‘128 MİLYAR DOLAR NEREDE?’ AFİŞİNE REKOR CEZA
CHP Burdur Bucak İlçe Başkanlığı’nın astığı ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ yazılı pankarta Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesinden 13 bin 237 TL ceza kesildi. Söz konusu rakam verilebilecek en üst sınır ceza olarak kabul edilirken, T?
CHP’nin ‘128 Milyar Dolar Nerede?' başlıklı pankartları, Türkiye'nin her köşesinden valilik kararlarıyla toplanmaya devam edilirken Burdur'un Bucak ilçesinde kamuoyunda sert tepki gören bir uygulamaya imza atıldı.
CHP Bucak İlçe Başkanlığı'nın astığı ‘128 Milyar Dolar Nerede?' başlıklı pankarta Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesinden tam 13 bin 237 TL ceza kesildi Söz konusu rakam verilebilecek en üst sınır ceza olarak kabul edilirken, Türkiye genelinde astıkları pankart nedeniyle en yüksek cezaya çarptırılan CHP örgütü Bucak İlçe Başkanlığı oldu.
“KRALDAN FAZLA KRALCILARIN KİMYASINI BOZDU”
Konu hakkında açıklamada bulunan CHP Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay şunları söyledi:
15 Nisan 2021 tarihinde Bucak Belediye Meclis Üyemiz Recep Mutlucan ve Parti Yöneticileri İlçe Başkanlık Binamıza ‘128 Milyar Dolar Nerede?' yazılı pankartı astıktan birkaç saat sonra pankartı bulunduğu yerden kaldırmam yönünde arandım.
Aksi halde idari işlem uygulanacağı söylendi. Kaldırmamızın mümkün olmadığı bildirilince İl İdare Kanunu’nun 11. maddesi gereğince polis marifetiyle pankart kaldırıldı.
Kabahatler Kanunu’nun 42. Maddesine göre idari para cezası uygulanacağını bildirir evraka imza atınca 42. maddeyi merak ettim. Kamuya ait duvar ve alanlara afiş asmaktan işlem yapıldığını anladım. İlçe Başkanlığı binası kamuya ait alan kabul edilmiş.
Erdoğan rejiminin çok basit bir soruya dahi tahammülünün kalmadığını önceki örneklerle anlamıştık ancak Bucak gibi düne kadar AKP’nin güçlü olduğu bir ilçede bu sorunun sorulması kraldan fazla kralcıların kimyasını bozdu.
En üst sınırdan idari para cezası uygulayarak da Bucak İlçe Örgütümüz üzerinden, Burdur üzerinden Türk milletine gözdağı vermeye çalışıldı. Bucak Sulh Ceza Hâkimliği’ne idari para cezasına ilişkin itirazımızı yaptık. Susmayacağız, soracağız.(Sözcü)
-
BIST 100
16142,04%0,11
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,41% 0,21
-
GRAM ALTIN
6315,36% -1,68
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
İlgili Haberler
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
Yükleniyor
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




