BÜYÜME ALANINIZ İSKENDERUN OLMALI

Mersinli lojistikçilere, yatırım çağrısı yapan LimakPort İskenderun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü İskenderun’un lojistik potansiyelinin yakın gelecekte beklentilerin üzerinde artacağını söyledi.

EKONOMİ 19.07.2019 18:53:45 0
BÜYÜME ALANINIZ İSKENDERUN OLMALI

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyareti kapsamında LİMAKPORT İskenderun limanının çalışmaları hakkında bilgi veren Ünlü, bölgede yaşanan gelişmeleri özetleyip sektör temsilcilerine çeşitli tavsiyelerde bulundu.

LimakPort Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Fuad Budur, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasemin Taş, Nedim İkanç, Meclis Katip Üyesi Kemal Yüksel ile ilgili komitelerin Meclis ve Komite Üyeleriyle sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda buluştu.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan Çukurova Bölgesi’nin bütün olarak güçlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Derdimiz Mersin ve İskenderun arası çekişmeden öte bölgenin bütün olarak güçlenmesini sağlamak olmalı. Ürdün’ün Akabe ya da Irak’ın Um Qasr Limanı’na rakip olacak şekilde strateji geliştirmeliyiz. Mersin Limanı ne kadar önemliyse İskenderun’daki limanlarımız da bu bağlamda bizler için önemlidir” diye konuştu.

Firma temsilcilerinin İskenderun’a neden yatırım yapması gerektiği ve LimakPort’un avantajlı hizmetleri hakkında bilgiler aktaran Genel Müdür Yardımcısı Ünlü “Mersin’deki işinizi koruyun, devam ettirin ama büyüme alanı olarak İskenderun’u tercih edin. Şimdiden oradaki yapılanmanızı tamamlayarak gelecekte oluşacak büyük pastadan daha fazla pay alabilirsiniz” dedi.

LimakPort Genel Müdür Yardımcısı Ünlü Mersin Limanı’na göre avantajlarına vurgu yaparak “Aslında 5 farklı avantajdan bahsetmek mümkün. İlki konteyner hatları lokal masraflarımız her türlü daha uygun. 75 dolara çıkan fiyat farkları var. İkincisi transit taşımalar için free time süresi bizde 12 gün. Üçüncüsü CFS maliyetleri verilecek taahhüde göre konteyner başına 25 dolar ile 125 dolar arasında değişen rakamlarla daha uygun. Dördüncüsü Gaziantep gibi transit bölgeye daha yakınız ve son olarak tamamen müşteri odaklı çalışıyor, yaşanan sorunları anında çözme gayretine giriyoruz. Mevcutta 1 milyon TEU kapasiteye sahibiz, kapasitemizin yüzde 40’ını kullanıyor olmamız nedeniyle hızlı hizmet verebiliyoruz. Altyapımız hazır, iş hacmi artmasıyla birlikte çok kıssa sürede kapasitemizi 3 milyon TEU’ya çıkarabilecek imkanımız var” şeklinde konuştu.

15.5 metre derinliğe sahip olduklarına da değinen Ünlü şunları kaydetti: “Bu nedenle büyük gemilere ev sahipliği yapabiliyoruz. MSC dışındaki tüm hatlar limana uğrak yapıyor. Ro-Ro hizmeti, canlı hayvan hizmeti sunuyoruz. Sıvı dışında tüm kargoları elleçliyoruz. Aynı zamanda demiryolu operasyonlarımız da mevcut. Reefer konusunda da çok iyiyiz ve kesintisiz soğutma hizmeti sunabiliyoruz. Mersin’de çalışmaya devam edebilir ancak mutlaka İskenderun’da da şube açılmalısınız. Suriye’deki savaşın bitmesiyle birlikte bu bölgede ciddi bir hareketlenme yaşanacak. Mevcut durumda özellikle İranlılar bu pastadan pay almak için yapılanmaya başladı. Aynı şekilde İran, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kendi mallarını transit olarak yurtdışına çıkarabilme yollarını arıyor. Önümüzdeki süreçte Suriye’nin yanı sıra Tahran ve Bağdat pazarları da ciddi potansiyel taşıyacak. Potansiyel artacak bu durum, İskenderun’u daha da önemli hale getirecek. Eğer şimdiden yapılanmazsanız, bölgede iş büyüyecek ve siz bu pastadan yeteri kadar faydalanamayacaksınız. Orada sizin yerinize Suriyeliler, Ürdünlüler, Ummanlılar, Dubaililer olacak. Şimdiden bizi arayıp, Bağdat’a, Tahran’a odaklanacaklarını anlatıyor ve yatırım imkanlarını araştırıyorlar. Biz, Akdeniz’in son noktasında olan bir limanız. Kapasitemiz hazır ve fiyat açısından da uygunuz. Bu şartlar yurtdışına da çok cazip geliyor. Orta vadede iş orada büyüyecek. Siz de şimdiden yerinizi alın. Mersin’in lojistik deneyimini oraya taşıyın”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14622,27%-0,60
  • DOLAR

    43,05% 0,03
  • EURO

    50,38% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6115,71% -0,70
  • Ç. ALTIN

    10064,44% -0,99

BEYKOZ MİTİNGİ SONRASI İLK HAMLE: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E DAVA

SURİYE’DE OPERASYONLAR BAŞLADI, HAKAN FİDAN’DAN SERT MESAJLAR

MUHALEFETTEN MECLİS’TE TARİHİ "DİRENİŞ" SÖZÜ: TRAFİK CEZASINI DURDURUN, EMEKLİYE MAAŞ VERİN!

TBMM’DE SKANDAL: KAMERA GÖRÜNTÜLERİ “TEMAS YOLUYLA SARKINTILIĞI” ORTAYA KOYDU

TÜRKİYE GENELİNDE DOĞA ALARMI: 63 İLDE SARI KODLU 'TAM KUŞATMA' BAŞLADI!

GERİCİ KUŞATMAYA KARŞI DİRENİŞİN ADI: 10 OCAK’TA ANKARA’DA "BÜYÜK KADIN BULUŞMASI"!

ÖNCE "DALGA" GEÇTİLER, ŞİMDİ "KOPYA" EDİYORLAR: "AFET" KILIFI ALTINDA YOKSULLUK İTİRAFI!

SİYASETTE TRANSFER FIRTINASI: CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÇAKIR’DAN ERDOĞAN’A ‘BAŞKOMUTAN’ SELAMI!

 İBB DOSYASINDA TEDBİR DEĞİŞİKLİĞİ: 6 İSİM İÇİN EV HAPSİ KARARI KALDIRILDI!

ÖZGÜR ÖZEL’DEN EMEKLİLERE MECLİS SÖZÜ: “HAKLARINI ALANA KADAR TERK ETMEYECEĞİZ”

ŞAM–SDG HATTI KOPTU: HALEP’TE SAVAŞ FİİLEN BAŞLADI

ERDOĞAN “BÖLÜŞÜM KAVGASI” DEDİ, VENEZUELA’YI ANMADI

HASTANEDE GÜVENLİK ALARMI: HATAY’DA ASILSIZ İHBAR PANİK YARATTI

AKP’YE GEÇECEK ÜÇ VEKİLDEN “CHP LİSTESİ” ELEŞTİRİSİNE YANIT

BIST’TE GÜVEN KRİZİ: KIMMR HİSSELERİNDE MANİPÜLASYON İDDİASI, 17 KİŞİ GÖZALTINDA

ETKİN PİŞMANLIK TARTIŞMASI BÜYÜYOR: İTİRAFÇININ AVUKATLARI SAVCILIĞI İŞARET ETTİ

RESMİ GAZETE’DE GECE REVİZYONU: 26 İLDE VALİLİK HARİTASI DEĞİŞTİ

KADIN SPİKERİN İFADESİ DOSYAYI SARSTI: ERSOY VE ATEŞ DETAYI

TRUMP’TAN DÜNYAYA AÇIK TEHDİT: “EN KORKUTUCU ORDU BİZDE”

HABERTÜRK DOSYASI DERİNLEŞİYOR: MEHMET AKİF ERSOY’DAN VEYİS ATEŞ HAKKINDA ÇARPICI BEYAN

ESNAF KONUŞTU, SORUŞTURMA AÇILDI: MEHMET ŞİMŞEK’E DERT YANAN YURTTAŞA SAVCILIK DEVREDE

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 2026 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER

HATAY’DA DEPREMZEDELERE TOKİ MAĞDURİYETİ: MÜLKİYET HAKLARI YOK SAYILIYOR

DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET”TEN HAPİS CEZASI

BAHÇELİ “İNSAN KAÇIRMAK HİÇBİR ÜLKENİN İMTİYAZI DEĞİLDİR”

HATAY 6 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ: BAKANLIK’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

VENEZUELA OPERASYONU SONRASI DÜNYA GERİLDİ: YENİ CEPHELER AÇILIYOR

KAPALIÇARŞI’DA KARA PARA SORUŞTURMASI: 4. DALGA OPERASYON

HATİCE’NİN SON ÇAĞRISI GÖRÜLMEDİ: SESSİZ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

ABD’NİN KAÇIRDIĞI MADURO BUGÜN HAKİM KARŞISINDA

Yükleniyor


BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

  • Cuma 13.5 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.4 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.3 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9