AYLİN CESUR: BU BÜTÇE HALKIN BÜTÇESİ DEĞİL! BU BÜTÇE NEYİN BÜTÇESİ?
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, hükümetin yardım politikalarının insanları hayata katmayan ve muhtaç hale getiren ve bu yardımların da artık çok yetersiz olduğunu olduğunu belirterek reform çağrısı yaptı.
TBMM Genel Kurul’unda görüşülen bütçe üzerinde İYİ Parti adına konuşan Cesur, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini belirterek “İnsanların mutlu olması için ekmek kadar mühim olan şeyler var: Tokluğun yanında, hem rahat olmaları hem de geleceğe olan güvenlerini yitirmemeleri lâzım. Devletlerine, ülkelerine ve kendilerine olan inancı kaybetmemeleri lâzım. Bugün bunların tamamı zedelenmiştir.” dedi.
MİLYONLARCA İNSANIMIZ DURUP DURURKEN Mİ İŞİNDEN OLDU?
Cesur, siyaset, medya ve gönüllü kuruluşların da ciddi baskılar altında olduğunu savunduğu konuşmasında, 'Eğri oturup doğru konuşalım; inkâr edebilir misiniz ki, durup dururken mi, milyonlarca insanımız işinden oldu?' derken iktidarların ekonomik başarısızlığının toplumda açtığı yaranın büyüdüğünü söyledi. Cesur, 'Yara çürüyor, kangrene gidiyor” dedi.
Yardım verilen kişi sayısının artmasının hükümet marifeti olarak görülmemesi gerektiğini, bunun yoksullaşmanın bir göstergesi olduğunu vurgulayan Cesur, “Sosyal yardım balonu büyüdükçe, istihdamı arttıracak ve ekonomik hayata katılımı mümkün kılacak plan ve projelere kaynak ayrılması zorlaşır” diye konuştu.
Reform çağrısı yapan Cesur, özel durumu olan vatandaşlar için evden çalışma, esnek çalışma, yarı zamanlı çalışma gibi 'çalışma kavramını zenginleştirecek modeller gerektiğini belirterek çözüm önerilerini şöyle sıraladı:
“İş verenlere dezavantajlı grupların istihdamı için teşvik vermek çözüm olabilir. Kamu plan, proje ve iştiraklerinde bu gruptan vatandaşlarımızın istihdamı hedeflenebilir, kotalar arttırılabilir.”
BU BÜTÇE YOKSULLUK DÜZENİNİ DEVAM ETTİRME BÜTÇESİDİR!
Cesur şunları söyledi:
“Gençlerimiz adına şikayetçiyiz. Engellilerimiz adına şikayetçiyiz. Her gün ölen kadınlarımız adına şikayetçiyiz.” diyen Cesur, “Ve onlar adına soruyoruz size, ‘Bu neyin bütçesidir?’ Bu bütçe, hiçbir reform vizyonu olmayan, yapısal sorunları çözmeyi amaçlamayan bir bütçe, “Aynı düzeni devam ettirme bütçesi”dir. Ve soruyoruz; 35 Milyar lira bütçesi olan Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bu kronikleşen istihdam sorunu için nasıl bir çözüm geliştiriyor?
Kamu kaynaklarının keyfilikle bütçe dışına çıkarılmasını denetlenebilirlik ve hesap verilebilirlik açısından doğru bulmuyoruz. Durum öyle bir halde ki devletle iş yapmak için bazı dost vakıflara gizliden yardım yapmak ön şart oldu. Kamu ihalelerinde böyle duyumlar sizin iktidarınızda kanıksandı.'
Cesur, yardımlar konusunda, Sayıştay raporlarına da yansıyan ciddi usulsüzlükler olduğunu dile getirerek, 2018’de de, 2019’da da 100 binden fazla kişinin engelli raporu olmadığı, sisteme kayıtlı olmadığı halde engelli maaşı aldığını söyledi. Toplum Yararına Çalışma Programları’na ve diğer programlara da yedek listeden kurasız bir şekilde eş-dost akraba alındığına dikkat çeken Cesur, usulsüzlüklerde yer alan isimlerin açıklanması gerektiğini ekleyerek şeffaflık çağrısında bulundu.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
Yükleniyor
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"
SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR: SALI GÜNÜ BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM!
EŞEL MOBİL DEVREYE GİRDİ AMA ZAM YİNE GELDİ! AKARYAKITTA YENİ FİYAT ŞOKU
PİYASAYA ACİL MÜDAHALE: MERKEZ BANKASI REPO İHALELERİNİ DURDURDU
BORSA İSTANBUL İDDİALARI GÜNDEMİ KARIŞTIRDI: ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


