AKP'DE SEDAT PEKER KRİZİ...

AKP'de, organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MKYK Üyesi Metin Külünk'ün de aralarında bulunduğu bazı isimlere yönelik iddiaları ile ilgili Meclis zemininde

GÜNDEM 10.06.2021 12:20:19 0
AKP

Ancak parti içinde Soylu'nun katıldığı iki televizyon programında Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AKP içinde tartışma yarattı.
BBC Türkçe'nin haberine göre, aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 dolayındaki milletvekilinin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in hedef aldığı Süleyman Soylu’ya, videoların yayınlanmasından yaklaşık 3 hafta sonra grup toplantısında yaptığı konuşmayla sahip çıkmıştı.
Erdoğan ayrıca, Binali Yıldırım’ın da oğlu üzerinden hedef alındığını belirterek, “Bu tezgahı bozacağız” açıklaması yapmıştı. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından da Peker’in lideri olduğu organize suç örgütüne dönük İstanbul merkezli operasyon başlatılmıştı.
15 VEKİL RAHATSIZLIKLARINI BİZZAT İLETTİ 
Bu açıklamalara karşın, parti içinde Soylu’nun açıklamalarıyla ilgili tartışmalar bitmiş değil.
Soylu’nun Peker’e koruma verilmesinde, kendisinden önceki bakan veya bürokratları işaret etmesi, halen partide milletvekili olan isimlerin tepkisine yol açtı.
Edinilen bilgiye aralarında Soylu’dan önce İçişleri Bakanlığı ve emniyet müdürlüğü yapmış isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili, Soylu’nun açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı parti yönetimine bizzat iletti.
Söz konusu milletvekillerinin önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedikleri, ancak yapılan iç değerlendirmelerde Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın görevlendirilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Soylu’nun Habertürk televizyonunda katıldığı programdan sonraki günlerde yapılan toplantıda milletvekilleri, Soylu’nun “kendisinden önceki dönemi yok saydığı, hatta zan altında bıraktığını” ifade ettiler.
Milletvekillerinin, “gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın” görüşünü de ilettikleri belirtildi.
MİTİNG RAHATSIZLIĞI
AKP içinde Soylu ile ilgili bir başka rahatsızlık konusunu ise geçen hafta sonu Afyonkarahisar’a bağlı Güney beldesinde yapılan seçimler öncesinde yaptığı miting gösteriliyor.
Soylu’nun corona virüsü salgınıyla mücadelede insanların birbiriyle temas etmesini önlemek için sokağa çıkma yasağını uygulayıcı konumda bir isim olduğuna dikkat çekilerek, kalabalık konvoy eşliğinde miting düzenlemesinin bu konumuyla da çeliştiği ifade ediliyor.
Ancak parti yönetiminde yapılan değerlendirmelerde, Soylu’nun “Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” açıklaması ve kendisinden önceki dönemlerde görev yapan bakan veya bürokratları adres göstermesinin hata olduğu görüşü dile getirilmekle birlikte, istifa etmesi ya da soruşturma açılmasına sıcak bakılmadı.
Böyle bir süreçte Soylu’ya yönelik bir tasarrufun, partiyi de zor durumda bırakacağı, “mafya liderinin iddiaları üzerine İçişleri Bakanı’nı görevden uzaklaştırmış” konumuna düşeceği değerlendirmesi yapıldı.
SOYLU NE SÖYLEMİŞTİ?
Sedat Peker, yayınladığı videolarda İçişleri Süleyman Soylu’nun kendisine koruma verdiğini iddia etmişti.
Soylu TRT’de katıldığı programda, Peker’e korumanın kendisi bakanlık görevine gelmeden 1,5 yıl önce verildiğini ifade etmişti. Soylu 25 Mayıs’ta Habertürk televizyonunda katıldığı programda da koruma polisi verilmesi konusunda yine kendisinden önceki dönemi, hatta halen AKP Erzurum Milletvekili olan Selami Altunok’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü dönemini işaret etmişti.
Soylu, “16 Ocak 2015. DHKP/C’nin Sedat Peker’e, ilgili kişiye tehdit. 26 Ocak 2015 ‘ben koruma istemiyorum’, daha sonra ‘ben istiyorum’ diyor. Tekrar komisyon toplanıyor, istihbarat ve terör biraraya geliyor ve kendisine koruma veriliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu da zannediyorum Mustafa Çalışkan. Şimdi şu adam, Nurettin Demir. Kadıköy eski ilçe emniyet müdürü. Kardeşi Nurten Demir, 1992’de DHKP/C’den öldürdü, diğer kardeşi DHKP/C ile iltisaklı. Sonra bu kişi ne olmuş? FETÖ’den ceza yemiş” açıklaması yaptı.
Bu açıklamanın ardından Anadolu Ajansı, “Sedat Peker’e verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi” başlıklı bir haber yayımladı. Anadolu Ajansı’nın paylaştığı koruma belgesini imzalayanlar arasında Selami Altunok ile Mustafa Çalışkan’ın imzası yer alıyordu.
Bu haberin ardından Altunok, yazılı açıklama yaparak habere tepki gösterdi. “Resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir” diyen Altunok, “Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir” görüşüne yer verdi.
Bu açıklamanın ardından Anadolu Ajansı haberini güncelleyerek Altunok’un ismini çıkardı, ilk tweet paylaşımlarını da sildi.
“PEKER’DEN 10 BİN DOLAR MAAŞ ALAN SİYASETÇİ” TARTIŞMASI
Soylu katıldığı bir televizyon programında ayrıca “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” iddiasında bulunmuştu.
Israrlı sorulara karşı isim vermeyen Soylu, çağırılması halinde savcıya bu ismi verebileceğini ifade etmişti. Soylu bu ismi açıklamazken, Peker yayınladığı son videoda, AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’e “çanta çanta para verdiği” iddiasında bulunmuştu.
CHP’nin, “10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması” için yazılı başvuruda bulunduğu TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise 27 Mayıs’ta İçişleri Bakanı Soylu’dan bu konuda bilgi istemişti.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

KÖPRÜLER VE OTOYOLLARDA KRİTİK İDDİA! CHP BELGELERİ PAYLAŞTI, TARTIŞMA BAŞLADI

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA AĞIR YARA! Galatasaray KONYA’DA 2 GOLLE YIKILDI

AKP İDDİASIYLA GÜNDEME GELDİ! KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI: SALI GÜNÜ FİYATLAR SIÇRAYACAK!

BİLAL ERDOĞAN’DAN “EŞSİZ EĞİTİM” İDDİASI: SÖZLERİ TARTIŞMA BAŞLATTI

KULİSLERDE KONUŞULAN SENARYO: GÜRLEK VE ÇİFTÇİ ATAMASI NEYİN İŞARETİ?

ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR

HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

ADALET BAKANI AÇIKLADI: “UMUT HAKKI” İÇİN YASA MI DEĞİŞECEK?

İÇİŞLERİ’NDE DENGELER DEĞİŞTİ: KOLTUKLAR DEĞİŞİRKEN TURAN NASIL YERİNİ KORUDU?

MHP’DEN KRİTİK MESAJ: SİLAH BIRAKMA TEYİT EDİLİRSE “UMUT HAKKI” GÜNDEME GELEBİLİR

ŞİMŞEK: İRAN BELİRSİZLİĞİ BİTERSE TÜRKİYE EKONOMİSİ RAHATLAYACAK

OYAK Çimento “Renkli Yakalar” ile Geleceği Güzelleştiriyor:

OYAK ÇimentoARKE Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruldu

OYAK Çimento’ya “Sürdürülebilirlik Liderleri” Ödülü

168 İMZALI LAİKLİK METNİNE YARGI YOLU: YUSUF TEKİN “BEN DE DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANIYORUM”

AKP KAHRAMANMARAŞ’TA SERT İSTİFA: “MENFAATÇİ TEŞKİLATLA YÜRÜMEM”

AKIN GÜRLEK ‘ALO ADALET’ HATTINI DUYURDU: PİLOT İL İSTANBUL

RAMAZAN ÖNCESİ ÇARPICI İDDİA: İSRAİL ÜRÜNLERİ FİLİSTİN ETİKETİYLE PAZARDA

“AZİZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ” SORUŞTURMASINDA 14. DURUŞMA BAŞLADI

GÜÇ BÜYÜDÜKÇE SORUMLULUK NEDEN AYNI ORANDA BÜYÜMÜYOR?

SİGARA FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ: ZAM ÜSTÜNE ZAM

HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

ASLAN AVRUPA’YI SALLADI! JUVENTUS’A 5 GOLLÜK ŞOK

BAKAN ATAMALARI SİYASETİ GERDİ: BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE AĞIR ELEŞTİRİ

BAKIRHAN; "CUMHURBAŞKANININ EV SAHİPLİĞİNDE LİDERLER ZİRVESİ TOPLANMALIDIR"

ÜNLÜ İSİMLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 17 KİŞİ GÖZALTINDA

DAVUTOĞLU’NDAN SİSTEM ELEŞTİRİSİ VE GEÇİM ÇIKIŞI

GIDA FİYATLARI ZİRVE YAPTI, ÜRETİM GERİLEDİ

Yükleniyor


AKP İDDİASIYLA GÜNDEME GELDİ! KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI: SALI GÜNÜ FİYATLAR SIÇRAYACAK!

BİLAL ERDOĞAN’DAN “EŞSİZ EĞİTİM” İDDİASI: SÖZLERİ TARTIŞMA BAŞLATTI

KULİSLERDE KONUŞULAN SENARYO: GÜRLEK VE ÇİFTÇİ ATAMASI NEYİN İŞARETİ?

ADALET BAKANI AÇIKLADI: “UMUT HAKKI” İÇİN YASA MI DEĞİŞECEK?

İÇİŞLERİ’NDE DENGELER DEĞİŞTİ: KOLTUKLAR DEĞİŞİRKEN TURAN NASIL YERİNİ KORUDU?

  • Pazartesi 15.9 ° / 6.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12