BÜYÜME ALANINIZ İSKENDERUN OLMALI

Mersinli lojistikçilere, yatırım çağrısı yapan LimakPort İskenderun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü İskenderun’un lojistik potansiyelinin yakın gelecekte beklentilerin üzerinde artacağını söyledi.

EKONOMİ 19.07.2019 18:53:45 0
BÜYÜME ALANINIZ İSKENDERUN OLMALI

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyareti kapsamında LİMAKPORT İskenderun limanının çalışmaları hakkında bilgi veren Ünlü, bölgede yaşanan gelişmeleri özetleyip sektör temsilcilerine çeşitli tavsiyelerde bulundu.

LimakPort Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Fuad Budur, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasemin Taş, Nedim İkanç, Meclis Katip Üyesi Kemal Yüksel ile ilgili komitelerin Meclis ve Komite Üyeleriyle sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda buluştu.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan Çukurova Bölgesi’nin bütün olarak güçlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Derdimiz Mersin ve İskenderun arası çekişmeden öte bölgenin bütün olarak güçlenmesini sağlamak olmalı. Ürdün’ün Akabe ya da Irak’ın Um Qasr Limanı’na rakip olacak şekilde strateji geliştirmeliyiz. Mersin Limanı ne kadar önemliyse İskenderun’daki limanlarımız da bu bağlamda bizler için önemlidir” diye konuştu.

Firma temsilcilerinin İskenderun’a neden yatırım yapması gerektiği ve LimakPort’un avantajlı hizmetleri hakkında bilgiler aktaran Genel Müdür Yardımcısı Ünlü “Mersin’deki işinizi koruyun, devam ettirin ama büyüme alanı olarak İskenderun’u tercih edin. Şimdiden oradaki yapılanmanızı tamamlayarak gelecekte oluşacak büyük pastadan daha fazla pay alabilirsiniz” dedi.

LimakPort Genel Müdür Yardımcısı Ünlü Mersin Limanı’na göre avantajlarına vurgu yaparak “Aslında 5 farklı avantajdan bahsetmek mümkün. İlki konteyner hatları lokal masraflarımız her türlü daha uygun. 75 dolara çıkan fiyat farkları var. İkincisi transit taşımalar için free time süresi bizde 12 gün. Üçüncüsü CFS maliyetleri verilecek taahhüde göre konteyner başına 25 dolar ile 125 dolar arasında değişen rakamlarla daha uygun. Dördüncüsü Gaziantep gibi transit bölgeye daha yakınız ve son olarak tamamen müşteri odaklı çalışıyor, yaşanan sorunları anında çözme gayretine giriyoruz. Mevcutta 1 milyon TEU kapasiteye sahibiz, kapasitemizin yüzde 40’ını kullanıyor olmamız nedeniyle hızlı hizmet verebiliyoruz. Altyapımız hazır, iş hacmi artmasıyla birlikte çok kıssa sürede kapasitemizi 3 milyon TEU’ya çıkarabilecek imkanımız var” şeklinde konuştu.

15.5 metre derinliğe sahip olduklarına da değinen Ünlü şunları kaydetti: “Bu nedenle büyük gemilere ev sahipliği yapabiliyoruz. MSC dışındaki tüm hatlar limana uğrak yapıyor. Ro-Ro hizmeti, canlı hayvan hizmeti sunuyoruz. Sıvı dışında tüm kargoları elleçliyoruz. Aynı zamanda demiryolu operasyonlarımız da mevcut. Reefer konusunda da çok iyiyiz ve kesintisiz soğutma hizmeti sunabiliyoruz. Mersin’de çalışmaya devam edebilir ancak mutlaka İskenderun’da da şube açılmalısınız. Suriye’deki savaşın bitmesiyle birlikte bu bölgede ciddi bir hareketlenme yaşanacak. Mevcut durumda özellikle İranlılar bu pastadan pay almak için yapılanmaya başladı. Aynı şekilde İran, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kendi mallarını transit olarak yurtdışına çıkarabilme yollarını arıyor. Önümüzdeki süreçte Suriye’nin yanı sıra Tahran ve Bağdat pazarları da ciddi potansiyel taşıyacak. Potansiyel artacak bu durum, İskenderun’u daha da önemli hale getirecek. Eğer şimdiden yapılanmazsanız, bölgede iş büyüyecek ve siz bu pastadan yeteri kadar faydalanamayacaksınız. Orada sizin yerinize Suriyeliler, Ürdünlüler, Ummanlılar, Dubaililer olacak. Şimdiden bizi arayıp, Bağdat’a, Tahran’a odaklanacaklarını anlatıyor ve yatırım imkanlarını araştırıyorlar. Biz, Akdeniz’in son noktasında olan bir limanız. Kapasitemiz hazır ve fiyat açısından da uygunuz. Bu şartlar yurtdışına da çok cazip geliyor. Orta vadede iş orada büyüyecek. Siz de şimdiden yerinizi alın. Mersin’in lojistik deneyimini oraya taşıyın”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

EMEKLİNİN KADERİNİ BELİRLEYEN OYLAMA: TBMM’DE 168 MİLLETVEKİLİ YERİNDE YOKTU

ODTÜ’DE “UMRE” ÖDÜLLÜ YARIŞMA DUYURUSU: REKTÖRLÜKTEN FAKÜLTELERE RESMİ YAZI

KONTAK KAPATTIRAN REKOR: 10 GÜNDE 5 ZAM! DEPOYU DOLDURMAK ARTIK SERVET DEĞERİNDE!

MARMARA VE EGE’DE KORKU DOLU GECE: BALIKESİR 5.2 İLE SALLANDI, İSTANBUL AYAKTA!

MECLİS’TE TABUT GERGİNLİĞİ: EMEKLİ TARTIŞMASI GENEL KURUL’U KARIŞTIRDI

ÇADIR SATIŞI SUÇ SAYILMADI: DEPREM DOSYASINDA TAKİPSİZLİK KARARI

FURKAN KARABAY ADLİYEDE! İBB HABERLERİNE TCK 217/A FRENİ...

RESMİ GAZETE ATAMALARININ ARDINDAN BAKANLIKTAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

İKTİDAR SIRALARINDAN GELEN O "SES" ORTALIĞI KARIŞTIRDI! KÜRSÜDE SERT REST: "HADDİNİ BİL ARKADAŞ!"

KENT UZLAŞISI YARGILANIYOR: ÖZGÜR ÖZEL SİLİVRİ’DE, GÖZLER MAHKEMENİN KARARINDA!

ZAM YAĞMURU DİNMİYOR: MOTORİN REKOR SEVİYEYE YÜRÜYOR

MECLİS’TEN GEÇTİ: EMEKLİYE 20 BİN TL, ADAY MEMURA YENİ DÜZEN, SKUTERE BAKANLIK PENÇESİ!

MSB'DEN SINIRDAKİ BAYRAK SALDIRISINA SERT TEPKİ: "ORGANİZE BİR PROVOKASYON!"

YERLİKAYA HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİA: MAKAM ODASI TOPLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NE YENİ OPERASYON: 13 GÖZALTI KARARI

7. TRUMP’TAN NATO VE GRÖNLAND ÇIKIŞI: “BİZ OLMASAK KİMSE GÜVENDE DEĞİL”

ÇEKMEKÖY DOLDU TAŞTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A “DUVARLARINIZ VIZ GELİR” ÇIKIŞI

ŞİVAN PERWER GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU: SDG’Yİ SİLDİLER

USTA TİYATROCU HALDUN DORMEN 97 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

AÇLIK SINIRI 30 BİNİ AŞTI, ERDOĞAN 20 BİN LİRAYI YETERLİ GÖRDÜ

BOYKOTTAN ÇIKTI, DAVALAR SÜRÜYOR,ESPRESSOLAB’DEN “ÖZÜR” BEKLENTİSİ

BÜYÜK SORUŞTURMADA YENİ DALGA: ÜNLÜ YAZAR VE SOSYETE VELİAHTLARI GÖZALTINDA!

İZMİR’DE TARİKAT GÖVDE GÖSTERİSİ: YURTTAŞA YASAK, MENZİL’E SERBESTLİK

BAHÇELİ’DEN ÇİFTE ÇIKIŞ: SURİYE UYARISI, EMEKLİYE “SEFALET ÜCRETİ” VURGUSU

DİYANET’E BAĞLI KUR’AN KURSUNDA ÇOCUKLARA ŞİDDET KAMERADA

MESS İLE UZLAŞMA SAĞLANAMADI: TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

MS HASTASI TAYFUN KAHRAMAN CEZAEVİNDE DÜŞTÜ, HASTANEYE KALDIRILDI

TUTUKLU ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN HAKKINDAKİ TEST SONUCU BELLİ OLDU

EKONOMİ ÇÖKÜK, ADALET TARTIŞMALI… SANDIKTA MAKAS AÇILMADI

SELVİ’DEN BAKIRHAN’A SERT SUÇLAMA: “SÜREÇ KARŞITLARININ SİYASİ UZANTISI”

Yükleniyor


ZAM YAĞMURU DİNMİYOR: MOTORİN REKOR SEVİYEYE YÜRÜYOR

MECLİS’TEN GEÇTİ: EMEKLİYE 20 BİN TL, ADAY MEMURA YENİ DÜZEN, SKUTERE BAKANLIK PENÇESİ!

AKARYAKITTA DURMA YOK: BENZİN FİYATLARI YENİDEN ARTIYOR

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU: YÜZDE 27 ZAM YAPILDI

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

  • Cumartesi 5.2 ° / 0.8 ° false
  • Pazar 6 ° / -1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 9 ° / 1.4 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9