AKP'Lİ BELEDİYEDE MİLYONLARCA LİRALIK USULSÜZLÜKLER

CHP’li Cemal Sataloğlu’nun raporuna göre AKP’li Beykoz Belediyesi’nin ihalelerinde milyonlarca liralık usulsüzlükler yapıldı. Spor organizasyonları için alınan ürünler depoda kalmasına karşın ödeme yapıldı ancak eğitimler online

GÜNDEM 16.04.2021 16:22:01 0
AKP

AKP’li Beykoz Belediyesi’nin 2020 yılı içerisinde kamu zararına neden olan birçok uygulama gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, 2020 yılı denetim raporuna şerh koyan CHP’li meclis üyesi Cemal Sataloğlu, hazırladığı raporda, ihalelerde rekabet sağlanamadığını, bitmeyen işe hak ediş ödemesi yapıldığını, salgının dikkate alınmadığını ve kamu zararını ortaya koydu. 
Rapora göre AKP’li meclis üyesi Ömer Faruk Akbulut’un şirketinin aldığı alışveriş kartı ihalesinde tutarsızlıklar görüldü. Toplamda 479 bin 550 TL tutarın kart numaraları aynı olan kartlara “Beykoz Koli” açıklaması adı altında yüklendiği belirlendi. Kartları kimin kullandığı ise tespit edilemedi. Sataloğlu kamu zararının tespiti ve sorumluların cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
DEPODAKİ ÜRÜNE ÖDEME
Beykoz Belediyesi’nin AKP’li meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu 2020 Yılı Denetim Komisyonu raporu tamamlandı. Komisyonun tek CHP’li üyesi Cemal Sataloğlu rapora şerh koydu. Sataloğlu hazırladığı şerh raporunda şu çarpıcı tespitlere yer verdi: 
- Belediye tarafından “2020 yılı gençlik ve spor hizmetleri müdürlüğüne bağlı merkezlerde yapılacak olan eğitim, bayan spor salonları ve spor organizasyonları mal alımı” ihalesi yapıldı. 11 ay süreli iş için 3 milyon 437 bin 337 lira bedelle Klon Reklam Yapım Organizasyon Şirketi ile sözleşme imzalandı. Alınan mallar depoya kondu. Eğitimlerin bir bölümü online yapıldı, bir bölümü ise koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edildi. Ancak belediye 17 Mart - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında şirkete peyderpey olmak üzere toplam 2 milyon 603 bin 538 lira hak ediş ödemesi yaptı. 
- Belediye, salgınla mücadele kapsamında dezenfektan hizmet alımı için Cleanet Temizlik Anonim şirketi ile 16 Nisan 2020 tarihinde 2 milyon 626 bin TL üzerinden sözleşme imzaladı. 24 Temmuz 2020 tarihinde ise yüzde 13.4 oranında iş artışına gidilerek sözleşmedeki tutara ek 351 bin 884 lira artış yapıldı. Belediyenin şirkete daha iş tamamlanmadan yani 20 Nisan 2020 tarihinde 2 milyon 273 bin 860 TL ödeme yapması dikkat çekti. Sataloğlu raporda bu ihaleye ilişkin “İdare, 21 gün önce kurulmuş olan yüklenici firmanın mali yetersizliğini sözleşme imzalandıktan 4 gün sonra ihale bedelinin yüzde 74’ünü ödeyerek gidermiştir. 3 ay süreli bir iş için ödemenin yüzde 74’ünün yapılması ile yüklenici firmaya bir avantaj sağlamıştır. 
Siyasi himayecilik, ihalenin amacıyla bağdaşmamakta ve ihale sürecinin etkinliğini ortadan kaldırmaktadır. Kamu ihalelerinde rekabetin sağlanması bakımından isteklilerin fazlalığı kamu yararı ile ilişkilendirilmektedir” değerlendirmesini yaptı.
- Mahallelerin tarih, kültür ve manevi değerlerinin, dijital kayıt altına alınarak belgesel filmlerin hazırlanması ve yayımlanması hizmet alımına ihalesi yapıldı. 1 milyon 274 bin 175 liralık ihalenin şartları tam karşılanmadı ancak belediye hak ediş ödemelerini yaptı. 
YIKILACAK BİNAYA TADİLAT 
- Belediye Silivri depreminden önce yıkılmasına karar verilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan kültür merkezine tadilat yaptı. Tadilattan önce taşınmazın analiz raporları çıkarılmadı. Yıkılacak binaya tadilat için 7 milyon 59 bin lira harcandı. Satal-oğlu, “Yıkılacak binaya tadilat için 7.059.383,41 TL tutarla sözleşme  yapan sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılmamıştır. İdare kamu kaynaklarını koruyamamıştır” şerhi düştü.
- Belediye “2020 yılı muhtelif kültürel sanatsal etkinlikler kültür sanat merkezleri işletilmesi, teknik donanım ve diğer muhtelif ihtiyaçların karşılanması organizasyonu hizmet alımı” ihalesi yaptı. İhale için 9 milyon 837 bin lira üzerinden sözleşme imzalandı. Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlikler yasaklandı. 
Belediye sözleşmesini imzaladığı hizmet alımlarının büyük bir bölümünü alamadı ancak yüklenici şirkete sözleşme bedelinden daha düşük hak ediş ödeme yapsa da şerh raporunda, “alınan hizmet alımları incelendiğinde bu hizmet alımları için ödenen tutarın dahi alınan hizmete kıyasla yüksek olduğu” belirtildi. Belediye ihale için toplam 8 milyon 414 bin lira hak ediş ödemesi yaptı. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

“DEVLETİN İKİNCİ ADAMI: YETKİLİ AMA ETKİSİZ!”

AKP–CHP HATTINDA YENİ KRİZ: TAYYAR, ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF GÖSTERDİ!

MHP’DE İSTİFA DALGASI DEVAM EDİYOR: BOLVADİN MECLİS ÜYESİ ELİF TOPÇU GÜÇLÜ PARTİDEN AYRILDI…

KOCAELİ’DE KORKUNÇ YANGIN: KOZMETİK DEPOSU ALEV TOPUNA DÖNDÜ!

CHP LİDERİ ÖZEL: ERDOĞAN KONUŞUNCA CANLI YAYINLAR BİLE UTANIYOR!

DEPREM İÇİN TOPLANAN PARA, ‘SOYLU KÜLTÜR EVİ’NE AKTARILDI, RAPORLA BELGELENDİ!

RÜŞVETTEN TUTUKLANAN DHMİ DAİRE BAŞKANININ GİZLİ MAL VARLIĞI SAYMAKLA BİTMİYOR

BİR ÜLKE KENDİ YOKSULLUĞUNA BU KADAR RAZI OLABİLİR Mİ?

ÖZEL KONUŞTU, SAVCILIK JET SORUŞTURMA BAŞLATTI

BAHİS SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: İKİ KULÜP BAŞKANI DAHİL 21 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

AKARYAKITA GECE YARISI ZAMMI: MOTORİN 60 LİRAYA DAYANDI!

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN DAVUTOĞLU’NA GÖNDERMELİ ÇIKIŞ: “GELECEKTİ AMA GELEMEDİ”

KOCAELİ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MANEVİ SAYGI DURUŞU: 10 KASIM’DA MEVLİD-İ ŞERİF

“BEŞİKTAŞ’A KAYYUM ATANMALI” DEDİ, KULÜPTEN FIRTINA GİBİ YANIT GELDİ!

MECLİS’TE HSK SEÇİMİ TAMAMLANDI: HAVVANUR YURTSEVER DÖRT YIL DAHA GÖREVDE

30 BARODAN ORTAK ÇAĞRI: AİHM VE AYM KARARLARI DERHAL UYGULANMALI

SABAH BASKINIYLA İFADE OPERASYONU: GAZETECİLER EMNİYETTE!

Ümraniye’de tansiyon yükseldi... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AĞIR SÖZLER!

AHMET TÜRK’ÜN GÖREVE İADESİ BEKLENİYORDU: BAKANLIKTAN MARDİN KARARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'DEMİRTAŞ 'AÇIKLAMASI

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEKİ SORUYA ADALET BAKANI’NDAN YANIT

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ’NDEN KKTC’YE ANLAMLI ZİYARET

BÖCEK DOSYASI BÜYÜYOR: RÜŞVET VE KARA PARA İDDİASIYLA 8 GÖZALTI!

DEM PARTİ, SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ'I ZİYARET EDECEK

YENİ ŞAFAK BAHÇELİ’YE MANŞETTEN YANIT VERDİ: KOMİSYON İMRALI’YA GİTMESİN!

MAHKEMEDEN 'GÜRSEL TEKİN' YARGI KARARI SONRASI ŞAŞKINLIK: CHP İSTANBUL’DA KİM BAŞKAN?

ÖZGÜR ÖZEL: DİLEK İMAMOĞLU'NUN DİPLOMATİK PASAPORTUNU İPTAL ETMİŞLER

İMAMOĞLU'NUN AİLESİ İFADE VERMEK İÇİN EMNİYETTE!

ASELSAN VE TÜBİTAK’TA FETÖ OPERASYONU: 19 KİŞİYE GÖZALTI

KURULTAYDA “USULSÜZLÜK” İDDİASI: CHP DAVASI 13 OCAK’A ERTELENDİ

Yükleniyor


AKP–CHP HATTINDA YENİ KRİZ: TAYYAR, ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF GÖSTERDİ!

MHP’DE İSTİFA DALGASI DEVAM EDİYOR: BOLVADİN MECLİS ÜYESİ ELİF TOPÇU GÜÇLÜ PARTİDEN AYRILDI…

KOCAELİ’DE KORKUNÇ YANGIN: KOZMETİK DEPOSU ALEV TOPUNA DÖNDÜ!

CHP LİDERİ ÖZEL: ERDOĞAN KONUŞUNCA CANLI YAYINLAR BİLE UTANIYOR!

DEPREM İÇİN TOPLANAN PARA, ‘SOYLU KÜLTÜR EVİ’NE AKTARILDI, RAPORLA BELGELENDİ!

RÜŞVETTEN TUTUKLANAN DHMİ DAİRE BAŞKANININ GİZLİ MAL VARLIĞI SAYMAKLA BİTMİYOR

  • Cumartesi 27.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazar 26.7 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.2 ° / 14.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4