KOBİ TEKNO YATIRIM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Stratejik ürün Destek programı ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek  programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yoğ

EKONOMİ 20.12.2017 14:58:34 0
KOBİ TEKNO YATIRIM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik katılımcılara sine vizyon destekli olarak detaylı bilgiler verdiler.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;“Bilindiği üzere KOSGEB; KOBİ vasıfları taşıyan işletmelere maddi destek sağlayan  oldukça önemli bir kurumumuzdur. Kuruluşundan bu yana, hizmetlerini en iyi şekilde sürdüren KOSGEB’in; KOBİ’lerin iş dünyasındaki etkinliğini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere birçok destek programı bulunmaktadır. Bugünkü toplantımızda ise, Stratejik Ürün Destek Programı ve KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı/ hakkında bilgiler verilecektir. KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı; Araştırma-Geliştirme ve yenilik çalışmaları neticesinde ortaya çıkan yeni ürünlerin ticarileştirilmesi  ve ülke ekonomisine kazandırılması ayrıca ülkemizin teknolojik ürün ihracatının artırılması ile işletmeler tarafından yapılacak teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesi amacıyla oluşturulmuş bir destek programıdır. Bu destek programının yatırım projesi süresi 36 ay olup geri ödemeli veya geri ödemesiz destek üst limiti ise, 5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Stratejik Ürün Geliştirme Programı ise, yurtdışından ithal edilen ara ürünlerin, ülkemizdeki milli kaynaklarla üretilmesini desteklemek amacıyla oluşturulmuş olup, söz konusu program kapsamında,  işletme başına %70’lik bölümü geri ödemesiz olmak üzere, 5 milyon liraya kadar destek sağlanacağı ifade edilmektedir.” dedi. 
KOSGEB Hatay İl Müdürü  Hayrettin Çevik, Stratejik ürün Destek programı  ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün  Yatırım Destek  programı ile ilgili bilgiler vererek, KOBİ Tekno yatırım destek programı, yatırım projesi sonrasında  verilen destekleri,  Makine Techizat  ve yazılım giderleri  desteği, personel giderleri, enerji giderleri hakkında bilgiler verdi. Çevik açıklamasında, ayrıca Yatırım için alınacak makine teçhizatlarının desteklerini de anlattı. KOBİ Tekno yatırımları hakkında da detaylı bilgiler veren KOSGEB İl Müdürü Çevik, “KOBİ Tekno yatırım destek programı kapsamında yatırım proje süresi 36 ay olup, kurul kararı ile 6 aya  kader ek süre verilebilir. Yatırım programı sonrası ise 12 ay desteklenir. Destek program kapsamında verilecek desteklerin üst limiti 5 milyon TL. dir.  Bakanlık Kalkınma planları ve yıllık programlarda belirlenen hedefler ile  stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda bölgesel, sektörel ve ölçeksel kriterler ile teknoloji düzeyleri ve özel hedef gruplarını dikkate alarak iki katını geçmemek üzere destek üst limitini arttırabilir” dedi.
KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay’da bilgilendirme toplantısında katılımcılara yatırım destek programı ile ilgili bilgiler vererek, yatırım yapmak isteyen müteşebbis girişimcilerin sorularını cevaplandırdı.  Bilgilendirme toplantısı sonrasında ise KOSGEB girişimcilik kurslarına katılanlara İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Muhasip üye Necat Özkaya tarafından Sertifikaları verildi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da günün anısına KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik’e kahve ve fincandan oluşan plaketi takdim etti.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik, İTSO Meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, girişimciler ve İTSO üyeleri katıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15632,19%1,20
  • DOLAR

    43,26% -0,02
  • EURO

    50,33% 0,27
  • GRAM ALTIN

    6487,80% 1,78
  • Ç. ALTIN

    10416,37% 0,00

SELVİ’DEN BAKIRHAN’A SERT SUÇLAMA: “SÜREÇ KARŞITLARININ SİYASİ UZANTISI”

‘ERDOĞAN’IN MEKTUP ARKADAŞI’ YASA DIŞI BAHİSTEN GÖZALTINDA

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR: GAZZE MEKTUBU, SURİYE KRİZİ VE EKONOMİ MASADA

19 YILDIR AYNI YERDE, AYNI SORU: HRANT DİNK NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

SURİYE’DE CEPHELER SUSTURULDU: ŞAM–SDG MASASINDA ATEŞKES İMZASI

SAMSUN'DA ÇOCUKLARIN 'HUSUMET' DEHŞETİ: 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK İKİ GENCİ BIÇAKLADI!

DİYANET’TE DEĞİŞEN NE? YENİ BAŞKAN, ESKİ ALIŞKANLIK: MEDİNE’DE LÜKS ZİRVE

HBB: SAYIŞTAY BULGULARI TAVSİYE NİTELİĞİNDE, USULSÜZLÜK İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

DEPREM ÜZERİNDEN HATAY TARTIŞMASI: YAYMAN–ÖZEL HATTI GERİLDİ

TİRYAKİ’NİN ÇIKIŞI TARTIŞMA YARATTI, ÖZEL HATAY’DA BAŞKA BİR HAT ÇİZDİ

KARTALKAYA FACİASINDA TÜYLER ÜRPERTEN İDDİA: EĞİTMENLER ÇOCUKLARI ARKADA BIRAKTI

“OĞLUNU ÖLDÜRDÜK, SIRA SENDE” MESAJI: SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’IN 'MAKYAJLI' TÖRENİNE SERT TEPKİ: "BRANDA ÇEKEREK HATAYLIYI KANDIRAMAZSIN!"

AKP’Lİ VEKİL EMEKLİ MAAŞINDAKİ KRİZİ “UZUN YAŞADINIZ” DİYEREK ÇÖZDÜ

ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

İDDİALAR İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI, MÜLKİYET KAYITLARI AKP’LİYİ GÖSTERDİ

MHP’Lİ İL BAŞKANINDAN 20 BİN LİRALIK MAAŞ TARTIŞMASINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ADLİ TIP RAPORU GELDİ: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU İÇİN NEGATİF SONUÇ

DÜN MOTORİN, BUGÜN BENZİN: TABELA YİNE DEĞİŞTİ

SEMBOLİK AMA AĞIR: MACHADO’NUN NOBEL HAMLESİ BEYAZ SARAY’DA YANKILANDI

31 YILLIK DİPLOMA DAVASI SİLİVRİ’DE: İMAMOĞLU  YARGI ÖNÜNDE

KAÇAK BUNGALOVDAN HAPİS CEZASI ALAN AKP’Lİ BAŞKAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

AKARYAKITTA DURMA YOK: BENZİN FİYATLARI YENİDEN ARTIYOR

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA 6. DALGA: VOLEYBOLCU DERYA ÇAYIRGAN DAHİL 13 GÖZALTI!

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ EKREM BAKİ’DEN KÜRSÜDE İSTİFA RESTİ: BUGÜN RESMEN CHP SAFLARINDA!

300. GÜNDE BEŞİKTAŞ AYAKTA: "560 MİLYAR DEDİNİZ, 560 KURUŞU İSPAT EDEMEDİNİZ!

YAVAŞ;  “2050’YE YETECEK DENİLEN BARAJA DAMLA SU GELMİYOR”

YARGI KORİDORLARINDA DEHŞET: HAKİMİ SİLAHLA VURAN SAVCI İSTANBUL ADLİYESİ’NDE

Yükleniyor


AKARYAKITTA DURMA YOK: BENZİN FİYATLARI YENİDEN ARTIYOR

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU: YÜZDE 27 ZAM YAPILDI

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

  • Pazartesi 7.5 ° / 1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 9.9 ° / -0.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.6 ° / 4.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9