Acil tedbirler alınmalı

İTSO Başkanı Yılmaz; “İş Dünyası olarak ekonomik anlamda Acil tedbirler alınmasını istiyoruz”

EKONOMİ 26.07.2018 12:06:50 0
Acil tedbirler alınmalı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis toplantısında, ülke ve bölgemizde yaşanan son ekonomik ve siyasi gelişmeler ele alındı.
İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen Toplantıda söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “24 Haziran seçimlerinin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimiz tarafından yetkileri artırılarak yeniden göreve getirilmiş, sonrasında ise 16 bakanımızın bulunduğu yeni kabinemiz oluşturulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza ve Sayın Milletvekillerimize görevlerinde başarılar diliyoruz. Ticaret Bakanımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiasından seçilmesi ise, bizleri ayrıca sevindirmiştir. Sayın Bakanımızı tebrik ediyor, bir kez daha görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.
Seçimlerin ardından siyasi belirsizlikler de Ortadan Kalkmış oldu
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Seçimlerin ardından, ülkemizdeki birtakım siyasi belirsizlikler de ortadan kalkmış oldu. İş dünyası olarak bizler, ekonomi alanında acil önlemler alınması gerektiğine inanıyoruz. Faiz, kur ve enflasyon rakamlarının kontrol altına alınması ve Katma Değer Vergisi’ne indirim uygulanması, hükümetimizden beklenen en önemli konuların başında gelmektedir. Korumacı politikaların ve ticaret çatışmalarının yoğun olarak yaşandığı dünya genelinde serbest ticaret anlaşmalarının imzalanmasının da ihracatçılarımız açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan verilere göre; 2018 yılının ocak-mayıs döneminde ülkemiz tarafından 69 milyar dolarlık ihracat yapılırken, ülkemize de 104 milyar dolarlık ithalat yapılmıştır. Bu durumda 2018 yılının ilk 5 aylık döneminde ülkemizdeki dış ticaret açığı 35 milyar dolar olmuştur. Dış Ticaret açığını kapatmanın en etkin yolu ise, ihracat yapabilme potansiyeli olan KOBİ’lerimizin desteklenmesi ve ihracat yapabilecek düzeye getirilmesidir. Mevcut ihracatçılarımızı koruyucu önlemlerin yanı sıra büyüme potansiyeli olan KOBİ’lerimizin kurumsal kapasitelerinin artırılmasının da, bu anlamda önemli olduğuna inanıyoruz.
Değerli Arkadaşlarım, önemli olduğunu düşündüğüm bir veriyi de sizlerle paylaşmak isterim.
Ticaret Bakanlığı’ndan alınan verilere göre; 2018 yılı itibariyle ülkemizde 58.250 adet ihracatçı bulunmaktadır. Hatay ise; 1.008 adet ihracatçısıyla ülke genelinde 9. sırada yer almaktadır. İhracatçı sayımızın 1.008 olmasına rağmen bölgemizde ilerleyen ve büyüyen firma sayısının sadece birkaç tane olduğunun bilinmesini istiyoruz.  Ancak;  yalnızca  birkaç firmanın güçlenmesinin, bölgemizin potansiyelinin hayata geçirilmesi için yeterli olmadığının da bilinmesini istiyoruz.
İskenderun’da da durumun benzer olduğunu söyleyebiliriz. Birkaç büyük firma dışında, yatırımlarını genişleten, kurumsal kapasitesini yükselten ve net satışlarını ciddi oranda artıran firma sayısının düşük olduğunu bilmekteyiz. İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan 2017 yılı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesine, İskenderun-Payas bölgesinden giren 13 adet firma bulunuyor. Bu firmalarımıza bölgemize sağladıkları katma değer için çok teşekkür ediyoruz. Ancak KOBİ’lerimizin de desteklenerek güçlendirilmesinin, bölgemize katacağı ekonomik değer açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
Özetle; eşit ve adaletli gelir dağılımının sağlanmasının ve ülkemizdeki her bireyin ekonomik gücünün artmasının; hep birlikte zenginleşip büyüyebilmemiz açısından oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” Yapılan konuşmaların ardından gündemdeki maddeler görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10628,63%-0,11
  • DOLAR

    42,32% 0,18
  • EURO

    49,27% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5687,28% 0,56
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 0,00

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

ERHÜRMAN ANKARA’DA KONUŞTU: RUM TARAFI BİZİ YOK SAYDIKÇA KRİZ DERİNLEŞİR!

TÜRK YANGIN UÇAĞI HIRVATİSTAN’DA DÜŞTÜ: BAKIM İÇİN GİTTİ, KARA HABERLE DÖNDÜ!

DİLOVASI’NDA ÖLEN KADINLARIN ÇALIŞTIĞI FABRİKANIN PATRONU TANIDIK ÇIKTI!

SİLİVRİ’DE KAOS: İBB DAVASI ADALET SİSTEMİNİ TIKADI!

İSTANBUL YİNE SALLANDI! MERKEZ ÜSSÜ SİLİVRİ!

MHP’Lİ BAŞKANDAN SKANDAL HAREKET! KAN PARASINI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILAMIŞ!

AZİZ İHSAN AKTAŞ CİNSEL TACİZDEN SABIKALI ÇIKTI

GÖKYÜZÜNDEKİ FACİA: 20 ŞEHİDİN SIRRI KARA KUTUDA!

İMAMOĞLU: MAHKEME TRT’DE YAYINLANSIN… HERKES İZLESİN, GERÇEĞİ GÖRSÜN!

İMAMOĞLU DOSYASINDA ÇELİŞKİLER: MASAK “TESPİT YOK” DEDİ, SAVCILIK SUÇ BULDU

SİYASETTE DEPREM ETKİSİ: AKP’Lİ VEKİLİN AĞABEYİ “RÜŞVETTEN” ŞÜPHELİ!

NAGEHAN ALÇI'DAN DEMİRTAŞ İDDİASI: GÜVENDİĞİM KAYNAKLARDAN ALDIĞIM BİLGİYE GÖRE…

 TSK’DE YÜREK YAKAN FACİA! 20 ŞEHİT, 1 ULUSUN ACI GÜNÜ

MAHKEMEDEN AHMET ÖZER İÇİN TAHLİYE KARARI!

ÖZEL’DEN AKP’YE: “UYUŞTURUCU DA, YOLSUZLUK DA, SİZDEN BESLENİYOR!

CHP İL BİNASINA EL KOYMA TALEBİ! İMAMOĞLU’NA SUÇ ÖRGÜTÜ KURMA VE 143 SUÇLAMA

BİR AYDA İKİNCİ TEMAS: KOÇ VE GÜRLEK’TEN GÜNDEMİ SARSAN BULUŞMA!

GÜRLEK AÇIKLADI: 4 BİN SAYFA, 2.352 YIL! CUMHURİYET TARİHİNİN EN AĞIR DOSYASI!

KAPALIÇARŞI’DA 76 GÖZALTI: 335 MİLYON LİRALIK MAL VARLIĞINA EL KONDU

4 BİN SAYFALIK İMAMOĞLU DOSYASI MASADA! AKIN GÜRLEK BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

MAHKEME YETMEDİ, İSTİNAFA DAYANDI! SAVAŞ HÜKMÜ TANIMADI, KILIÇDAROĞLU SEVDASINI BIRAKMADI!

KURULTAY TARTIŞMASINA NOKTA: MAHKEME ‘HUKUKEN DAYANAK YOK’ DEDİ

ATATÜRK’ÜN ARDINDAN GEÇEN 87 YIL: MİNNETLE…

İSMİ OKUNDU, ÇELENGİ GELMEDİ! AKP, 10 KASIM TÖRENİNDE ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKMADI

DİYANET'TEN ATATÜRK ANMASI!

Yükleniyor


FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

TCMB’DEN SÜRPRİZ YOK: FAİZ %39,5’E DÜŞTÜ

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

EKONOMİDE YENİ ROTA: 2026’DA BÜYÜME YÜZDE 3,8, GELİR 77 TRİLYON TL!

TÜİK VE ENAG VERİLERİ ARASINDAKİ UÇURUM ALIM GÜCÜ KAYBINI BÜYÜTTÜ: FARK BİNLERCE LİRA!

ASGARİ ÜCRETTE MÜSİAD’DAN HÜKÜMETE MESAJ: “GERÇEK VERİLERLE HESAP YAPILSIN”

  • Cuma 20.1 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7