Acil tedbirler alınmalı

İTSO Başkanı Yılmaz; “İş Dünyası olarak ekonomik anlamda Acil tedbirler alınmasını istiyoruz”

EKONOMİ 26.07.2018 12:06:50 0
Acil tedbirler alınmalı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis toplantısında, ülke ve bölgemizde yaşanan son ekonomik ve siyasi gelişmeler ele alındı.
İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen Toplantıda söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “24 Haziran seçimlerinin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimiz tarafından yetkileri artırılarak yeniden göreve getirilmiş, sonrasında ise 16 bakanımızın bulunduğu yeni kabinemiz oluşturulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza ve Sayın Milletvekillerimize görevlerinde başarılar diliyoruz. Ticaret Bakanımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiasından seçilmesi ise, bizleri ayrıca sevindirmiştir. Sayın Bakanımızı tebrik ediyor, bir kez daha görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.
Seçimlerin ardından siyasi belirsizlikler de Ortadan Kalkmış oldu
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Seçimlerin ardından, ülkemizdeki birtakım siyasi belirsizlikler de ortadan kalkmış oldu. İş dünyası olarak bizler, ekonomi alanında acil önlemler alınması gerektiğine inanıyoruz. Faiz, kur ve enflasyon rakamlarının kontrol altına alınması ve Katma Değer Vergisi’ne indirim uygulanması, hükümetimizden beklenen en önemli konuların başında gelmektedir. Korumacı politikaların ve ticaret çatışmalarının yoğun olarak yaşandığı dünya genelinde serbest ticaret anlaşmalarının imzalanmasının da ihracatçılarımız açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan verilere göre; 2018 yılının ocak-mayıs döneminde ülkemiz tarafından 69 milyar dolarlık ihracat yapılırken, ülkemize de 104 milyar dolarlık ithalat yapılmıştır. Bu durumda 2018 yılının ilk 5 aylık döneminde ülkemizdeki dış ticaret açığı 35 milyar dolar olmuştur. Dış Ticaret açığını kapatmanın en etkin yolu ise, ihracat yapabilme potansiyeli olan KOBİ’lerimizin desteklenmesi ve ihracat yapabilecek düzeye getirilmesidir. Mevcut ihracatçılarımızı koruyucu önlemlerin yanı sıra büyüme potansiyeli olan KOBİ’lerimizin kurumsal kapasitelerinin artırılmasının da, bu anlamda önemli olduğuna inanıyoruz.
Değerli Arkadaşlarım, önemli olduğunu düşündüğüm bir veriyi de sizlerle paylaşmak isterim.
Ticaret Bakanlığı’ndan alınan verilere göre; 2018 yılı itibariyle ülkemizde 58.250 adet ihracatçı bulunmaktadır. Hatay ise; 1.008 adet ihracatçısıyla ülke genelinde 9. sırada yer almaktadır. İhracatçı sayımızın 1.008 olmasına rağmen bölgemizde ilerleyen ve büyüyen firma sayısının sadece birkaç tane olduğunun bilinmesini istiyoruz.  Ancak;  yalnızca  birkaç firmanın güçlenmesinin, bölgemizin potansiyelinin hayata geçirilmesi için yeterli olmadığının da bilinmesini istiyoruz.
İskenderun’da da durumun benzer olduğunu söyleyebiliriz. Birkaç büyük firma dışında, yatırımlarını genişleten, kurumsal kapasitesini yükselten ve net satışlarını ciddi oranda artıran firma sayısının düşük olduğunu bilmekteyiz. İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan 2017 yılı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesine, İskenderun-Payas bölgesinden giren 13 adet firma bulunuyor. Bu firmalarımıza bölgemize sağladıkları katma değer için çok teşekkür ediyoruz. Ancak KOBİ’lerimizin de desteklenerek güçlendirilmesinin, bölgemize katacağı ekonomik değer açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
Özetle; eşit ve adaletli gelir dağılımının sağlanmasının ve ülkemizdeki her bireyin ekonomik gücünün artmasının; hep birlikte zenginleşip büyüyebilmemiz açısından oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” Yapılan konuşmaların ardından gündemdeki maddeler görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

KONYA’DA BEKLENMEDİK GELİŞME: CHP VE YRP’Lİ BAŞKANLAR AKP’YE GEÇTİ

OPERASYON SONRASI HABERTÜRK’TEN İLK MESAJ: AKIŞ BOZULMAYACAK

ABLUKA ALTINDAKİ CHP İL BİNASI'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR: 'KAYYUM'DAN ÖNCE ONLAR GİTTİ

CHP İSTANBUL KONGRESİ ESASTAN RET ALDI, KAYYUM DİRENİŞTE

CHP İSTANBUL KAYYUMUNA ESASTAN RET:KAYYUMUN YETKİSİ SONA ERDİ

Yükleniyor


RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: ZAM GELEN YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR: 2 AYLIK ENFLASYON FARKI AÇIKLANDI!

ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER: MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!

BENZİN ZAMMI SONRASI İSYAN: VATANDAŞ EŞEKLİ ÇÖZÜM BULDU!

BRENT PETROL VE DÖVİZ DALGALANDI: AKARYAKIT FİYATLARI YÜKSELİYOR

KKM’DE SON: MEHMET ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0