CHP'Lİ ÖZKAN: SARAYDA 300 DANIŞMAN 18 BİN LİRA MAAŞLA ÇALIŞIYOR

CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Tuncay Özkan Meclis'teki bütçe görüşmesinde konuştu.

EKONOMİ 8.12.2020 20:51:51 0
CHP

Özkan, 'Sarayda 300 danışman 18 bin lira maaşla çalışıyor. Kral çıplak, saraydakiler çıplak, vicdanları kör, sağır... Bu vicdanla bu millet yönetilmez. Her evi kumarhaneye çevirdiniz. Ekmeğin KDV'si yüzde 8, bebek bezinin KDV'si yüzde 18 iken kumarın KDV'sini nasıl sıfırladınız?' diye sordu.
CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Tuncay Özkan Meclis'teki bütçe görüşmesinde konuştu. Özkan, konuşmasına geçen seneki bütçe görüşmesine atıf yaparak başladı, ikidarın düştüğünü, ilk seçimde gideceğini söyledi.

Özkan, 'Sarayda 300 danışman 18 bin lira maaşla çalışıyor. Kral çıplak, saraydakiler çıplak, vicdanları kör, sağır... Bu vicdanla bu millet yönetilmez. Her evi kumarhaneye çevirdiniz. Ekmeğin KDV'si yüzde 8, bebek bezinin KDV'si yüzde 18 iken kumarın KDV'sini nasıl sıfırladınız?' diye sordu.

'DÜŞTÜĞÜNÜZÜN FARKINA İLK SEÇİMDE VARACAKSINIZ'

'Çürüyen her şey düşer demiştim. Çürüyen şeylerin bir yerde tutulu kalması mümkün değildir. Çürüyen her şey gibi bu bütçe de düşecek demiştim. çürüdüğü için düştü' diyen Özkan, AKP sıralarına dönerek, 'Siz aslında düşüksünüz, düştüğünüzün farkına ilk seçimde varacaksınız' dedi. Özkan'ın sözleri, CHP sıralarından alkış alırken AKP sıralarını sinirlendirdi. AKP sıralarından Özkan'a konuşması boyunca laf atıldı. Özkan, hepsini tek tek cevap verdi.

AKP'liler 'çürüksünüz' sözüne alındı, Özkan da, 'Çürüksünüz lafı, çürüyen her şey düşer lafının devamıdır. Aklına hep kötü şeyler gelmesin, meyveler gelsin.' dedi.

CHP'Lİ ÖZKAN'DAN BERAT ALBAYRAK'A: 100 MİLYAR DOLARI KİME SATTIN?

'Berat Albayrak Saray'ın en kıymetli meyvesiydi, çürüdü ve düştü. Nerede şimdi? Şu anda Berat Albayrak'ın, bütçede eleştiri olarak getirdiğimiz, onlarca şeye yanıt vermesi lazım. Nerede yok? Çünkü sayın Albayrak kendisine yöneltilecek olan, '100 milyar doları kime sattın?' sorusuna yanıt vermek zorunda. Eksi 47 milyara nasıl geldi hazine soruna yanıt vermek zorunda. Ama yok. Kimse de onun yerine yanıt vermiyor.' diyen Özkan konuşmasına şöyle devam etti:

Bu Saray rejiminin düştüğünü, Saray rejiminin düştüğünü, tek adam rejiminin düştüğünü bunun da ilk seçimle anlaşılacağını gösteriyor.

ERDOĞAN İLE ANISINI ANLATTI

Özkan bütçe  görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir anısını anlattı. Özkan, 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanı yada düşmüş, ama halk içinde geziyor, ben de Kanal D'yi yönetiyorum. Birgün ziyaretime geldi, cebinden bir beyaz mendil çıkardı, önümüze masanın üstüne koydu, açtı. Mendilin içinde 2 küpe, bir kolye 2 de bilezik vardı. Dedi ki, 'gekondu mahallesinden geliyorum, oradaki kadınlar çıkartıp bunları bana verdiler. Bizi kurtar diye'' ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

'ERDOĞAN O KADINLARA ÇÖPTEN EKMEK TOPLAMAYI REVA GÖRMÜŞTÜR'

Ne garip tecellidir, 20 sene sonra Erdoğan o kadınlara çöpten ekmek toplamayı, rızık almayı, pazarlardan döküntü sebze, meyve toplamayı reva görmüştür. Büyük sorun, büyük yıkılış, büyük çürüme buradadır. Şimdi soruyorum, o Ayşe ablaya, Fatma teyzeye, o Elif nineye kendisine teslim edilenlerin helalliğini nasıl verecektir. Hadi bu dünya geçti, öbür dünyada nasıl verecek?

O Ayşe ablanın kızı büyüdü hemşire. COVİD'den çıktım, onların nasıl çalıştığını 20 gün yoğun bakımda gördüm. Yoğun bakım hemşiresine, dün Genel Başkanımız söyledi 7 lira fark yatırılıyor. Şimdi o Ayşe ablanın kızı ya bu COVİD belası ile yaşamaya devam edecek ya işsiz kalacak. Ayşe ablanın oğlu zaten işsiz üniversiteyi bitirmişti. Ama o beni kurtar diye küpesini, bileziğini, kolyesini sayın Erdoğan'a vermişti. O ne yaptı? O Saray yaptı.

AKP sıralarından 'ikna odaları' seslerine Özkan, 'İkna odalarından da geçti, üniveristeyi de bitirdi, senin karşına geldi, 'işsizim abi bana iş ver' dedi. Sen onu sokağa gönderdin. İşsizliğin içine gönderdin, o hemşire oldu, ikna odalarını da yıktı geçti, her şeyi başardı, 'abi hakkımı istiyorum' dedi. Sen onun hakkını vermedin' cevabını verdi.

'KRAL ÇIPLAK, SARAYDAKİLER ÇIPLAK, VİCDANLARI KÖR, SAĞIR'

'Saray'da 300 danışman 18 bin lira maaş ortalaması ile çalışmaya devam ediyor. Ben de soruyorum asgari ücretliye 3 bin 100 lirayı çok gören bir anlayış, bir siyasal bakış bu 300 adama bu parayı nasıl veriyor?' diye soran Özkan şöyle devam etti:

Bizi değerli kılan üstümüzdeki elbiseler değil, biz bunlarla değerli değiliz. Biz vicdanımızla örtülüyüz, sabah kalkıyoruz, vicdanımız ne kadar büyükse çıplaklığımızı da onunla örtüp çıkıyoruz. Şimdi ben söylüyorum kral çıplak, Saray'dakiler çıplak, vicdanları kör, vicdanları sağır... Bu civdanla bu millet yönetilmez. 

'SARAYIN GİYECEK HARCAMASI 13.4 MİLYON'

'Bu çürük bütçe ile 4 milyar 38 milyon TL'yi Saray'a ayırdık' diyen Özkan, 'Keşke ayırmasaydık, keşke bu parayı vatandaşa verseydik. COVİD ile arkadaşlar daha sıkı mücadele etselerdi. Sarayın mefruşat ve giyecek harcaması 13.4 milyon liraya patlamış, ya bununla tableti olmayan, bütün yolsul bebelerin tablet ihtiyacını karşılardık' dedi. 

SARAYLARIN, KÖŞKLERİN MALİYETLERİ

Özkan şöyle devam etti:

Okluk Koyu'ndaki yazlık 105 milyon dolar, Ahlat Köşkü 22 milyon dolar olmayı verseydi ne kaybederdik arkadaşlar? İsraf, günah değil mi? Berat bey gitti, benim de sevdiğim bir insan, babasını da çok yakın tanırım. Peki 100 milyarın hesabını kim verecek? Biz 180 milyar dolar borç bulacağız ve faizini ödeyeceğiz ki ekonomimizi çevirebilelim. Bütçemiz 1.3 trilyon aradığımız para 1.8 trilyon sadece borcun faizini ödeyebilmek için. 

RTÜK'ün son zamanlarda aldığı kararlara, muhalif televizyonlara ceza kesmesine tepki gösteren Özkan, 'Bu başkan bize RTÜK'ün nasıl yönetilmemesi gerektiğini gösterdi. Kendisinden önce çok başkan gördük, ama bu RTÜK Bşakanı tüy dikmiştir. Demokrasi böyle birşeyi kaldırmaz' dedi.

'HER EVİ KUMARHANEYE ÇEVİRDİNİZ'

Konuşmasının sonunda Milli Piyango İdaresi'nin özelletirilmesine değinen Özkan, 'Milli Piyango kumardı, özelleştirdiniz. Eskiden Milli Piyango'da bir emek gücü vardı, özelleştirirken de biz bu emek gücünü tutacağız, işten çıkarılmayacak diye özelleştirdiniz. Sadece bir Milli Piyangomuz vardı şimdi evde barbut, rulet var. Milli Piyango'nun altına bütün bunları dizdiler. Her evi kumarhaneye çevirdiniz. Herkes bunlarla oynuyor' dedi.

'BEBEK BEZİNİN KDV'Sİ YÜZDE 18, KUMARINKİ SIFIR'

Milli Piyango'da KDV'nin sıfır olduğuna dikkat çeken Özkan, 'Ekmeğin, suyun KDV'si yüzde 8, bebek bezinin KDV'si yüzde 18 hangi Saray, tek adam vicdanı ile kumardaki KDV'yi sıfırladınız? Demirören'e neden yaptınız bunu? Sessiz sedasız, bebek bezindeki KDV dururken evde ruletin, barbutun, kumarın KDV'sini nasıl sıfırladınız?' diye sordu. 

Ergenekon kumpasında senelerce Silivri'de hapis yatan Özkan AKP'nin dillendirdiği 'adalet reformu' ile ilgili, 'Beni içeri alırken adalet, dışarı çıkarırken adalet... Alırken de çıkartırken de reform oluyor. Benim, bizim üzerimizden reform yapmayın arkadaşlar. Siz de varsınız. Bırakın bu oyunu. İnsanların özgürlüklerinin üzerinden yapmayın' dedi.

'O KONUŞMA ÇERÇEVELETİLİP DUVARA ASILACAK BİR MANİFESTODUR'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun dün Meclis'teki bütçe görüşmesindeki konuşmasından bir parça okuyan Özkan o konuşmanın tarihi olduğunu belirterek, 'O konuşma çerçeveletilip duvara asılacak bir manifestodur aynı zamanda.' dedi. O anda AKP sıralarından 'siz asın siz asın' diyerek laf atıldı. Özkan da, 'Sen de asarsın sonra, asarsın, asarsın merak etme' dedi. Özkan'ın sözleri CHP sıralarından alkış aldı.

'KAMULAŞTIRACAĞI VE ALACAĞIZ'

Özkan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasından şu kısmı tekrar Meclis kürsüsünden dile getirdi:Allah'ın izni ile iktidar olacağız. Bu soygun düzenine son vereceğiz. 5'li çetenin bizim torunlarımızı dahi sömerecek olan bütün bu yatırımlarını kamulaştıracağız, ve alacağız.Özkan konuşmasını 'Söz veriyoruz yapacağız' diyerek bitirdi. 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'BOZDOĞAN-29' OPERASYONLARINDA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

İYİ PARTİLİ UZ'UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU'NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR:ERDOĞAN VİCDANA GELSİN, ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜN

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER’DEN DESTEK

AKP’DEN DEM PARTİ’YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI

ÖZEL’DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM GENEL KURULU'NDA CHP VE MHP ARASINDA 'MANİSA' TARTIŞMASI

ERDOĞAN: İSRAİL İLE YOĞUN TİCARİ İLİŞKİLERİ AYAKTA TUTMUYORUZ, O İŞ BİTTİ

SPORDAN SORUMLU ESKİ DEVLET BAKANI MEHMET ALİ YILMAZ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA ZEKİ YİĞİT YENİDEN SEÇİLDİ

YARGITAY 23 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR…

ÖZGÜR ÖZEL: BİRİLERİ AKSİNİ SÖYLESE DE BU MECLİS TEK SANDIKLA KURULMUŞ MECLİSTİR

YANIKÖMEROĞLU'NUN KATILIMIYLA CHP'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 126 OLDU

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASI...GÖKÇE GÖKÇEN: "TÜM SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKANA KADAR HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA VERİLEN ARA KARARA TEPKİ: "BU KATLİAM GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"

Yükleniyor


MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL’DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU

TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU

MEHMET ŞİMŞEK: CARİ AÇIĞI MİLLİ GELİRE ORAN OLARAK YÜZDE 2,5’İN ALTINA ÇEKEREK REZERV BİRİKİMİ SAĞLAYACAĞIZ

YENİ 50 TL VE 200 TL’LİK BANKNOTLAR TEDAVÜLE ÇIKARILDI

TÜİK: MART AYI ENFLASYONU YÜZDE 3,16, YILLIK ENFLASYON İSE YÜZDE 68,50 OLDU

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16