TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY'DAN ASGARİ ÜCRET YORUMU
Türk- İş Başkanı Ergün Atalay, 2021 asgari ücret toplantısı öncesinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyelerine çağrıda bulunarak, “İşveren ve hükümetin tebessüm ettirecek, 'Evet' diyeceğimiz bir rakam getireceğini umut edi
Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın çevrimiçi olarak toplanacak. Toplantı öncesinde bugün Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplantıya engelli bir asgari ücretli ile katılan Atalay, hükümete ve işverenlere çağrıda bulundu. Şu an asgari ücretin 2 bin 324 lira olduğunu hatırlatan Atalay, “Bu ücretle bırakın bir ay geçinmeyi, 15 gün dahi geçinme şansı yok. Komisyon üyeleri bugünden başlasınlar bakalım ay sonuna kadar 2 bin 320 lirayı alsınlar, kaç gün idare edebiliyorlar” dedi.
Komisyonda 40 yıldır sadece 4 kez anlaşılarak toplantıdan kalkıldığını vurgulayan Atalay, TÜİK’in açıkladığı rakamların bile daha önce verilmediğini anımsatarak, “Kafamızda bir rakam var. Komisyon üyeleri önümüzdeki günlerde Hak-İş ve DİSK'in kanaatini alıp açıklar. İşveren ve hükümetin, tebessüm ettirecek, 'Evet' diyeceğimiz bir rakam getireceğini umut ediyorum” dedi. Atalay, işçinin tebessüm etmeyeceği bir rakam açıklanırsa karşı çıkacaklarını kaydederek, DİSK ve Hak-İş ile beraber 7-8 maddelik ilke belirleyeceklerini duyurdu.
‘KEŞKE MASADA ASGARİ ÜCRETLİ OLSA’
Atalay, kendilerine üye işçilerin imzalanan toplu iş sözleşmeleri sayesinde asgari ücretin üstünde maaş aldığını ifade ederek, “Keşke masada asgari ücretli işçi olsa da onlar komisyonda olsalar. Zaman zaman düşünüyoruz. Biz buraya katılıyoruz. Buraya katılmasak mı? Toplumun bir bölümü bunu anlamıyor. Türk-İş, isterse belli bir noktaya getiriyor, işte öyle olmuyor. İşveren ve hükümet istediği zaman asgari ücreti istediği gibi çıkarıyorlar” diye konuştu.
Atalay, Türkiye’de engelli bakanlığı kurulması gerektiğini söyleyerek, 'Engellinin ve ailesinin çektiğini bir tek onlar biliyoruz. Hepimiz engelli adayıyız. Siyasi partiler, hükümet, belediyelerin yapması gerekenler var” dedi.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,53% -0,77
-
GRAM ALTIN
7126,77% -1,09
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
Yükleniyor
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"
SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR: SALI GÜNÜ BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM!
EŞEL MOBİL DEVREYE GİRDİ AMA ZAM YİNE GELDİ! AKARYAKITTA YENİ FİYAT ŞOKU
PİYASAYA ACİL MÜDAHALE: MERKEZ BANKASI REPO İHALELERİNİ DURDURDU
BORSA İSTANBUL İDDİALARI GÜNDEMİ KARIŞTIRDI: ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI
- Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


