CUMHURBAŞKANI’NA 81 İLDEN 81 MEKTUP
Türk Egitim Sen Hatay 2 Nolu Sube Başkanı Yavuz Selim YANIK;Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla farkındalık yaratmaya devam ediyoruz.
Bu konuyla ilgili olarak Sendikamiz genel merkezi kanun teklifi hazırlayarak TBMM de partilerin grup baskan vekillerine iletti. Bu süreç sonunda, bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı’ndan da destek istedik.
Türk Eğitim-Sen şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız ile birlikte tüm illerden Sayın Cumhurbaşkanı’na mektup gönderdik.
Bu çerçevede Turk Egitim Sen Hatay 1ve 2 Nolu Subeler olarak bizde mektuplarimizi Sayin Cumhurbaskanina gonderdik. 81 ilden 81 mektup gönderen sendikamız sube baskanlari, öğretmenlik mesleğinin itibarını rencide eden yayın, söylem ve tutumlardan sakınılmasının önemine dikkat çekerek, şiddet olaylarının faillerine en ağır müeyyideler uygulanmasın istedik ve “Yapanın yanına kar kalmasın” dedik.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen mektupta şu ifadeler yer almaktadir: “Zat-ı alinizin iradesiyle ve TBMM’nin yapacağı yasal düzenlemelerle şiddetin önlenmesi yolunda mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Türk Ceza Kanunu’nun 112’inci maddesinde düzenleme yapılmalı, şiddeti önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesi sağlanarak eğitim çalışanlarının güvenlik içinde çalışması yasal koruma altına alınmalıdır.
Ayrıca bu düzenlemeyle, eğitimcilere şiddet uygulandığında bir şikâyete bağlı kalmaksızın, fail hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ediyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla müsamaha gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı bilincinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır.”
Kisaca bu ifadelerin yer aldigi mektubu Salı günü Antakya Postahanesinden Hatay 1 Nolu Sube Baskanimiz Ömer Solgun ve Hatay 2 Nolu Sube Baskani Yavuz Selim YANIK olarak imzalayarak Cumhurbaskanligina gonderdik.Bu vesileyle gorevi basinda gecmisden gunumuze ogrencileri ve velileri tarafindan sehit edilen meslektaslarimizi rahmetle aniyor saldiriya ugrayan meslektaslarimizada gecmis olsun diyorum.
-
BIST 100
15767,46%-2,18
-
DOLAR
44,33% 0,07
-
EURO
51,10% -0,38
-
GRAM ALTIN
6129,90% -4,31
-
Ç. ALTIN
10413,96% -6,71
İlgili Haberler
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI
“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi
ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”
Yükleniyor
EĞİTİM SİSTEMİ YİNE DEĞİŞEBİLİR:MEB YENİ MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
LGS’DE KRİTİK DEĞİŞİKLİK: KÖKLÜ LİSELERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
MEB SİSTEMİ BAŞTAN YAZDI: KPSS GİTTİ, AKADEMİ GELDİ
“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”
TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI
MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’DEN ARA TATİLİ KALDIRMA SİNYALİ.
- Pazartesi 15.7 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.7 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu




