BELİRTİLERİ KORONA İLE AYNI, TEDAVİSİ YOK!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alıp hayatı felç eden corona virüsünün (Covid-19) ardından Hantavirüs ortaya çıktı.

DÜNYA 24.03.2020 18:03:16 0
BELİRTİLERİ KORONA İLE AYNI, TEDAVİSİ YOK!

Çin’in Yunnan eyaletinde bir kişi, otobüs yolculuğu sırasında öldü. Yolcuya yapılan testlerde kişide Hanta Virus tespit edildi. Peki, Hantavirüs nedir, nasıl bulaşır? Hantavirüs Türkiye'de var mı? Detaylar haberimizde.Koronavirüsü kabusu bitmeden Hantavirüs ortaya çıktı. Çin'in Yunnan bölgesinde bir kişi hantavirus nedeniyle otobüste öldü. Otobüsteki 38 kişi karantinaya alındı. Virüs kemirgen dışkısından veya enfekte kemirgenden insana geçiyor. 2009 yılında Türkiye'de de görülen Hantavirüs, ülkede panik yaratmıştı. Sağlık Bakanlığı, Zonguldak ve Bartın'daki şüpheli 16 vakadan 8'inde Hantavirüs enfeksiyonu olduğunu, bir kişinin hayatını kaybettiğini ve Türkiye'de ilk kez tespit edilen virüs için Bilim Kurulu oluşturulduğunu açıklamıştı.
HANTAVİRÜS NEDİR?
Bunyaviridae ailesinden bir RNA virüsü olan Hantavirüs, ilk izole edildiği yer olan Güney Kore’deki Hantaan nehrinden adını alır. Virusun yol açtığı Kanamalı Ateşle seyreden Renal Sendrom( HFRS) daha çok Asya ve Avrupa kıtasında görülürken, Hantavirus pulmoner sendrom (HPS)’a neden olan tip daha çok Amerika kıtasında görülmektedir. Geçen yıllarda ülkemizde ortaya çıkan, kenelerle bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin etkeni olan nairovirüs de yine bunyaviridae ailesindendir.
HANTAVİRÜS NASIL BULAŞIR?
Fareler ve diğer bazı kemirgenler hantavirus taşıyıcısıdır.Özellikle kırsal bölgelerde ve şehirlerde insanlar için ciddi tehlike teşkil ederler. Dünyada da oldukça yaygındır.
Kemiricilerde kronik asemptomatik bir enfeksiyon oluşur. Viremi neticesinde viruslar en yoğun olarak hayvanın dalak, böbrek ve daha çok da akciğerlerinde yerleşir.Virusu taşıyan asemptomatik kemiricilerin idrarı, dışkısı ve sekresyonları çevreyi ve ortam havasını enfekte edebilir.
İnsana bulaş yolunun özellikle enfekte kemirgenlerinin virüs bulaşlı çıkartılarının, solunması aracılığıyla olduğu düşünülmektedir.Kemirgenin insanı ısırmasıyla virus geçişi çok nadirdir.Hantavirüs temasla insandan insana geçmez.Kemirgenlerin çıkartılarıyla kirlenmiş yiyeceklerle bulaşıp bulaşmadığı ise virüsün mide asidine dirençsiz oluşu nedeniyle şüphelidir.Yapılan araştırmalar virüsün kan transfüzyonuyla da geçmediğini göstermiştir.Hantavirusun inek, tavuk gibi çiftlik hayvanları veya kedi, köpek gibi ev hayvanları tarafından taşınmazlar, ancak bu hayvanlar kemiricilerle temas halindeyseler onların çıkartılarını taşıyarak aracılık yapabilirler.
HANTAVİRÜS KULUÇKA DÖNEMİ
Kemirgenler ve Fareler bu virüsten etkilenmezler kronik asemptomatik bir enfeksiyon oluşur,Ancak hasta olmazlar.Sadece taşıyıcıdırlar.1 ay ile 12 ay boyunca bu virüsü dışkı veya idrar yolu ile etrafa yayarlar. Kuluçka dönemi hakkında kesin bilgi olmamakla birlikte kuluçka süresi 12 ila 21 gündür.İstisnai durumlarda, kişisel immün baskılanma durumlarında, sıcaklık ve nem oranına da bağlı olarak 5-60 gün arası değişebilir.Ortalama olarak virüsün alımından 1-5 hafta sonra bulgular görünmeye başlar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10528,52%0,61
  • DOLAR

    41,85% 0,03
  • EURO

    48,90% 0,29
  • GRAM ALTIN

    5695,80% 0,63
  • Ç. ALTIN

    9359,81% 0,00

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE VİCDAN KRİZİ: AVUKAT İSTİFA ETTİ, SES KAYDI SIZDI

SEZGİN BARAN KORKMAZ VE CİHAN EKŞİOĞLU’NA KARA PARA SORUŞTURMASI! 7 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI…

AYM’NİN ERDOĞAN KARARINA ‘KAMU YARARI’ ERTELEMESİ

DEM PARTİ İLÇE BİNASINA TAŞLI SALDIRI: ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

MELİH GÖKÇEK’İN 41 MİLYONLUK GONGCUSU YENİDEN SAHNEDE!

ŞEMSİYE HABERİNE GÖZALTI: IĞDIR’DA BASINA ZİNCİRLEME MÜDAHALE…

CHP’NİN 62’NCİ MİTİNGİ SARIYER’DE: “MİLLET İRADESİ SUSTURULAMAZ!”

DEZENFORMASYON DAVASI YOLDA: ABB, GÖKÇEK İÇİN SAVCILIĞA GİDİYOR

ŞARA PUTİN’LE GÖRÜŞÜRKEN, ESAD MOSKOVA SOKAKLARINDA!

IĞDIR’DA GAZİLERİ YAĞMUR ALTINDA BEKLETEN TÖRENİN HABERİNE GÖZALTI

GÜRCİSTAN MAÇINDA TRİBÜNDEN “ÖCALAN” TEPKİSİ

YIL GEÇTİ, NE TEMEL VAR NE İHALE: MUĞLA’DA TOKİ SESSİZLİĞİ

ÜNSAL BAN SKANDALI: YURTDIŞI YASAĞINA RAĞMEN TÜRKİYE’DEN KAÇTI

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ BUGÜN TOPLANIYOR: MASADA 4 KRİTİK KONU

MİNGUZZİ DAVASINDA SANIK AVUKATI ÇEKİLDİ!

AYM, CUMHURBAŞKANININ EKONOMİK YETKİLERİNİ İPTAL ETTİ

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“BELEDİYELERDE DOSYA ALARMI MI? ERDOĞAN’IN SÖZLERİ GÜNDEMİ SARSTI”

BAHÇELİ’DEN DEM PARTİ’YE SERT TEPKİ: “TBMM’DE TAŞKIN SLOGANLARA ASLA GEREK YOKTUR”

‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ PLANINDA ÇATLAK: DEM PARTİ NE DİYECEK?

BURSA’DA RÜŞVET SORUŞTURMASI: TURGAY ERDEM DAHİL 15 KİŞİ TUTUKLANDI

İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN ŞENOL ASLANOĞLU’NUN TAHLİYE KARARINA İTİRAZ!

RÜŞVET SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: ANTALYA BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ GÖZALTI DALGASI

BAHÇELİ'DEN ALEVİ AÇILIMI: CEMEVİNİN İBADETHANE OLMASI İÇİN ENGELLER KALDIRILMALI

CHP, EKONOMİK KRİZE DİKKAT ÇEKECEK “BOŞ TENCERE” EYLEMİ BAŞLATIYOR

MISIR’DA “ŞARM EL-ŞEYH BARIŞ ZİRVESİ”: TRUMP “3 BİN YILLIK SAVAŞI BİTİRDİK” DEDİ

AYM’DEN “YAPI RUHSATI” KARARI: BELEDİYELERİN ÖNEMLİ GELİR KALEMİ İPTAL EDİLDİ

ESKİ TBMM BAŞKANI ARINÇ: “ÖCALAN’LA DOĞRUDAN GÖRÜŞME GEREKİR; GEREKİRSE BEN GİDERİM”

TRUMP İSRAİL’DE: “GAZZE YIKILMIŞ DURUMDA, AMA ZİYARET ETMEK İSTERİM

“YOLUN SONUNA KADAR ERDOĞAN!” DİYE BAĞIRDI, ERDOĞAN SONUNA KADAR SESSİZ KALDI

Yükleniyor


NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

TRUMP “TAM GÜÇ” YETKİSİ VERDİĞİNİ AÇIKLADI: ABD ORDUSU PORTLAND’A GİRİYOR!

“TRUMP’TAN DÜNYA’YA MESAJ: GAZZE’DE ANLAŞMA KAPIDA”

RUSYA’NIN KUZEYDOĞUSUNDA 7.8 ŞİDDETİNDE DEPREM

TRUMP YANLISI SAĞCI POLİTİKACI CHARLİE KİRK, KONUŞMA YAPTIĞI SIRADA VURULDU

ALMANYA’DAN VATANDAŞLARINA UYARI: İRAN’I TERK EDİN VE GİTMEKTEN KAÇININ

  • Perşembe 26.7 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Cuma 27.9 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 27 ° / 14.9 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3