilişkilendirilmektedir” değerlendirmesini yaptı.
- Mahallelerin tarih, kültür ve manevi değerlerinin, dijital kayıt altına alınarak belgesel filmlerin hazırlanması ve yayımlanması hizmet alımına ihalesi yapıldı. 1 milyon 274 bin 175 liralık ihalenin şartları tam karşılanmadı ancak belediye hak ediş ödemelerini yaptı. 
YIKILACAK BİNAYA TADİLAT 
- Belediye Silivri depreminden önce yıkılmasına karar verilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan kültür merkezine tadilat yaptı. Tadilattan önce taşınmazın analiz raporları çıkarılmadı. Yıkılacak binaya tadilat için 7 milyon 59 bin lira harcandı. Satal-oğlu, “Yıkılacak binaya tadilat için 7.059.383,41 TL tutarla sözleşme  yapan sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılmamıştır. İdare kamu kaynaklarını koruyamamıştır” şerhi düştü.
- Belediye “2020 yılı muhtelif kültürel sanatsal etkinlikler kültür sanat merkezleri işletilmesi, teknik donanım ve diğer muhtelif ihtiyaçların karşılanması organizasyonu hizmet alımı” ihalesi yaptı. İhale için 9 milyon 837 bin lira üzerinden sözleşme imzalandı. Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlikler yasaklandı. 
Belediye sözleşmesini imzaladığı hizmet alımlarının büyük bir bölümünü alamadı ancak yüklenici şirkete sözleşme bedelinden daha düşük hak ediş ödeme yapsa da şerh raporunda, “alınan hizmet alımları incelendiğinde bu hizmet alımları için ödenen tutarın dahi alınan hizmete kıyasla yüksek olduğu” belirtildi. Belediye ihale için toplam 8 milyon 414 bin lira hak ediş ödemesi yaptı. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,39% -0,02
  • EURO

    49,47% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5742,82% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00

İBB DOSYASINDA DENGELERİ DEĞİŞTİREN KARAR: 19 KİŞİ SERBEST, 2 İSİM TUTUKLULUĞA DEVAM!

TSK, TEVFİK GÖKSU’DAN DESTEK İSTEDİ: ESENLER BELEDİYESİ KIŞLA İÇİN 1 MİLYON TL HARCAYACAK

ADLİYELERDE ALARM! BİR HAFTADA İKİNCİ SOYGUN: SİLAHLAR EMANETTEN BUHARLAŞTI!

ESKİ YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU'NDAN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ADLİYEDE AKILALMAZ VURGUN: 147 MİLYONU MARKET ARABASIYLA ÇIKARDI!

BAHÇELİ “CANLI YAYINLANSIN” DEDİ, MHP NEDEN HAYIR DEDİ? PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

TBMM BAŞKANI DOSYAYI AÇTI: İMRALI ZİYARETİNİN TÜM NOTLARI PAYLAŞILACAK

ERDOĞAN’DAN 11. PAKET FRENİ: “BU MADDELERİ ÇIKARIN” TALİMATI!

CUMHUR İTTİFAKI’NDA BARZANİ DEPREMİ: KRİZİ BÜYÜTEN SON ÇIKIŞ ENSARİOĞLU’NDAN

KKTC’DE İLAHİYAT PROTOKOLÜ LAİKLİK DENETİMİNE GİDİYOR: CUMHURBAŞKANI ERHÜRMAN DOSYAYI AYM’YE TAŞIDI

CHP’DE FIRTINA SÜRERKEN BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: “ARINMA ÇAĞRISI YERİNDE”

HATAYSPOR’UN 180 MİLYON TL’LİK KAYIP ŞOKU: İKİ YÖNETİM ARASINDA DEV FARK!

GEZİ DÖNEMİNE DAİR KRİTİK GELİŞME: AHMET ATAKAN İÇİN “YAŞAM HAKKI İHLALİ” KARARI

ÖZEL’DEN İKTİDAR UYARISI: “YENİ SALDIRILAR MUTLAKA GELECEK, DAHA FAZLASINI GÖZE ALDIM”

SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

GAZETECİ FURKAN KARABAY TAHLİYE EDİLDİ

KOMİSYON SONRASI İLK TEMAS: DEM PARTİ HEYETİ İMRALI’DA ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜ

BARZANİ'NİN OFİSİNDEN BAHÇELİ'YE YANIT: IRKÇILIKTAN VAZGEÇTİĞİNİ SANIYORDUK

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

SOSYAL GÜVENLİKTE KARA DELİK: 200 BİN SAHTE SİGORTALI TESPİT EDİLDİ

BORSA OPERASYONUNDA ŞOK DALGA: GÖKHAN GÖNÜL VE AREF AYNI DOSYADA!

14 GAZETECİ KOVULDU, YÖNETİM DEĞİŞTİ, TEKİN’DEN NET MESAJ: DOĞRU ADIM!

TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI

ŞAMPİYONLUK HATTI KARIŞTI: DEV DERBİDE KART FIRTINASI VE SON NEFES GOLÜ!

Yükleniyor


ADLİYELERDE ALARM! BİR HAFTADA İKİNCİ SOYGUN: SİLAHLAR EMANETTEN BUHARLAŞTI!

ESKİ YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU'NDAN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ADLİYEDE AKILALMAZ VURGUN: 147 MİLYONU MARKET ARABASIYLA ÇIKARDI!

BAHÇELİ “CANLI YAYINLANSIN” DEDİ, MHP NEDEN HAYIR DEDİ? PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

TBMM BAŞKANI DOSYAYI AÇTI: İMRALI ZİYARETİNİN TÜM NOTLARI PAYLAŞILACAK

ERDOĞAN’DAN 11. PAKET FRENİ: “BU MADDELERİ ÇIKARIN” TALİMATI!

  • Cuma 19.4 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.5 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.7 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8