AB: TÜRKİYE'YE 6 MİLYAR EURO'LUK ÖDEME TAMAMLANDI
Avrupa Birliği (AB), Türkiye ile 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı çerçevesinde taahhüt edilen 6 milyar Euro'luk mali kaynağın aktarımının tamamlandığını açıkladı. Kaynak doğrudan hükümete değil projelere aktarılıyor.
Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Avrupa Birliği (AB), 18 Mart 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı kapsamında Türkiye'ye taahhüt edilen 6 milyar Euro'luk mali desteğin tamamının bugün itibarıyla ilgili projelere aktarıldığını açıkladı.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, mülteciler ve ev sahibi toplumlara yönelik 6 milyar Euro'luk paketin sözleşmeye bağlanma sürecinin tamamlandığını bildirdi. Landrut, iki tarafın da önemli bir dönemeci geride bıraktığını belirterek artık sığınmacıların ve ev sahibi toplumun projelerden fayda sağlamasına odaklanılacağını kaydetti.
AB Türkiye Delegasyonu'ndan yapılan açıklamada mutabakat çerçevesindeki son sekiz sözleşmeye imza atıldığı belirtilerek sözleşmelerin mültecilere temel ihtiyaçlar, sağlık hizmetleri, koruma, belediye altyapısı, eğitim, istihdam ve sosyo-ekonomik kalkınma konularında 780 milyon Euro'luk destek içerdiğini kaydetti.
PROJELERE AKTARILDI'
Mülteci mutabakatı Türkiye'nin Yunan adalarına geçen sığınmacıları geri kabul etmesini ve Avrupa'ya sığınmacı akışını engelleyecek önlemler almasını, karşılığında AB'nin mültecilere yardım ve Türkiye'nin mali yükünün hafifletilmesi için 6 milyar Euro'luk mali kaynak sağlamasını öngörüyordu. Ancak 6 milyar Euro'luk kaynağın doğrudan Türk hükümetine ödeme şeklinde değil, somut projelere aktarmak üzere serbest bırakılması kararlaştırılmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıllarda sık sık AB'yi taahhütlerini yerine getirmemekle eleştirmiş, Türkiye'nin ülkedeki 3,6 milyon sığınmacı için 40 milyar dolarlık harcama yaptığını vurgulamıştı.
10-11 Aralık tarihinde gerçekleştirilen AB liderler zirvesinde 'Birlik'in Suriyeli sığınmacılar ve ev sahibi topluma mali desteği sürdürmeye hazır olduğu' beyan edilmişti.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
Yükleniyor
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"
SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR: SALI GÜNÜ BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM!
EŞEL MOBİL DEVREYE GİRDİ AMA ZAM YİNE GELDİ! AKARYAKITTA YENİ FİYAT ŞOKU
PİYASAYA ACİL MÜDAHALE: MERKEZ BANKASI REPO İHALELERİNİ DURDURDU
BORSA İSTANBUL İDDİALARI GÜNDEMİ KARIŞTIRDI: ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


