İTSO da Deniz Otobüs projesi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Kent Konseyi işbirliğiyle Deniz Otobüs seferleri projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

EKONOMİ 2.02.2018 12:21:41 0
İTSO da Deniz Otobüs projesi

Hatay’ın Samandağı ve İskenderun’dan Mersin, Kıbrıs, Gazimagusa ve Beyrut seferleri ile ilgili başlatılacak olan Deniz Otobüsü seferleri ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, proje en yetkili kişiler tarafından hazırlanan görsellerle anlatıldı.Toplantıya ev sahipliği yapan İTSO adına yönetim kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ilk olarak söz aldı. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yaptığı konuşmasında; “Sözlerime başlamadan önce, Afrin’de hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Ülkemiz tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın zaferle neticelenmesini diliyor, kahraman askerlerimizin sağ salim ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Değerli Misafirlerimiz, Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 2 yıldır Hatay Deniz Otobüsü projesiyle ilgili araştırma ve çalışmaların yapıldığını yerel basından takip etmekteyiz. Proje kapsamında, sefer fizibilite raporları ve gemi iskelesi çalışmalarının yapıldığını duymaktayız. Bugünkü toplantımızda, söz konusu projenin detayları, Hatay Büyükşehir Belediyemizin değerli yetkilileri tarafından bizlere aktarılacaktır. Ben bizlerle paylaşacakları bilgilerden dolayı kendilerine şimdiden teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.Ardından söz alan Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, yaptığı kısa konuşmasında, projenin Deniz şehri Hatay için önemli olduğuna vurgu yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, (HADO) Deniz Otobüsü projesi hakkında detaylı bilgiler vererek şöyle konuştu: “2 yıl önce başlanan proje Hatay için hayati önem taşımaktadır. Deniz şehri olan İskenderun, Samandağı sahillerinden yapılacak olan bu deniz seferlerinin şehrin turizminin ve deniz ulaşımının gelişmesi için çok önemli katkı vereceğine inanıyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce bu projeye başladık. Bir ay öncesinde de izinler başta olmak üzere sefer fizibilitesi, gemi iskelesi gibi çalışmalarımızı da tamamladık. İskenderun Türkiye’nin en önemli liman şehirlerinden biri, bu bakımdan Deniz taşımacılığının bir önce hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı, Kıyı ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ile Deniz otobüsü projesi konularında görüşmelerimiz oldu. Bakanlık yetkilileri de Hatay’da böyle bir projenin olması gerektiğini belirterek bizleri daha da cesaretlendirdiler. Geç kalınmış bir projeyi hayata geçirmek için çalışmaktayız. Projeyi halkımıza anlatıyoruz ve olumlu tepkiler alıyoruz” dedi. 23 Nisan 2018 tarihinde İskenderun Limak Port İskelesinden Mersin’e ilk seferin yapılacağı belirtilen toplantıda ayrıca, İskenderun ve Hatay halkının deniz otobüs seferleri ile ilgili hazırlanan röportajlar da yer aldı. Bilgilendirme toplantı soru cevap şeklinde son buldu.İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyesi Bülent Seküçoğlu, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakıf Başkanı Doğan Erten, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert. HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, Esnaf Oda Başkanları, İTSO Meclis üyeleri ve davetliler katıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15541,91%-0,34
  • DOLAR

    43,29% 0,05
  • EURO

    50,74% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6761,04% 2,17
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00

BOYKOTTAN ÇIKTI, DAVALAR SÜRÜYOR,ESPRESSOLAB’DEN “ÖZÜR” BEKLENTİSİ

BÜYÜK SORUŞTURMADA YENİ DALGA: ÜNLÜ YAZAR VE SOSYETE VELİAHTLARI GÖZALTINDA!

İZMİR’DE TARİKAT GÖVDE GÖSTERİSİ: YURTTAŞA YASAK, MENZİL’E SERBESTLİK

BAHÇELİ’DEN ÇİFTE ÇIKIŞ: SURİYE UYARISI, EMEKLİYE “SEFALET ÜCRETİ” VURGUSU

DİYANET’E BAĞLI KUR’AN KURSUNDA ÇOCUKLARA ŞİDDET KAMERADA

MESS İLE UZLAŞMA SAĞLANAMADI: TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

MS HASTASI TAYFUN KAHRAMAN CEZAEVİNDE DÜŞTÜ, HASTANEYE KALDIRILDI

TUTUKLU ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN HAKKINDAKİ TEST SONUCU BELLİ OLDU

EKONOMİ ÇÖKÜK, ADALET TARTIŞMALI… SANDIKTA MAKAS AÇILMADI

SELVİ’DEN BAKIRHAN’A SERT SUÇLAMA: “SÜREÇ KARŞITLARININ SİYASİ UZANTISI”

‘ERDOĞAN’IN MEKTUP ARKADAŞI’ YASA DIŞI BAHİSTEN GÖZALTINDA

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR: GAZZE MEKTUBU, SURİYE KRİZİ VE EKONOMİ MASADA

19 YILDIR AYNI YERDE, AYNI SORU: HRANT DİNK NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

SURİYE’DE CEPHELER SUSTURULDU: ŞAM–SDG MASASINDA ATEŞKES İMZASI

SAMSUN'DA ÇOCUKLARIN 'HUSUMET' DEHŞETİ: 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK İKİ GENCİ BIÇAKLADI!

DİYANET’TE DEĞİŞEN NE? YENİ BAŞKAN, ESKİ ALIŞKANLIK: MEDİNE’DE LÜKS ZİRVE

HBB: SAYIŞTAY BULGULARI TAVSİYE NİTELİĞİNDE, USULSÜZLÜK İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

DEPREM ÜZERİNDEN HATAY TARTIŞMASI: YAYMAN–ÖZEL HATTI GERİLDİ

TİRYAKİ’NİN ÇIKIŞI TARTIŞMA YARATTI, ÖZEL HATAY’DA BAŞKA BİR HAT ÇİZDİ

KARTALKAYA FACİASINDA TÜYLER ÜRPERTEN İDDİA: EĞİTMENLER ÇOCUKLARI ARKADA BIRAKTI

“OĞLUNU ÖLDÜRDÜK, SIRA SENDE” MESAJI: SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’IN 'MAKYAJLI' TÖRENİNE SERT TEPKİ: "BRANDA ÇEKEREK HATAYLIYI KANDIRAMAZSIN!"

AKP’Lİ VEKİL EMEKLİ MAAŞINDAKİ KRİZİ “UZUN YAŞADINIZ” DİYEREK ÇÖZDÜ

ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

İDDİALAR İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI, MÜLKİYET KAYITLARI AKP’LİYİ GÖSTERDİ

MHP’Lİ İL BAŞKANINDAN 20 BİN LİRALIK MAAŞ TARTIŞMASINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ADLİ TIP RAPORU GELDİ: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU İÇİN NEGATİF SONUÇ

DÜN MOTORİN, BUGÜN BENZİN: TABELA YİNE DEĞİŞTİ

Yükleniyor


AKARYAKITTA DURMA YOK: BENZİN FİYATLARI YENİDEN ARTIYOR

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU: YÜZDE 27 ZAM YAPILDI

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

  • Çarşamba 9.6 ° / 4.2 ° Güneşli
  • Perşembe 8.9 ° / -0.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 1.7 ° / 0 ° Hafif karla karışık yağmur

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9