GÖKÇEK HALKIN PARASIYLA EJDER BESLEMİŞ

Hayvan alım ihalesini kazananın, Ankara’nın işlek yerlerindeki belediyeye ait büfe, otopark ve dükkânları “değerinden ucuza” kiralayan eski Refah Partisi milletvekili Hüsamettin Korkutata’nın oğlu Serkan Korkutata olması ise dikkat ç

EKONOMİ 22.02.2020 13:37:22 0
GÖKÇEK HALKIN PARASIYLA EJDER BESLEMİŞ

Serkan Korkutata’nın Gökçek ailesiyle yakın ilişkileri bulunuyor. Korkutata, Gökçeklerin sahibi olduğu Beyaz TV’nin Yönetim Kurulu’nda da görev almıştı.Atatürk Orman Çiftliği’ne bağlı Ankara Hayvanat Bahçesi’ni 2013’te kapatan Gökçek, 2017’de ABB iştiraki ANFA’nın kontrolündeki Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’ndaki “hayvan türlerinin çeşitliliğini ve hayvan sayısını artırmak” amacıyla hayvan alımı ihalesine çıktı.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın ulaştığı belgelere göre; kanguru, lama, deve yavrusu, sıpa, mara, sakallı ejder, iguana, ara papağan, kırmızı Lorry papağan, Guinea pig yavrusu, koi balık türlerini içeren ihaleye, 4 farklı şirket katıldı.

İhaleyi, 253 bin TL teklif veren Koru Grup İnşaat Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Lmt. Şti. kazandı. Koru Grup Şirketi’nin, Ankara’nın işlek yerlerindeki belediyeye ait otopark, büfe ve muhtelif işyerlerini değerinden ucuza kiralayan eski Refah Partisi milletvekili Hüsamettin Korkutata’nın oğlu, Beyaz TV’de çalışan Serkan Korkutata’ya ait olması ise dikkat çekti.

İhaleye katılan bir diğer şirket olan Zencefil İnşaat Taahhüt Peyzaj Sanayi ve Ticaret Lmt. Şti’nin ise Serkan Korkutata’nın kardeşi Sinem Şenbaş’a ait olduğu ortaya çıktı. Şenbaş’a ait Zencefil İnşaat firmasının, Ankara Ticaret Odası’ndaki faaliyet belgesindeki adresinin “işyeri” olarak değil, “konut” olarak gösterildiği de tespit edildi. Firmanın faaliyet belgesinde, sermayesinin de yalnızca 10 bin TL gösterilmesi dikkat çekti.

Zencefil İnşaat’ın adı, Gökçek’in görevden el çektirilmeden önce dağıttığı 60 büfedeki kira sözleşmesinde de yer almıştı.

HAYVANLARIN YERİNE ROBOTLAR

Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip AOÇ idaresindeki Ankara Hayvanat Bahçesi, 2011’de Gökçek yönetimindeki ABB’ye devredilmişti. 2 yıl boyunca belediye tarafından bakımsız halde işletilen hayvanat bahçesi, 2013 yılında “geçici olarak kapatıldı” diye bildirilerek kapatılmış, bir daha açılmamıştı. Hayvanat bahçesindeki tahliye edilen hayvanların akıbetinin ne olduğu TBMM gündemine dahi yansımış, ancak belediyeden konuya ilişkin yanıt alınamamıştı. Hayvanların bir kısmının öldüğü iddia edilmişti. Gökçek, hayvanat bahçesinin bulunduğu araziye daha sonra Ankapark’ı inşa etmiş, hayvanların yerine ise milyon TL’lik robotlar getirmişti.

32 BİN TL’LİK ‘LAMA’

İhaleyi kazanan Koru Grup İnşaat Petrol Ürünleri firmasının, belediyeye sattığı hayvanların fiyatları ise şöyle:

- 2 kanguru: 45 bin 500 TL

- 2 lama: 64 bin TL

- 1 deve yavrusu: 15 bin 200 TL

- 1 eşek yavrusu (sıpa): 850 TL

- 2 mara: 31 bin 500 TL

- 3 iguana: 28 bin 500 TL

- 2 sakallı ejder: 13 bin 200 TL

- 2 ara papağan: 34 bin 900 TL

- 1 kırmızı Lorry papağan: 6 bin 250 TL

- 11 Guinea pig yavrusu: 8 bin 250 TL

- 58 koi balık: 5 bin 800 TL

GİDER AYAK KENTİ 'DONATMIŞ'

 Melih Gökçek’in, istifasından üç ay önce milyonlarca liralık kentsel donatı malzemesi aldığı belirlendi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın mali hesaplarına göre, 81 milyon TL’ye mal olan malzeme alımı için Gökçek’in, batık projesi Ankapark’ın Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüten Levent Kutlucan’ın şirketi ile el sıkışıldı.

Melih Gökçek’in, “Ankara’ya yılda 10 milyon turist” getirecek dediği ve 1 milyar 450 milyon TL harcayarak yaptırdığı Ankapark’ın yönetiminde yer alan isimlere, istifasından hemen önce milyonlarca liralık ihale verdiği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın, “Dekoratif Kentsel Donatı Elemanları Alımı İşi” ihalesini, Wonderand Eurasia’nın (Ankapark) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Levent Kutlucan’ın ortağı olduğu Park Kent Mobilyalar isimli şirket kazandı.

MALZEMELER DEPOYA KALDIRILDI

ABB, Ankara’da bulunan park, mezarlık, piknik alanları ile cami, dernek ve vakıflara kent mobilyası konulması için ihale açtı. Melih Gökçek’in istifasından beş ay önce açılan ve sözleşmesi istifadan üç ay önce imzalanan ihale kapsamında 71 kalem kentsel donatı malzemesi alındı. Malzemelerin büyük bölümü, belediyenin Kazan’da bulunan ova fidanlığı depo alanı ve Söğütözü’nde bulunan iç depo alanına kaldırıldı.

Belediye bütçesinden 81 milyon TL harcanarak alınan malzemeler, Park Kent Mobilyaları isimli şirketten temin edildi. Şirketin yönetim kurulundaki isimlerin, belediye ile yakın ilişkide olması ve Gökçek’in çılgın projesi Ankapark’ın yönetiminde yer alması dikkati çekti.

İHALENİN KAZANANI TANIDIK

Gökçek’in milyarlarca lira harcayarak yaptırdığı ancak ziyaretçi çekmediği için kapısına kilit vurulan Ankapark’a ilişkin, “Halkımız Wonderland Eurasia’da sınırsız eğlenceyi tadacak” diyen Levent Kutlucan’ın ihaleyi kazanan şirketin ortakları arasında olduğu ortaya çıktı. Belediye ile milyonlarca liralık anlaşma için el sıkışan şirketin yöneticisinin, aynı zamanda bir süre de Ankapark’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,66% 0,15
  • EURO

    50,07% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5868,00% 0,20
  • Ç. ALTIN

    9291,43% 0,00

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

MECLİS'TE İMAMOĞLU FIRTINASI: 15 TEMMUZ GÖLGESİ GENEL KURUL’U SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’

“ERDOĞAN’DAN SURİYE MESAJI: 10 MART MUTABAKATI ŞER ODAKLARININ OYUNUNU BOZACAK!”

MEHMETÇİK SURİYE’YE GİRDİ: MÜNBİÇ HATTINDA HAREKÂT TRAFİĞİ…

SELVİ'DEN AKP'YE ASGARİ ÜCRET UYARISI:YOKSULUN SESİNİ DUYMAZSANIZ SANDIKTA DEPREM OLUR!

DİPLOMA GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR: MAHKEME 2026’YA ERTELEDİ, TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

“ÇEKMEKÖY’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 1 POLİS ŞEHİT, 9 KAYITLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!”

“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”

“ÖZEL EĞİTİMDE UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ: OTİZMLİ ÇOCUKLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELE!”

Yükleniyor


“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

BENZİN, MOTORİN, HAYAT… HEPSİ YOKUŞ AŞAĞI: ZAMLAR DURMUYOR!

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

  • Cuma 13.1 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8