ZİYA SELÇUK'TAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda 5 sınıfta başlayan yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 6.10.2020 13:25:57 0
ZİYA SELÇUK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda 5 sınıfta başlayan yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:
''İkinci aşamaya geçmek için hazırız, ilkokulda 1-2-3 ortaokulda 8. Ve lisede 12. Sınıflarda yüz yüze eğitime başlayacak olmanın mutluluğunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.
12 Ekim Pazartesi günü eğitim itibari ile yüz yüze eğitime başlayacak öğrencimiz için de yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık.
Sınıf mevcutlarımız Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları doğrultusunda gruplara ayrılarak azaltılacak ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri de azaltılacak.
Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası bizim için önemli demişti bu aşamada da isteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek istemeyen velilerimiz göndermeyecek. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencilerimizin mutlaka uzaktan eğitime devam etmesi gerekiyor. Ayrıca her öğrencimizin sosyal ve akademik gelişmelerini de yakından takip ediyoruz.
Denetmenlerimiz düzenli olarak sahayı, okulları denetliyor. Okullarımızda covid-19 ekipleri oluşturduk öğretmenlerimizin eğitimleri de tamamlandı. Kaygı duyan velilerimizin ve öğrencilerimizin de sürecin iyi yönetildiğini gördüklerinde aynen 1. Sınıf velilerinde gördüğümüz gibi rahatlayacaklarından eminim.
Köy okullarında da yüz yüze eğitime başlıyoruz, köy okullarımız ilkokul ve ortaokuldaki tüm sınıflarımız açılıyor.
İl hıfzıssıhha kurullarının koşullarını uygun görmediği köy okulları yüz yüze eğitime devam edemeyecek.
Bundan böyle öğrenci sayısına bakılmaksızın velilerimizin tercihine göre bu okullarımız açık olacak.
Köy okulları konusunda büyük bir iyileştirme çalışmaları yapıyoruz bunlara hız verdik ve hala da devam ediyor.
Uzaktan eğitimin ana mecrası olan TRT EBA ilkokul, ortaokul ve lise olarak günde 3 kez tekrar ediyor. Bazı çocuklarımız kaçırabiliyorlar, kardeşlerden dolayı bazı esneklikler gerekebiliyor o yüzden günde 3 kere tekrar ediyoruz bu yayınları.
Dijital eğitim platformumuz EBA’da ders anlatımı olsun, canlı sınıf uygulamaları ve diğer uygulamalar öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edecek.
12 bin 111 EBA destek merkezi oluşturduk, EBA destek noktaları sorun yaşayan çocuklarımızın evlerine en yakın bir okula gidip istedikleri kadar oradan faydalanmalarını çalışmalarını mümkün kılıyor.
EBA destek noktalarına http://meb.gov.tr’den öğrenebilirler.
İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecindeki tablet bilgisayar gereksinimleri de karşılanacak, ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız. Hazırlamış olduğumuz bir dağıtım stratejisi var, buna göre önümüzdeki haftadan itibaren tabletler öğrencilerimize ulaşmaya başlayacak.
Cihazların dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, bu cihazlar okul yönetimleri tarafından da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Şu an okullarda görev başında olan, yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz salgın sürecinde eğitimi en güvenli şekilde sürdürüyorlar kendilerine buradan teşekkür ediyorum.
Meslek liselerinde, Halk Eğitim Merkezlerindeki öğretmenlerimiz maske üretiminde, dezenfektan üretiminde bu süreçte seferber oldular. Öğretmenlerimiz heyecanla öğrencilerini bekliyor, hepimiz çocuklarımızın eğitimi için buradayız yan yanayız.
Tüm kademelerdeki evlatlarımızı okulla buluşturabilmek gayreti içerisindeyiz, dikkatimiz ve özverimizle biz hepimiz buna hazırız. Sağlıklı günlerde buluşmak dileği ile.''

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’DEN ARA TATİLİ KALDIRMA SİNYALİ.

HATAY’DA EĞİTİME DEV DESTEK: HBB’DEN 7 BİN ÖĞRENCİYE BAVUL, BİLET VE BURS PAKETİ!

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

EĞİTİMDE YAPBOZ BİTMİYOR: YENİ MÜFREDATIN ARDINDAN YENİ MODEL!

  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9