12 BARO BAŞKANI DEĞİŞTİ

Diyarbakır ve Hatay’ın da aralarında bulunduğu 23 baro, seçimli olağan genel kurulunu yaptı. 23 baro başkanından 12'si değişirken, 11 baro yönetimi ise güven tazeledi.

GÜNDEM 12.04.2021 11:30:48 0
12 BARO BAŞKANI DEĞİŞTİ

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 11 Mart’ta aldığı karar doğrultusunda üye sayısı bini geçen Diyarbakır ve Hatay’ın da aralarında bulunduğu 23 baro, seçimli olağan genel kurulunu yaptı.

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, yapılan seçimlerde 23 baro başkanından 12'si değişirken, 11 baro yönetim kurulunda değişiklikler oldu. Kilis Barosu'nun 'baro seçimleri yasakları'ndan önce ekim 2020'de yaptığı genel kurulda Hayri Muammer Fazlıağaoğlu'nu seçmesiyle şu ana kadar 24 baro, olağan genel kurulunu yapmış oldu.

HATAY VE DİYARBAKIR BARO BAŞKANLARI DEĞİŞTİ

Korona virüsü risk haritasında sarı renkte (orta risk) yer alan ve bin 699 üyesi bulunan Diyarbakır Barosu, 10–11 Nisan tarihlerinde 47'nci Genel Kurulu'nu yaptı. Gerçekleştirilen seçimlerde mevcut başkan Cihan Aydın, baro başkanlığını avukat Nahit Eren ve yönetimine devretti.

Yönetimi ve başkanı değişen bir diğer baro da bin 548 üyesi ile Hatay Barosu oldu. Korona virüsü haritasında 'yüksek riskli' iller arasında yer alan ve seçimin yapıldığı 11 Nisan günü sokağa çıkma kısıtlaması bulunan Hatay’da yapılan baro seçimlerinde yönetim değişti. “Çoklu baro” yasasına karşı Ankara’daki eylemlere katılan ve ailesi ile yemek yediği restoranda kimlik göstermeyi reddettiği için karakola götürülmesiyle gündeme gelen mevcut başkan Ekrem Dönmez, az bir farkla seçimi kaybetti. Dönmez’in yerine yeni baro başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın oldu. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Açıkalın’ı sosyal medya hesabı üzerinden tebrik etti.

NİĞDE BAROSUNA MHP’Lİ BAŞKAN

Diyarbakır ve Hatay Baroları haricinde seçimli olağan genel kurulu yapılan 10 baro yönetimi daha değişti. Sivas Barosu Olağan Genel Kurulu Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 3–4 Nisan tarihlerinde yapıldı. Mevcut baro başkanı Hacı Yılmaz Demir ile avukat Fatih Sevim arasında geçen yarışta, baro başkanlığını Fatih Sevim kazandı.

Kars Barosu 19. Olağan Genel Kurulu ise 13- 14 Mart’ta gerçekleşti. Mevcut başkan İbrahim Baştimar aday olmazken, yeni baro başkanı Fettah Çapkurt oldu.

13–14 Mart tarihlerinde olağan genel kurulunu yapan Yozgat Barosu’nda da mevcut başkan Mehmet Şimşek aday olmadı. Seçime tek aday olarak giren Muhsin Ayanoğlu Yozgat Barosu’nun yeni başkanı seçildi.

Bir diğer değişim Karabük Barosu’nda yaşandı. 10 Nisan’da yapılan 14. Olağan Genel Kurulu’nda 5 dönemdir Karabük Baro Başkanlığı yapan Av. Rıdvan Erdoğan'ın karşısına aday olan Emrah Köklü baro başkanlığı seçimini kazandı.

11 Nisan’da yapılan Niğde Barosu seçimlerini ise Osman Çimen’e karşı MHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi avukat Emin Alper Öztürk kazandı.

ARTVİN BAROSU TARİHİNDE İLK KADIN BAŞKAN AYLA VARAN OLDU

Artvin Barosu’nun olağan genel kurulu ise 11 Nisan’da gerçekleştirildi. Mevcut başkan Ali Uğur Çağal, seçimi kaybederken, Artvin Barosu tarihinde ilk kez bir kadın, baro başkanı oldu. Avukat Ayla Varan, baro üyesi avukatların çoğunluk oyunu alarak baronun ilk kadın başkanı oldu.

Batman Barosu’nun 16. Olağan Genel Kurul’u da 11 Nisan’da gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Abdulhamit Çakan’ın yeniden aday olmadığı seçimlerde yeni baro başkanı Erkan Şenses oldu. Bingöl Baro Başkanlığı’nın 14. Olağan Genel Kurulu’nda da mevcut Başkan Hanifi Budancamak yerine baro başkanlığına Ömer Faruk Hülakü seçildi. Muş Barosu’nda ise Kadir Karaçelik, mevcut Başkan Feridun Taş’ın yerine baro başkanı oldu. Şırnak Barosu’nda 10 Nisan’da yapılan seçimlerde ise Nuşirevan Elçi yerine Rojhat Dilsiz yeni baro başkanı seçildi.

BİLECİK BAROSU BAŞKANI HALİME AYNUR 9'UNCU KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

Olağan genel kurulu yapılan 11 baro yönetiminde ise değişiklik olmadı. 3 Mart- 11 Nisan arasında yapılan genel kurullarda Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin, Hakkâri Barosu Başkanı Ergün Canan, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Iğdır Barosu Başkanı Serkan Alakan, Bitlis Barosu Başkanı Fuat Özgül, Ağrı Barosu Başkanı Mehmet Salih Aydın, Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek yeniden baro başkanlığına seçildi.

Diğer yandan 3–4 Nisan’da tamamlanan Mardin Barosu seçimlerinde İsmail Elik yeniden seçilirken, geçen dönem 2 kadın bulunan 10 kişilik yönetimin yarısını kadınlar oluşturdu. Yönetime, Ruşen Bingül Binbaş, Şemse Yeliz Çiftçi, Emine Erboğa, Berivan Çelik ve Esra Akdağ Karadüz girdi. Bilecik Barosu’nun 11 Nisan'da yapılan 15. Olağan Genel Kurulu'nda ise avukat Halime Aynur, 9'uncu kez başkanlığa seçildi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10965,41%0,43
  • DOLAR

    42,51% 0,04
  • EURO

    49,57% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5786,72% 0,60
  • Ç. ALTIN

    9321,75% 0,26

40. AĞIR CEZA’DAN SIFIR TAHLİYE! İBB DAVASINDA BEKLENEN OLMADI!

ŞARA'NIN EŞİ İSTANBUL'DA EĞİTİM HAKKINDA KONUŞTU

“DAYANIŞMA DEĞİL, SORUMLULUK”: MANSUR YAVAŞ’TAN ÇARPICI MİTİNG ÇAĞRISI

İMRALI GÖRÜŞMESİNDE FIRTINA: “YAZSAM ORTALIK KARIŞIR” DİYEN TAYYAR’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

KABUL EDİLEN İDDİANAME UYAP'A DÜŞMEDİ: CEZA MUHAKEMESİ Mİ AŞILDI?

İNDİRİM SEVİNCİ 1 HAFTA SÜRDÜ: AKARYAKITTA SOĞUK DUŞ!

“AKP’Lİ İSİMDEN İMAMOĞLU DOSYASINA KÜRTÇE ATASÖZÜ TEPKİSİ”

“İMAMOĞLU DAVASINDA ŞOK PERDE ARKASI: ATAMA ÖNCESİ SUÇ DUYURUSU ORTAYA ÇIKTI!”

“SİYASETİ SARSAN YARGI PAKETİ: TAHLİYELER GENİŞLEDİ, CEZALAR YENİDEN YAZILDI!”

İBB DOSYASINDA DENGELERİ DEĞİŞTİREN KARAR: 19 KİŞİ SERBEST, 2 İSİM TUTUKLULUĞA DEVAM!

TSK, TEVFİK GÖKSU’DAN DESTEK İSTEDİ: ESENLER BELEDİYESİ KIŞLA İÇİN 1 MİLYON TL HARCAYACAK

ADLİYELERDE ALARM! BİR HAFTADA İKİNCİ SOYGUN: SİLAHLAR EMANETTEN BUHARLAŞTI!

ESKİ YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU'NDAN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ADLİYEDE AKILALMAZ VURGUN: 147 MİLYONU MARKET ARABASIYLA ÇIKARDI!

BAHÇELİ “CANLI YAYINLANSIN” DEDİ, MHP NEDEN HAYIR DEDİ? PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

TBMM BAŞKANI DOSYAYI AÇTI: İMRALI ZİYARETİNİN TÜM NOTLARI PAYLAŞILACAK

ERDOĞAN’DAN 11. PAKET FRENİ: “BU MADDELERİ ÇIKARIN” TALİMATI!

CUMHUR İTTİFAKI’NDA BARZANİ DEPREMİ: KRİZİ BÜYÜTEN SON ÇIKIŞ ENSARİOĞLU’NDAN

KKTC’DE İLAHİYAT PROTOKOLÜ LAİKLİK DENETİMİNE GİDİYOR: CUMHURBAŞKANI ERHÜRMAN DOSYAYI AYM’YE TAŞIDI

CHP’DE FIRTINA SÜRERKEN BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: “ARINMA ÇAĞRISI YERİNDE”

HATAYSPOR’UN 180 MİLYON TL’LİK KAYIP ŞOKU: İKİ YÖNETİM ARASINDA DEV FARK!

GEZİ DÖNEMİNE DAİR KRİTİK GELİŞME: AHMET ATAKAN İÇİN “YAŞAM HAKKI İHLALİ” KARARI

ÖZEL’DEN İKTİDAR UYARISI: “YENİ SALDIRILAR MUTLAKA GELECEK, DAHA FAZLASINI GÖZE ALDIM”

SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

Yükleniyor


ŞARA'NIN EŞİ İSTANBUL'DA EĞİTİM HAKKINDA KONUŞTU

“DAYANIŞMA DEĞİL, SORUMLULUK”: MANSUR YAVAŞ’TAN ÇARPICI MİTİNG ÇAĞRISI

İMRALI GÖRÜŞMESİNDE FIRTINA: “YAZSAM ORTALIK KARIŞIR” DİYEN TAYYAR’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

KABUL EDİLEN İDDİANAME UYAP'A DÜŞMEDİ: CEZA MUHAKEMESİ Mİ AŞILDI?

İNDİRİM SEVİNCİ 1 HAFTA SÜRDÜ: AKARYAKITTA SOĞUK DUŞ!

“AKP’Lİ İSİMDEN İMAMOĞLU DOSYASINA KÜRTÇE ATASÖZÜ TEPKİSİ”

  • Cuma 19.4 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.5 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.7 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8