2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN ZANLIYA 5 YIL HAPİS 

Konya'da, alkollü olarak kazaya karıştığı için ehliyetine el konulduktan sonra yine alkollü direksiyona geçerek kırmızı ışıkta çarptığı otomobildeki Aybüke Kurt'un (2) ölümüne sebep olan sürücü Emel Gümüş (50), 5 yı

GÜNDEM 17.11.2020 17:40:03 0
2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN ZANLIYA 5 YIL HAPİS 

Kaza, 4 Eylül'de İstanbul Caddesi Cumhuriyet Polis Merkezi Kavşağı’nda meydana geldi. Samet Kurt, eşi Teslime ve 2 yaşındaki kızı Aybüke'nin içerisinde bulunduğu otomobille seyrederken kırmızı ışıkta durdu. Arkadan gelen Emel Gümüş’ün kullandığı otomobil, Kurt'un aracına çarptı.
Kaza sonrasında Samet Kurt, eşi Teslime Kurt ve bebek koltuğundaki 2 yaşındaki Aybüke Kurt yaralandı. Beyin kanaması geçiren Aybüke, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Aybüke Kurt, 12 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti.
 
DAHA ÖNCE DE ALKOLLÜYKEN KAZA YAPMIŞ
Gözaltına alınan sürücü Emel Gümüş’ün ehliyetsiz ve 1.20 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücünün kazadan bir hafta önce de alkollüyken trafik kazasına karıştığı için ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu ortaya çıktı.
İfadesinde suçsuz olduğunu belirten Emel Gümüş, “Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmanın suç olduğunu biliyorum. İşlerimi takip edebilmek için mecburen araç kullanıyorum' diye kendisini savundu.
Mahkemeye sevk edilen Emel Gümüş, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Sürücünün serbest kalmasına tepki gösteren Aybüke’nin ailesinin ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Emel Gümüş gözaltına alındı.
Gümüş, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandı. Emel Gümüş hakkında ‘Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla, 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İLK CELSEDE KARAR ÇIKTI
Sürücü Emel Gümüş, Konya 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Gümüş savunmasında, “Suç tarihindeki önceki akşam arkadaşlarımla buluştum. Alkol aldık. Yatıp uyudum. Sabah uyandım. Araba kiralama firmasından kiraladığım bir araçla işe gitmek üzere yola çıktım. Kaza yerine geldiğimde araçların durduğunu gördüm. Görür görmez ben de frene bastım. Ancak duramayınca kaza oldu. Kullandığım araç kiralık bir araçtı. Araç kiralama firması GPS cihazı takmış. O cihazın verilerine göre hızım 90-95 kilometre civarındaymış. Kaza sırasında alkolün etkisinde değildim. Bu kazadan birkaç gün önce alkollü tek taraflı bir kaza yapmıştım. Bu nedenle ehliyetim alınmıştı. Kaza yaptığım gün ehliyetim yoktu” dedi.
5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti, tarafların savunmalarının ardından kararını verdi. Heyet, Emel Gümüş’ü ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Olayın bilinçli taksirle meydana geldiği belirtilip, Gümüş’ün cezası yarı oranında artırarak 6 yıla çıkarıldı. ‘İyi hal’ indirimi de uygulanan Gümüş’ün cezası 5 yıla indirilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.
‘BİZ YANDIK, KAVRULDUK’
Mahkeme çıkışı verilen cezadan memnun olmadıklarını açıklayan baba Samet Kurt, “Çok az bir ceza verildi. Bu ceza bizim acımızı soğutmadı. Adalete güveniyoruz ama bu karara da saygı duymuyoruz. Acımız büyük. Suç makinesi gibi bir kadın benim evladımı bizden alıp gitti. Benim evladımı geri verebilir mi? Benim Aybüke’m geri gelebilir mi? Karara itirazımızı yapacağız. Biz yandık, kavrulduk” dedi.
 
Anne Teslime Kurt ise, “Benim yavrum daha 2 yaşındaydı. Kızımın ölümüne sebep olan kadının aldığı ceza 5 yıl. Bunun da ne kadarını yatacağı belli değil. Ben bu cezayı kabul etmiyorum. Pişmanım bile demedi. Alkollü bir şekilde arabaya bindiysen, sen bile bile birini öldürmeye teşebbüs ettin” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14202,09%-0,67
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,33% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5897,25% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9493,51% -0,48

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9