KOBİ TEKNO YATIRIM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Stratejik ürün Destek programı ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek  programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yoğ

EKONOMİ 20.12.2017 14:58:34 0
KOBİ TEKNO YATIRIM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik katılımcılara sine vizyon destekli olarak detaylı bilgiler verdiler.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;“Bilindiği üzere KOSGEB; KOBİ vasıfları taşıyan işletmelere maddi destek sağlayan  oldukça önemli bir kurumumuzdur. Kuruluşundan bu yana, hizmetlerini en iyi şekilde sürdüren KOSGEB’in; KOBİ’lerin iş dünyasındaki etkinliğini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere birçok destek programı bulunmaktadır. Bugünkü toplantımızda ise, Stratejik Ürün Destek Programı ve KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı/ hakkında bilgiler verilecektir. KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı; Araştırma-Geliştirme ve yenilik çalışmaları neticesinde ortaya çıkan yeni ürünlerin ticarileştirilmesi  ve ülke ekonomisine kazandırılması ayrıca ülkemizin teknolojik ürün ihracatının artırılması ile işletmeler tarafından yapılacak teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesi amacıyla oluşturulmuş bir destek programıdır. Bu destek programının yatırım projesi süresi 36 ay olup geri ödemeli veya geri ödemesiz destek üst limiti ise, 5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Stratejik Ürün Geliştirme Programı ise, yurtdışından ithal edilen ara ürünlerin, ülkemizdeki milli kaynaklarla üretilmesini desteklemek amacıyla oluşturulmuş olup, söz konusu program kapsamında,  işletme başına %70’lik bölümü geri ödemesiz olmak üzere, 5 milyon liraya kadar destek sağlanacağı ifade edilmektedir.” dedi. 
KOSGEB Hatay İl Müdürü  Hayrettin Çevik, Stratejik ürün Destek programı  ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün  Yatırım Destek  programı ile ilgili bilgiler vererek, KOBİ Tekno yatırım destek programı, yatırım projesi sonrasında  verilen destekleri,  Makine Techizat  ve yazılım giderleri  desteği, personel giderleri, enerji giderleri hakkında bilgiler verdi. Çevik açıklamasında, ayrıca Yatırım için alınacak makine teçhizatlarının desteklerini de anlattı. KOBİ Tekno yatırımları hakkında da detaylı bilgiler veren KOSGEB İl Müdürü Çevik, “KOBİ Tekno yatırım destek programı kapsamında yatırım proje süresi 36 ay olup, kurul kararı ile 6 aya  kader ek süre verilebilir. Yatırım programı sonrası ise 12 ay desteklenir. Destek program kapsamında verilecek desteklerin üst limiti 5 milyon TL. dir.  Bakanlık Kalkınma planları ve yıllık programlarda belirlenen hedefler ile  stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda bölgesel, sektörel ve ölçeksel kriterler ile teknoloji düzeyleri ve özel hedef gruplarını dikkate alarak iki katını geçmemek üzere destek üst limitini arttırabilir” dedi.
KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay’da bilgilendirme toplantısında katılımcılara yatırım destek programı ile ilgili bilgiler vererek, yatırım yapmak isteyen müteşebbis girişimcilerin sorularını cevaplandırdı.  Bilgilendirme toplantısı sonrasında ise KOSGEB girişimcilik kurslarına katılanlara İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Muhasip üye Necat Özkaya tarafından Sertifikaları verildi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da günün anısına KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik’e kahve ve fincandan oluşan plaketi takdim etti.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik, İTSO Meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, girişimciler ve İTSO üyeleri katıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

EMEKLİLİK İÇİN YENİ DÖNEM: 72 VE 75 FORMÜLÜ GELİYOR!

50 BİN MAHKÛMA ‘AF’ ÇIKIYOR MU? İKTİDAR MEDYASI ‘PİYANGO’ DİYE DUYURDU!

GIDADA ALARM: BU KEZ ADRES KOCAELİ! 14 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

TARİHİ OYLAMA MANŞETE ÇIKAMADI: İKTİDAR MEDYASINDAN KRİTİK SESSİZLİK

İMRALI ZİYARETİ İÇİN ÜYE VERMEME KARARI ALAN CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

BAHÇELİ’DEN İMRALI RESTİ: ARASINDA NE FARK VAR? İKİSİ DE TÜRKİYE SINIRI!

FURKAN APARTMANI FACİASI: KIRMIZI BÜLTENLİ MÜTEAHHİTLERDEN SKANDAL PAZARLIK!

GSS PRİMİNE BÜYÜK ZAM

KOCABIYIK: İMAMOĞLU’NU ENGELLEMEK TÜRKİYE’Yİ KRİZE SOKAR!

ERDOĞAN’DAN SERT ÇIKIŞ: “NÜFUS FRENİ ÇEKİLDİ, ALARM ZİLLERİ SUSMUYOR!

MESEM’DE ÖLEN ÇOCUKLAR SORULDU! BAKAN TEKİN MASAYI TERK ETTİ

MERKEZ BANKASI YOLSUZLUĞUNDA BİR TAHLİYE DAHA: HAK-İŞ BAŞKANININ OĞLU DA BİR AYDA ÇIKTI

CHP’DEN TRT’YE ‘HODRİ MEYDAN’ YÜRÜYÜŞÜ: GERÇEKLER EKRANA GELSİN, KORKUNUZ NE?

AKP, İMRALI ZİYARETİNE HAZIR: KRİTİK TOPLANTI TAMAMLANDI!

DEMİRTAŞ RESTİ ÇEKTİ: “BENİM ADIMA KİMSE KONUŞAMAZ!”

MHP'DEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ MESAJI: "TAHLİYEDEN BAŞKA BİR SEÇENEK YOKTUR"

YEREL SEÇİM İRADESİ RENK DEĞİŞTİRDİ: İKİ BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE KATILDI

OSMANİYE'DE 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

“FUTBOLDA FIRTINA BAŞLIYOR: GÜRLEK, YENİ OPERASYONUN SİNYALİNİ VERDİ!

“2023’TE VAAT EDİLMİŞTİ: ‘VATANDAŞLIK MAAŞI’ İÇİN 2026 PLANI GÜNDEMDE”

CHP’NİN “MİLLET İRADESİ’NE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGLERİ SULTANGAZİ’DE DEVAM ETTİ: MEYDAN DOLDU TAŞTI

ERDOĞAN, BAHÇELİ'NİN İMRALI ÇIKIŞINA İLİŞKİN SORUYA YANIT VERMEDİ

CHP’Lİ ÖZÇAĞDAŞ: “TARİHİN EN BAŞARISIZ EĞİTİM BAKANI DÖNEMİ, EĞİTİMİ ÇÖKÜŞE SÜRÜKLEDİ”

HATAY’DA EĞİTİME DEV DESTEK: HBB’DEN 7 BİN ÖĞRENCİYE BAVUL, BİLET VE BURS PAKETİ!

KARAAĞAÇ VE İSKENDERUN’A KALICI ÇÖZÜM:HATSU DEV ALTYAPI PROJESİNİ BAŞLATTI

ÇOCUK İŞÇİYE VAHŞET: KOMPRESÖRLE HAVA SIKTILAR, 15 YAŞINDAKİ MUHAMMED YAŞAMINI YİTİRDİ

SİYASİ TRANSFERİN İLK DARBESİ:İMAMOĞLU’NUN PROJELERİ AKP’Lİ GÜRZEL’İN İMZASIYLA BAKANLIĞA GİTTİ!

BAHÇELİ İMRALI KAPISINI AÇTI:TERÖRSÜZ TÜRKİYE İSTEYEN AYAK SÜRMEZ!

BENZİN, MOTORİN, HAYAT… HEPSİ YOKUŞ AŞAĞI: ZAMLAR DURMUYOR!

AYM KARARLARINI TANIMAYAN YARGIYA İSYAN: CHP’Lİ MULLAOĞLU ‘HÂKİMLER MESLEKTEN ATILSIN!

Yükleniyor


“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

TCMB’DEN SÜRPRİZ YOK: FAİZ %39,5’E DÜŞTÜ

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

EKONOMİDE YENİ ROTA: 2026’DA BÜYÜME YÜZDE 3,8, GELİR 77 TRİLYON TL!

  • Cumartesi 24.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazar 25.9 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23 ° / 12.8 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7