ABD'DEKİ 'HALK BANK DAVASI'NDA GERİLİM
ABD Adalet Bakanlığı, dün gece ani bir şekilde Halkbank soruşturmasını da yürüten New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Berman’ın istifa ettiğini açıkladı. Berman ise “İstifa etmedim, etmeye de niyetim yok. Soruşturmalarım?
Sözcü'de yer alan habere göre; ABD yargısında Halkbank davasına bakan Başsavcı Geoffrey Berman krizi yaşanıyor… Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Başsavcı Berman’ın görevinden istifa ettiği Adalet Bakanı William Barr tarafından açıklandı. Savcı Berman ise istifa etmediğini duyurdu.Berman, Rıza Sarraf, Hakan Atilla ve Halkbank davasını açan bir önceki başsavcı Preet Bharara'nın yerine yaklaşık iki buçuk yıl önce atanmıştı.
Berman, Başkan Donald Trump'ın avukatı ve yakın dostu Rudolph Giuliani'yle ilgili de soruşturma başlatmıştı.Adalet Bakanı William Barr konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Başkan Trump’ın, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton’ı New York’un Güney Bölgesi Başsavcılığı görevine aday göstermeyi planladığını belirtti. Bakan Barr, Clayton'ın Trump'ın teklifini kabul ettiğini, onunla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.
BERMAN: İSTİFA ETMEDİM
Berman ise Barr’ın açıklamasında kısa süre sonra yaptığı açıklamada, ”istifa ettiği” haberini basından öğrendiğini belirterek, istifa etmediğini ve istifa etmek gibi bir niyetinin de olmadığını belirtti.
Berman New York Güney Bölgesi Başsavcılığı resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Amerikalı hakimlerden oluşan bir kurul tarafından göreve getirildiğini kaydederek, “Başkan’ın gösterdiği bir aday Senato’dan onay alınca görevi bırakacağım.
O zamana kadar, üstlendiğim tüm soruşturmalar gecikme ya da aksama olmadan devam edecek” dedi.Adalet Bakanı Barr açıklamasında, Clayton'ın New York Güney Bölgesi Başsavcılığı için Senato’dan onay alma süreci sırasında, Berman'ın boşalacak görevi 3 Temmuz’dan itibaren New Jersey Bölgesi Başsavcısı Craig Carpenito’nun vekaleten yürüteceğini kaydetti.
Barr, Carpenito’nun geçici olarak görevlendirilmesinin kendi önerisi olduğunu kaydederek, Başsavcı Berman'a şimdiye kadar New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’ndaki başarılı görevinden dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Bu arada Berman’dan önceki başsavcı olan ve Trump başkan olduktan kısa süre sonra görevine son verilen Bharara, Twitter’dan yaptığı yorumda, atılan adımın zamanlaması ve şeklini tuhaf bulduğunu belirtti. Bharara, ”Bir başkan neden New York Güney Bölgesi’nde kendi eliyle seçtiği başsavcıyı bir Cuma gecesi, seçimlere 5 aydan az süre kalmışken devre dışı bırakır?” ifadesini kullandı. Bharara, Berman'in istifa etmediğini, görevden alındığını savundu.
,
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,02
-
EURO
51,42% -0,01
-
GRAM ALTIN
6522,67% 2,30
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00
İlgili Haberler
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
Yükleniyor
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
ESNAF ALARM VERİYOR: SGK BORÇLARI VE E-HACİZ MECLİS GÜNDEMİNDE
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
HAMBURG TÜRK BASINI YOLUNA DEVAM EDİYOR: YENİ DÖNEMİN YÖNETİMİ BELLİ OLDU
ORTADOĞU’DA TANSİYON FIRLADI: TRUMP OPERASYONU İLAN ETTİ
7. TRUMP’TAN NATO VE GRÖNLAND ÇIKIŞI: “BİZ OLMASAK KİMSE GÜVENDE DEĞİL”
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




